סירות חצילים ממולאות בתבשיל ירקות הודי

לאוכל יש טעם שונה בחורף. משהו באוויר הקר ובריח הגשם איכשהו משפיע על בלוטות הטעם שלנו. גם סוג האוכל שאנחנו מכינים בחורף שונה. מדובר ביותר מחיפוש אחר מאכלים "חמים", כגון מרקים, נזידים וכו' – אלא משהו בתיבול, בריח, במרקם. בחורף אנחנו מחפשים יותר מאוכל שישביע אותנו, אנחנו מחפשים אוכל שינחם אותנו. שיחמם אותנו מבפנים.

משום מה תמיד מרגיש לי שיש יחס הפוך בין האסתטיקה של האוכל לבין מידת הניחומים שבו – ככל שהוא יהיה יפה פחות כך הוא יהיה מנחם יותר. התבשיל הזה הוא לא יוצא מן הכלל – תבשיל ירקות עשיר בתיבול הודי (תבלינים זו דרך מצוינת להתחמם בחורף), שאפשר להגיש פשוט לצד אורז לבן, או אם בכל זאת רוצים ליפות אותו – מגישים ב"סירות" חצילים אפויות.

אז, מוכנים להתחיל?

חותכים 2 חצילים שמנים לחצי לאורך, ואז לחצי לרוחב, כך שמתקבלים 4 רבעים מכל חציל. מרוקנים אותם מתוכן, אבל משאירים שוליים.

מושחים את החצילים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ואופים בתנור בחום 200 מעלות, למשך חצי שעה.

מבשלים את הירקות – שמים 2 כוסות תפו"א ו-1/2 כוס דלעת בסיר עם מים מומלחים, ומבשלים עד שמרככים (אך לא יותר מדי, חשוב שהם יישארו מוצקים). בסיר נפרד מבשלים 1/2 ראש כרובית, מפורק לפרחים קטנים במים מומלחים, רק עד שהם נהיים שקופים. חותכים 1 צרור מנגולד לרצועות (רק החלק הירוק, ללא הלבן).

שמים בבלנדר 1/3 צרור כוסברה, 3 שיני שום, 1 בצל קטן, 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף, 1 כף גדושה רסק עגבניות, 2 כפות שמן זית, מלח, 1 כף קארי, 1 כפית כוסברה יבשה טחונה, ו-1/2 כפית כמון וטוחנים עד קבלת משחת תבלינים חלקה.

שמים את משחת התבלינים במחבת עמוקה ומחממים 2-1 דקות.

מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים, כדי לפתוח מעט את הרוטב.

מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות. אם צריך, מתקנים את התיבול.

*בשלב זה התבשיל בעצם מוכן, ואם רוצים אפשר לוותר על החצילים ולאכול אותו עם אורז לבן.

ממלאים את החצילים במילוי ומפזרים מעל מעט פירורי לחם (גם כדי להוסיף מעט קראנצ'יות למנה, וגם כדי לספוג נוזלים).

אופים בחום 200 מעלות למשך 20 דקות.

מגישים חם, אפשר עם אורז לבן ליד.

סירות חצילים ממולאות בתבשיל ירקות הודי
2 חצילים גדולים, חתוכים ל-4 (לאורך ולרוחב), מרוקנים במרכז
שמן זית, מלח, פלפל שחור

למילוי-
2 כוסות קוביות קטנות תפו"א
1/2 כוס קוביות דלעת
1/2 ראש כרובית, מפורק לפרחים קטנים
1 צרור מנגולד קצוץ (רק הירוק, ללא הלבן)
מעט פירורי לחם

למשחת התבלינים –
1/3 צרור כוסברה
3 שיני שום
1 בצל קטן
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
מלח
1 כף קארי
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית כמון

אופן הכנה:

  1. מושחים את החצילים המרוקנים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ואופים בתנור בחום 200 מעלות, למשך חצי שעה.
  2. מבשלים את הירקות – שמים את התפו"א והדלעת בסיר עם מים ומעט מלח, ומבשלים עד שמרככים (אך לא יותר מדי, חשוב שהם יישארו מוצקים). בסיר נפרד מבשלים את הכרובית במים ומלח, רק עד שהם נהיים שקופים.
  3. בבלנדר טוחנים את כל חומרי משחת התבלינים, עד קבלת ממרח חלק.
  4. שמים את משחת התבלינים במחבת עמוקה ומחממים 2-1 דקות. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים, כדי לפתוח מעט את הרוטב.
  5. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות. אם צריך, מתקנים את התיבול.
  6. ממלאים את החצילים במילוי ומפזרים מעל מעט פירורי לחם (גם כדי להוסיף מעט קראנצ'יות למנה, וגם כדי לספוג נוזלים).
  7. אופים בחום 200 מעלות למשך 20 דקות.
  8. מגישים חם, אפשר עם אורז לבן ליד.

מקווה שתיהנו,
טליה

3 תגובות בנושא “סירות חצילים ממולאות בתבשיל ירקות הודי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *