סלט זוקיני חי

את הסלט הזה לראשונה ראיתי בתכנית של ג'יימי אוליבר, והייתי חייבת לנסות. זוקיני (או קישואים בכלל) אני רגילה לאכול מבושלים, צלויים, קלויים ומה לא, אך אף פעם לא חשבתי לאכול אותם חיים. ובעצם – למה לא? בעיני זה היה עדות לכך שלא משנה כמה אני חושבת שאני פתוחה לדברים חדשים ואוהבת להתנסות, עדיין יש בי סוג של קיבעון מחשבתי לגבי דברים מסוימים, גם אם לא באופן ממש מודע.

הסלט הזה ממש פשוט להכנה, והתוצאה מדהימה – הן ביופי והן בטעם. אני השתמשתי בבייבי זוקיני (ועשיתי אותו שוב עם ביביי קישוא), אך אפשר להשתמש בזוקיני/קישוא רגילים, רק חשוב שהם יהיו טריים וקשים (ברמה של קול פצפוץ כאשר שוברים אותם לשניים).

סלט זוקיני חי

  1. שוטפים היטב צרור של בייבי זוקיני, או 3-2 זוקיני גדולים, וקוטמים רק את הקצה התחתון, כדי שנוכל להשתמש בחלק העליון כ"ידית".
  2. מגררים את הזוקיני על פופייה גסה.
  3. מוסיפים עלי נענע קצוצים מ-4-3 ענפים (נענע וזוקיני/קישוא זה שילוב מצוין, וגם כוסברה אםאתם אוהבים, יכולה להתאים פה מאוד), פלפל צ'ילי קצוץ (חצי או שלם לפי הטעם. אני גם ניסיתי עם חלפניו טרי [כמו בתמונה] וגם עם הבנרו טרי – זה עובד מצוין עם כולם, תלוי כמה אתם אוהבים חריפות), מיץ מליים אחד או מחצי לימון, ומלח לפי הטעם.
  4. מערבבים, וטועמים לראות אם צריך לתקן את התיבול.
  5. מגישים ומתענגים 🙂

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *