גשם בעיתו

כמה אני אוהבת את החורף? לפעמים, סתם כי בא לי, אני מקשיבה לתחנת רדיו שמשדרת אך ורק קולות של גשם. זה הצליל האהוב עליי, והיחיד שמצליח להרגיע אותי כשאני עמוסה ולחוצה. כשאני קמה בבוקר לקולות של סופה, יוצאת החוצה והכול אפור ומעט חשוך, זה עושה לי טוב בלב. עזבו אותי מקיץ, וחום, ולחות, וזיעה, ויתושים ולחות (אני יודעת שאמרתי – אבל יש הרבה ממנה) – שום דיבורים על ים וגלידה ושמש לא ישכנעו אותי שיש משהו יותר טוב מגשם, וברקים ורעמים, ובקבוק מים חמים, ופוך וגשם (אמרתי שוב, כדי שאולי ירד עוד קצת).

אז בהמשך לפוסט הקודם ולתבנית האגוזית, וכדי לחגוג את החורף שסוף סוף החליט לכבד אותנו בנוכחותו (ומי ייתן ויחליט להישאר הפעם להרבה זמן) – הנה מתכון לעוגיות חורף עם אותה תבנית.
(גילוי נאות: במקור תכננתי לקרוא להן עוגיות סתיו, אך כיוון שהסתיו קצת דילג עלינו השנה, קראתי להן במקום עוגיות חורף.)

בניגוד לעוגיות האורשקי הפריכות, העוגיות האלו הן במרקם הרבה יותר רך ועוגתי. מדובר בעוגיות בטטה מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר, הל וציפורן, וביניהן (כי דברים טובים מגיעים בזוגות) קרם ערמונים. היש יותר חורף מזה?

אז, מוכנים להתחיל?

בקערה שמים 100 ג' חמאה רכה יחד עם 2/3 כוס סוכר ומקציפים, עד קבלת קרם אחיד וחלק.

מבשלים או אופים בטטה אחת (בגודל בינוני), ולאחר האפייה מקלפים ומועכים.

בקערה נפרדת מנפים 1/2 1 כוסות קמח יחד עם 1/2 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה ותבלינים: 1/2 כפית קינמון (לא רואים בתמונה הזאת כי שיר אלרגית, אבל מומלץ בחום למי שלא),
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון, 1/4 כפית הל ו-1/4 כפית ציפורן טחון.

מוסיפים 2 ביצים שלמות לבלילה של הסוכר והחמאה ומקציפים כ-2 דקות, לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הבטטה ומקציפים כ-2 דקות נוספות ואז את הקמח, ושוב מקציפים עד קבלת בלילה אחידה. לבסוף תתקבל בלילה בצבע כתום בהיר, רכה למגע.

משמנים מעט ומקמחים את התבנית.

בנגלה הראשונה שהכנתי פשוט הנחתי את הבלילה בכל שקע בעזרת שתי כפיות. זה גם עובד, אבל ככה הן יוצאות נפוחות יותר, ופחות נוח לחבר אותן אח"כ.

בנגלה השנייה כבר החכמתי – שמתי בעזרת שתי כפיות מעט בלילה בכל שקע, ואז התפצלה הזקנה לשתיים ויצא ממנה אור חזק של עב"מים בעזרת אצבע רטובה שיטחתי מעט את הבלילה ויצרתי שקע קטן במרכז.

אופים את העוגיות בחום 175 מעלות כ-15 דקות, עד שמתחילות להזהיב. מניחים להן להתקרר לפני שמחברים.

במקור תכננתי לחבר את העוגיות עם ממרח מרשמלו (זוכרים את הפוסט הזה?), אבל כיוון שלא מצאתי הפעם, חיברתי ביניהם בעזרת מחית ערמונים, שהשתלב פשוט מצוין.

מומלץ ליד כוס קפה, שוקו או תה חם…

 

עוגיות חורף – עוגיות בטטה מתובלות במילוי מחית ערמונים
100 ג' חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
2 ביצים שלמות
1 בטטה בינונית אפויה, קלופה ומעוכה
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית הל טחון
1/2 כפית גינג'ר יבש טחון
1/2 כפית קינמון טחון

למילוי – ממרח מרשמלו או מחית ערמונים

אופן הכנה:

  1. בקערה שמים את החמאה חד עם הסוכר ומקציפים, עד קבלת קרם אחיד וחלק.
  2. בקערה נפרדת מנפים את כל החומרים היבשים.
  3. מוסיפים את הביצים לבלילה ומקציפים כ-2 דקות. מוסיפים את הבטטה ומקציפים כ-2 דקות נוספות ואז את הקמח, ושוב מקציפים עד קבלת בלילה אחידה. בסוף מתקבלת בלילה ארומטית בצבע כתום בהיר, רכה למגע.
  4. משמנים מעט ומקמחים את התבנית.
  5. שמים מעט בלילה בכל שקע בעזרת שתי כפיות ואז בעזרת אצבע רטובה משטחים אותה ויוצרים שקע קטן במרכז.
  6. אופים את העוגיות בחום 175 מעלות כ-15 דקות, עד שמתחילות להזהיב.
  7. מחברים כל זוג עוגיות בעזרת ממרח ערמונים/מרשמלו.

מקווה שתהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *