לחץ לחץ לחץ


אני מרגישה כאילו עבר נצח מאז הפוסט האחרון שכתבתי (שבוע יכול להיות סוג של נצח, לא?). יאמר להגנתי שחוץ מהעומס בעבודה היה לי גם יום הולדת (אז אתם כבר חייבים לוותר לי קצת), וזה אומר שיצאתי הרבה בזמן האחרון כדי לחגוג עם משפחתי ועם חברי השונים (בשבוע האחרון הספקתי כבר להיות בפראג הקטנה, בטנדורי, במועדון הקצינים, בפרנג'ליקו ובפבלה והיד עוד נטויה). זה לא אומר, עם זאת, שלא בישלתי לכם…

ואגב יומולדת – איזה כיף לקבל מתנות למטבח! קיבלתי גם תבניות להכנת קייקפופס שאני כבר מתה לנסות, גם סט קעריות מגניב להכנת קרם ברולה (כאילו רק אחד הדברים הכי טעימים ever!) כולל
ברנר (!!) וגם שוברים לחנות בישול ואפייה שאני ממש אוהבת (רק חכו שאני אגיע לשם…). ככה מתחילים את השנה 🙂

המתכון הבא מושלם לעומס היומיומי, כשפשוט אין זמן להשקיע. הוא קל להכנה ויכול לשמש כסלט קר או חם, או כמנה עיקרית טבעונית לצד אורז לבן. מדובר, למקרה ותהיתם, ברצועות חצילים מוקפצות ברוטב בסגנון תאילנדי פיקנטי. אבל אל דאגה – מידת החריפות שלו תלויה רק בכם (בזמן האחרון כל מה שאני מבשלת יוצא לי חריף – אולי בגלל שיש לי אוכל מקסיקני בראש, לקראת הארוחה השנתית שאני מארגנת בשבוע הבא…). בקיצור – מתכון גמיש לתקופות לחוצות 🙂

מוכנים להתחיל?

בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב: 1/2 כוס סירופ מייפל, 1/2 כוס סויה, 1/2 כוס כוסברה קצוצה,
1 צ'ילי, חתוך לטבעות (עם או בלי הגרעינים – תלוי כמה אוהבים חריף), 2 שיני שום כתושות, 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר ו-1 כפית שמן שומשום.

חותכים שני חצילים בינוניים למקלות שמנמנים, ומבשלים אותם במים עם מעט מלח, עד שמתחילים להיות שקופים. מעבירים למסננת ומניחים להגיר נוזלים לפחות לחצי שעה.

שמים במחבת עמוקה/בווק (על להבה בינונית-גבוהה) את הרוטב ומביאים לרתיחה קלה. ברגע שמתחיל לבעבע מוסיפים את החצילים. מערבבים במשך כמה דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומתקרמל.

אפשר להגיש גם קר כסלט, וגם חם כתוספת או כמנה עיקרית טבעונית, לצד אורז לבן.

 

סלט חצילים בסגנון תאילנדי

2 חצילים בגודל בינוני, חתוכים למקלות עבים
1/2 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס סויה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 צ'ילי, חתוך לטבעות (עם או בלי הגרעינים – תלוי כמה אוהבים חריף)
2 שיני שום כתושות
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית שמן שומשום

אופן הכנה:

  1. מבשלים את החצילים במים עם מעט מלח, עד שמתחילים להיות שקופים. מעבירים למסננת ומניחים להגיר נוזלים, לפחות לחצי שעה.
  2. מערבבים את יתרת המרכיבים בקערה.
  3. שופכים את הרוטב למחבת עמוקה או לווק. כאשר הרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים את החצילים ומערבבים.
  4. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מתחיל להתקרמל מעט.
  5. אפשר להגיש קר, כסלט, או חם, כמנה עיקרית טבעונית, לצד אורז.

מקווה שתהנו,
טליה

2 תגובות בנושא “לחץ לחץ לחץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *