מרק מיסו וירקות וטופו מטוגן

טוב, עבר רק שבוע וחצי מאז שאמרתי שאני אעלה פוסט ועד שאני מעלה אותו בפועל, אבל להגנתי יאמר שהיו אלו שבוע וחצי עמוסים ביותר, והעייפות עזה עד מאוד. עזה עד כדי כך שאני לא ארחיב במילים הפעם – פשוט אין לי יותר מדי מילים להרחיב (רואים – אפילו חזרתי על אותו משפט פעמיים, רק בסדר הפוך).

אז מה יש לנו הפעם? מרק לחורף שמסרב להגיע (ויום של גשם פעם בחודש ממש לא נחשב…) – מרק בסגנון יפני על בסיס ציר ירקות צח ומיסו עם ירקות חתוכים לרצועות דקיקות וטופו מטוגן ופריך. ולא – זה לא מרק אגדשי דופו.

אז, מוכנים להתחיל?

מתחילים עם הטופו – חותכים חבילת טופו לקוביות 2X2 (בגודל ביס). שמים בקערה יחד עם 3 כפות של סויה יפנית וכף שטוחה של מיסו בהיר ומערבבים. משרים את זה לפחות ל-3 שעות, ומומלץ אפילו יותר.
לפני ההגשה מייבשים מעט עם נייר סופג, ומצפים בקורנפלור מכל הצדדים ומנערים מעט את העודפים.
מטגנים בסיר עם שמן (חצי עמוק) עד שהקוביות מתחילות לקבל צבע שחום יפה. מניחים על נייר סופג.

*לגרסה הלא טבעונית אפשר להחליף את הטופו ב-300-200 ג' עוף חתוך לקוביות, אבל אז מספיק להשרות חצי שעה.

מכינים את המרק –

מתחילים עם הירקות – 2 גזרים שמנים, חתוכים לרצועות דקות, 1 כרישה, חתוכה ל-4-3 חלקים (תלוי באורך), חצויה לאורך וחתוכה לרצועות דקות, 2-1 פטריות פורטבלו חתוכות לרצועות דקות, 1 סלסלת פיטריות שימג'י, להן רק קוטמים את הבסיס המשותף, 2 גבעולי כרפס, ללא עלים, חתוכים
ל-4-3 חלקים (תלוי באורך) ואז לרצועות דקות ו-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף וחתוך לרצועות דקות.

שמים בסיר גדול 3 ליטר ציר ירקות (או ציר עוף לגרסה הלא טבעונית), ומוסיפים 3 כפות סויה יפנית,
2 כפות מירין, 2 כפות מיסו בהיר ו-1/2 כפית שמן שומשום ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומביאים לרתיחה נוספת.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.

להגשה מכינים קערה עם נבטים סיניים (הסוג השמנמן).

שמים בכל קערה מעט נבטים ו-4-3 קוביות טופו.

יוצקים מעל את המרק והירקות ומגישים.

מרק מיסו וטופו מטוגן
למרק –
2 גזרים שמנים, חתוכים לרצועות דקות
1 כרישה, חתוכה ל-4-3 חלקים (תלוי באורך), חצויה לאורך וחתוכה לרצועות דקות
2-1 פטריות פורטבלו חתוכות לרצועות דקות
1 סלסלת פיטריות שימג'י, להן קוטמים את הבסיס
2 גבעולי כרפס, ללא עלים, חתוכים לרצועות דקות
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף וחתוך לרצועות דקות
3 ליטר ציר ירקות
2 כפות מירין
2 כפות ממרח מיסו בהיר
3 כפות סויה יפנית (כגון קיקומן)
1/2 כפית שמן שומשום

לטופו המטוגן –
1 חבילת טופו חתוכה לקוביות 2X2
3 כפות סויה יפנית
1 כף שטוחה מיסו
קורנפלור
שמן לטיגון

להגשה – 
נבטים סיניים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את קוביות הטופו יחד עם הסויה והמיסו ומניחים בצד לשלוש שעות לפחות.
  2. שמים את הציר בסיר גדול, ומוסיפים את הסויה, המירין, המיסו ושמן השומשום ומביאים לרתיחה.  
  3. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומביאים לרתיחה נוספת.
  4. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
  5. מייבשים מעט את קוביות הטופו באמצעות נייר סופג ומצפים בקונפלור. מנערים מעט.
  6. מחממים שמן לטיגון ומוסיפים את קוביות הטופו. מטגנים עד שהן מתחילות להשחים מעט מכל הצדדים. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  7. הגשה – שמים בכל קערה מעט נבטים ו-4-3 קוביות טופו.
  8. יוצקים מעל את המרק והירקות ומגישים.

מקווה שתהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *