ביג ליבובסקי

תקציר הפרק האחרון בעלילות Ex Cocina – חודש נובמבר בישר את בואו של חומר גלם חדש בפרויקט "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה, והפעם – קפה. מה תעשה טליה? כ"כ הרבה אפשרויות, כ"כ מעט זמן. אך טליה לא תתן לדבר לעמוד בדרכה. היא לובשת את הסינר, מדליקה את התנור ויוצאת לדרך. מערבבת, מנפה, מוזגת ומקציפה. התוצאה – שתי עוגות: האחת עוגת רוסי לבן, השנייה עוגת קפה ובננות בזיגוג טופי-קפה. מה תעשה טליה עכשיו? איך תבחר איזו עוגה תיכלל בפרויקט ואיזו לא?
אחיה של טליה באים לעזרה – עוגת הקפה ובננות היא זו שנבחרה.

היום בפרק החדש בעלילות Ex Cocina – מה עלה בגורלה של עוגת הרוסי לבן? האם היא לבשה גרביים, סנדלים ומבט נעלב והלכה לדרכה? האם היא הייתה כ"כ שיכורה שקמה למחרת בבוקר לצידו של מערוך לא מוכר? כל זאת ועוד – מיד!

מתוך Soyo

קצת רקע לפני שנתחיל או "מה זה לעזאזל רוסי לבן" –
רוסי לבן (White Russian) הוא קוקטייל העשוי מקרח, וודקה, ליקר קפה (לרוב קלואה) ושמנת. למקרה שתהיתם – יש לו גם אח תאום בשם רוסי שחור שזה בעצם אותו דבר רק בלי השמנת. אני לא רוצה לומר שזה האח הפחות מוצלח אבל… זה האח הפחות מוצלח.

המשקה הרישמי של The dude – ביג ליבובסקי

הקוקטייל הזה הוא אחד משלושת הקוקטיילים האהובים עליי (האחרים הם ראסטי נייל וקיר רויאל – כי חייב לפחות משקה אחד של בנות ואני לא אוהבת קוסמו), הוא מכיל קפה (ליקר קפה גם נחשב!) ולכן זה היה רק טבעי שאשלב אותו בתוך עוגה, לא? בטח שכן, או במילותיו של The dude:
Yeah, well, you know, that's just like, your opinion, man

אז איך משלבים אותו בתוך עוגה? קודם כל, רציתי שירגישו את האלכוהול, ולכן היה לי חשוב לא להוסיף אותו בזמן האפייה, אחרת כל האלכוהול יתאדה בחום, אלא רק לאחר האפייה. כך יצא שהכנתי עוגת קפה ושקדים בחושה, ובנפרד הכנתי סירופ שעשוי האספרסו, סוכר, וודקה וליקר קלואה. את הסירופ שפכתי על העוגה החמה (כדי שייספג טוב יותר) וכדי להפוך אותה לעוגת רוסי לבן, הגשתי אותה יחד עם קצפת רכה.

האם זה הצליח? בואו רק נאמר שכאשר לקחתי כמה פרוסות בקופסה לעבודה ואיריס פתחה את הקופסה כדי להריח עלו לה דמעות בעיניים – ואלו לא היו דמעות של אושר…

אז, מוכנים להתחיל?

בקערת המיקסר שמים 150 ג' חמאה רכה מאוד, 1/2 כוס סוכר לבן ו-1/2 כוס סוכר דמררה ומקציפים עד קבלת קרם בהיר ותפוח.

מוסיפים 3 ביצים שלמות לבלילה, אחת אחרי השנייה ומקציפים עד שנטמעות לחלוטין בבלילה (מקציפים כדקה בין ביצה לביצה).

בנפרד מנפים 2 כוסות קמח יחד עם קורט מלח ו-1 אבקת אפייה. מוסיפים 3/4 כוס שקדים טחונים ומערבבים. בנוסף, מכינים 1 אספרסו ארוך או 3/4 כוס קפה נמס חזק מאוד.

מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת האספרסו עד קבלת בלילה אחידה.

משמנים מעט תבנית ושופכים פנימה את הבלילה. אופים כ-45 דקות בחום 180 מעלות. יודעים שזה מוכן ע"י מבחן הדקירה.

כפי שניתן לראות בתמונה, אני השתמשתי בתבנית כיכר, שזה כמו תבנית אינגליש קייק רק רחבה יותר, אך אני לא ממליצה על כך – תשתמשו במקום בתבנית עגולה עם חור (קוגלהוף) או בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות.

בזמן שהעוגה נאפת, מכינים את הסירופ – בסיר קטן מערבבים 1 אספרסו קצר או 1/4 כוס קפה נמס חזק, יחד עם 1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס ליקר קלואה או ליקר קפה אחר ו-1/2 כוס וודקה. מערבבים על להבה נמוכה רק עד שהסוכר נמס.

לפני ששופכים את הסירופ על העוגה מעבירים סכין מסביב לתבנית, ובנוסף דוקרים את העוגה בכמה מקומות – כך כאשר נשפוך את הסירופ על העוגה החמה הסירופ יחדור לכל העוגה ולא רק ירטיב את חלקה העליון.

לפני ההגשה מקציפים 1 מיכל של שמנת יחד עם 2 כפות אבקת סוכר, עד קבלת קצפת רכה אך יציבה.

לא מומלץ לאכול את העוגה לפני נהיגה או הפעלת מכשור כבד.

עוגת רוסי לבן
150 ג' חמאה רכה מאוד
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
3 ביצים שלמות
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
קורט מלח
3/4 כוס שקדים טחונים
1 אספרסו ארוך או 3/4 כוס קפה נמס חזק

לסירופ-
1 אספרסו קצר או 1/4 כוס קפה נמס חזק
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס ליקר קפה
1/2 כוס וודקה

להגשה-
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. מכינים את העוגה – בקערת המיקסר שמים את החמאה יחד עם שני סוגי הסוכר ומקציפים עד קבלת קרם בהיר ותפוח.
  2. מוסיפים את הביצים לבלילה, אחת אחרי השנייה ומקציפים עד שנטמעות לחלוטין (מקציפים כדקה בין ביצה לביצה).
  3. בנפרד מנפים את הקמח יחד עם המלח ואבקת אפייה. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
  4. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת האספרסו עד קבלת בלילה אחידה.
  5. משמנים מעט תבנית קוגלהוף או שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים פנימה את הבלילה. אופים כ-45 דקות בחום 180 מעלות. יודעים שזה מוכן ע"י מבחן הדקירה.
  6. מכינים את הסירופ – בסיר קטן  מערבבים את כל חומרי הסירופ על להבה נמוכה רק עד שהסוכר נמס.
  7. שופכים את הסירופ על העוגה החמה ומניחים להתקרר.
  8. לפני ההגשה מקציפים את השמנת יחד עם אבקת הסוכר, עד קבלת קצפת רכה אך יציבה, ומגישים.
 מקווה שתהנו,
טליה

7 תגובות בנושא “ביג ליבובסקי

  1. חבל שהפוסט של הכנאפה סגור לתגובות.
    אז אאלץ להגיב פה.
    החזרת אותי 40 שנה אחורה, לימים שסבתא שלי ואמא שלי היו מכינות את זה.
    אצלנו בבית קראו לזה כונאפה ולא כנאפה.
    תמיד תהיתי אם הן המציאו את השם של זה כי לא נתקלתי בקינוח הזה בשום מקום.
    עכשיו אני יודעת שזה באמת השם והקינוח הטעים הזה.

    • היי. אני לא יודעת מה קרה (בדר"כ זה אוטומטי), אבל סידרתי את הבעיה ועכשיו הפוסט פתוח לתגובות.

      בבית שלי גם קוראים לזה כונאפה (לפעמים ככה ולפעמים ככה).

      אני שמחה שאהבת את הפוסט – הוא באמת בטעם של פעם 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *