עוגת דבש ללא דבש (טבעוני)

הקטע עם ברווזים הוא שלפעמים רק בגלל שמשהו נראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז זה לא בהכרח אומר שזה ברווז. לפעמים זה רק מישהו שמחופש לברווז. אותו דבר עם עוגות דבש – רק בגלל שמשהו נראה כמו עוגת דבש, מריח כמו עוגת דבש ונטעם כמו עוגת דבש זה לא אומר שזה אכן עוגת דבש. לפעמים זה רק עוגת תמרים שהתחפשה לעוגת דבש.

הקטע עם עוגת דבש הוא שהטעם שאנחנו משייכים לעוגה כלל לא קשור לדבש עצמו אלא לתבלינים ששמים בפנים, אשר מנטלית כ"כ בלתי נפרדים מהעוגה עד שמספיק להשתמש בתבלינים כדי לתת את התחושה של עוגת דבש (אותו דבר עם ממרח חציל בטעם כבד – מה שנותן את הטעם של הכבד הוא בכלל הבצל המטוגן…).

אז בגלל שהיה לי מתכון ממש טוב לעוגה עם ממרח תמרים (מצטערת שאני לא יודעת מה מקורו – הוא מסוג המתכונים האלה שמתגלגלים לידיים על פיסות נייר שנשמרות כאוצרות בתוך ספרי בישול), שמזכיר עוגת דבש (רק שהיא הרבה יותר לחה ועסיסית), ובגלל שהמתכון היה גם במקרה פרווה  חשבתי לעצמי שאם כבר אז למה לא לטבען אותו לחלוטין. וכך באמת עשיתי.

התוצאה הייתה לא פחות טובה מהמקור ובטח לא מסוג העוגות שיכולים לטעות בהן ולחשוב שהן פרווה, קל וחומר טבעונית – אז זה win win בכל מקרה 🙂

אז, מוכנים להתחיל?

עוגת דבש ללא דבש (עוגת ממרח תמרים טבעונית)
3 כפות גדושות ממרח תמרים
1 בננה בשלה (או 2 ביצים שלמות לגרסה הלא טבעונית)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
(אפשר גם 1/4 כפית אגוז מוסקט)
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס מים רותחים
2 כוסות קמח תופח
1 אבקת אפייה

אגוזי מלך
סירופ מייפל

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון שמים את הממרח תמרים, הבננה, הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן, השמן והסוכר ומקציפים כ-5 דקות.
  2. בקערה נפרדת מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה.
  3. מוסיפים את הקמח ואת המים הרותחים לסירוגין לתערובת (תנמיכו את מהירות ההקצפה, כדי שלא ישפריץ החוצה), ומקציפים עוד כ-3 דקות, עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. שופכים לתבנית משומנת (אפשר עגולה בקוטר 26, קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק), ומפזרים מעל בנדיבות אגוזי מלך קצוצים גס.
  5. אופים בחום 170 מעלות למשך כ-50 דקות. יודעים שמוכן לפי מבחן הדקירה.
  6. מוציאים מהתנור ושופכים בנדיבות מעל סירופ מייפל, כשהעוגה עוד חמה.
  7. מניחים להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.

מקווה שתיהנו, ושנה טובה ומתוקה!
טליה

3 תגובות בנושא “עוגת דבש ללא דבש (טבעוני)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *