תמונת מצב

היום אני לא רוצה לדבר על המלחמה. אני לא רוצה לדבר על הבומים שמרעידים לי את הבית, ועל האנשים שמרעידים לי את הלב. אני לא רוצה לדבר על כל אלה שצועקים שזו הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון בזמן שהם משתיקים דעות של אחרים. אני לא רוצה לדבר על השמאל שמלכלך על הימין ועל הימין שמלכלך על השמאל, בזמן שהאמצע שותק. אני גם לא רוצה לדבר על ההתגייסות ההמונית של עם ישראל למען החיילים, ההרוגים, הפצועים והמשפחות שלהם ועל כמה שזה עצוב שהיה צורך בהתגייסות כזאת. לרגע אחד אני רוצה לדמיין שהכול בסדר פה. אם בלוג אוכל לא יכול לשמש קצת אסקפיזם, אז מה כן? אז במקום לדבר על המצב – אני רוצה לדבר על עוגה.

עוגת שזיפים הפוכה, ליתר דיוק.

כשראיתי את המתכון הזה של ג'יימי אוליבר ישר נדלקתי. המתיקות של השוקולד יחד עם החמצמצות של השזיפים נשמע כמו שילוב מנצח, ואכן כך היה. עוגה שאוכלים בעודה חמה, עם בסיס שוקולדי עדין ספוג במיץ שזיפים קרמלי, ומעל שזיפים מתקתקים-חמצמצים והכול בצבע חום-סגול-אדום, אשר למרות הקיץ הנורא שלנו מעלה זיכרון של חורף. גם זה סוג של אסקפיזם, לא?

הערה: לא ערכתי שינויים במתכון עצמו, אלא רק באופן הכנת הקרמל (כפי שתראו בהמשך).

אז, מוכנים להתחיל?

החומרים הדרושים.

במתכון המקורי ההוראות להכנת הקרמל היו: "ממסים 50 ג' חמאה בתבנית. מוסיפים 100 ג' סוכר וכף מים ומערבבים עד קבלת קרמל. מוסיפים את השזיפים ומערבבים מעט". כפי שניתן לראות בתמונות – זה לא כ"כ עבד. הוצאתי את השזיפים, החלפתי את התבנית לאחת קטנה יותר והתחלתי מחדש, הפעם לפי השיטה שלי:

שמים תבנית תנור חסינה לחום על הכיריים ומוסיפים 100 ג' סוכר, ומפזרים באופן אחיד בתבנית. על להבה בינונית ממסים לאט את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל זהוב. אין צורך לגעת בכלל בסוכר, אלא רק לסובב את התבנית מעט מדי פעם. מסירים מהאש. מסדרים את השזיפים עם הצד הפתוח כלפי מטה ומפזרים מעל 50 ג' חמאה, חתוכה לקוביות.

בקערה המיקסר שמים 100 ג' חמאה רכה ו-100 ג' סוכר.

מקציפים עד קבלת קרם.

בקערה קטנה טורפים מעט 3 חלמונים בעזרת מזלג ומוסיפים לתערובת החמאה.

מקציפים 3-2 דקות, עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.

מנפים לתוך הבלילה 100 ג' קמח תופח, 40 ג' פולנטה (קמח תירס) ו-10 ג' קקאו (בערך כף).

מקפלים לתוך התערובת, עד קבלת בלילה אחידה.

בנפרד מקציפים 3 חלבונים לקצף יציב.

מוסיפים כרבע מהחלבונים המקוצפים לתערובת ומערבבים נמרצות, כדי לרכך מעט את הבלילה. לאחר מכן מוסיפים את יתרת החלבונים ומקפלים בעדינות.

מוסיפים 50 ג' שוקולד מריר קצוץ ומערבבים בעדינות.

שופכים את הבלילה על השזיפים, ומנסים לכסות ככל האפשר.

אופים בחום 180 מעלות למשך 40 דקות.

מוציאים מהתנור ובעזרת סכין מפרידים מעט מהשוליים. מניחים צלחת גדולה על התבנית, תופסים הכול בעזרת מגבת (זהירות – חם!), והופכים את העוגה על הצלחת.

מומלץ להגיש חם עם גלידה טעימה בצד.

עוגת שזיפים הפוכה (מתכון של ג'יימי אוליבר, עם כמה שינויים שלי)
150 ג' חמאה רכה
200 ג' סוכר
3 ביצים מופרדות
100 ג' קמח תופח
40 ג' פולנטה (קמח תירס)
10 ג' קקאו (בערך כף)
50 ג' שוקולד מריר קצוץ
10-8 שזיפים אדומים, חצויים ומגולענים

אופן הכנה:

  1. שמים תבנית תנור חסינה לחום על הכיריים ומוסיפים 100 ג' סוכר. על להבה בינונית ממסים לאט את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל זהוב. אין צורך לגעת בכלל בסוכר, אלא רק לסובב את התבנית מעט מדי פעם. מסירים מהאש.
  2. מסדרים את השזיפים עם הצד הפתוח כלפי מטה ומפזרים מעל 50 ג' חמאה, חתוכה לקוביות.
  3. בקערה המיקסר שמים את יתרת החמאה ואת יתרת הסוכר ומקציפים עד קבלת קרם.
  4. בקערה קטנה טורפים את החלמונים ומוסיפים לתערובת החמאה. מקציפים 3-2 דקות, עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
  5. מנפים לתוך הבלילה את הקמח התופח, הפולנטה והקקאו, ומקפלים לתוך התערובת.
  6. בנפרד מקציפים את החלבונים. מוסיפים כרבע מהחלבונים לתערובת ומערבבים נמרצות, כדי לרכך מעט את הבלילה. לאחר מכן מוסיפים את יתרת החלבונים ומקפלים בעדינות.
  7. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות.
  8. שופכים את הבלילה על השזיפים, ומנסים לכסות ככל האפשר.
  9. אופים בחום 180 מעלות למשך 40 דקות.
  10. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין מפרידים מעט מהשוליים. מניחים צלחת גדולה על התבנית, תופסים הכול בעזרת מגבת, והופכים את העוגה על הצלחת.
  11. מומלץ להגיש חם עם גלידה טעימה בצד.

מקווה שתהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “תמונת מצב

  1. אאאוווחחח לקום ככה בבוקר וזה הדבר הראשון שרואה…. מדהים!!! וזה נראה טעים בטירוף.
    אושייה קולינרית מקסימה שכמותך, לא כל אחד מעז ל"תקן" מתכון של ג'יימי…… איכשהו, במקרה שלך, זה הכי כיף לדעת שהעזת…..;-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *