ירוק עד


זוכרים את הפרסומת הזאת מפעם – "בשבילו זה דני, בשבילך חלב"? (אם לא – הנה תזכורת). אז בשבילי ככה זה אוכל אסייתי – מצד אחד טעים מצד שני בריא. מה שנקרא win win situation.

בכלל. אני לא יודעת מה יש בירקות ירוקים, אבל הם תמיד נותנים לי להרגיש שאני אוכלת בריא יותר – וזה לא משנה אם מדובר בסלט, באוכל מבושל, במוקפצים או בפיצה (תרד על פיצה ניסתם פעם? מעדן). משום מה זה לא קורה לי עם שום ירק בצבע אחר. אני לא יודעת אם מדובר בעניין פסיכולוגי בלבד (ירוק מתקשר עם טבע או משהו מופרך שכזה), או אם יש לטענה שלי איזושהי אחיזה במציאות (אולי אני סובלת מסינדרום פופאי?), אבל בשבילי ירוק = בריא.

המנה הבאה עונה על כל הקריטריונים הנ"ל – קל להכנה, טעים, בריא וירוק: עוף מוקפץ עם פרחי ברוקולי ושלל פטריות טריות. את העוף, אגב, אפשר להחליף בקוביות טופו, וככה תקבלו מנה טבעונית משביעה.

מוכנים להתחיל?

חותכים את 2 תפרחות ברוקולי גדולות לפרחים בגודל קטן-בינוני. שמים בקערה ומכסים במים רותחים. סוגרים עם מכסה מעל ומניחים בצד לרבע שעה. מסננים היטב.

חותכים את 650 ג' של חזה עוף לקוביות בגודל בינוני (2X2) ומערבבים עם שתי כפיות סויה. מניחים בצד לפחות ל-10 דקות.

חותכים את 2 סלסילות של פטריות לפרוסות (לא דק מדי, כי הן מתכווצות בבישול). מומלץ לערבב סוגים שונים של פטריות (אני השתמשתי בשמפניון ובפורטובלו).  חותכים שרור של בצל הירוק למקלות באורך כ-3-2 ס"מ.

בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב: 2 שיני שום כתושות, 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר, צ'ילי גרוס לפי הטעם (אני קצת הגזמתי הפעם – יצא לי הרבה יותר חריף מהמתוכנן…), 1/2 כוס סויה ו-1/2 כוס מים.

שמים שמן בווק ומוסיפים את העוף. מקפיצים עד שנהיה לבן מכל צדדיו. מוציאים החוצה. לאותו ווק מוסיפים את הירקות ומקפיצים כמה דקות.

מוסיפים את העוף לירקות המוקפצים ומערבבים. מוסיפים את הרוטב וממשיכים לערבב למשך כ-5 דקות – עד שהרוטב מצטמצם מעט והעוף והירקות ספגו את הטעמים.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

עוף מוקפץ עם ברוקולי ופטריות
650 ג' חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפיות סויה
2 תפרחות גדולות של ברוקולי טרי
2 סלסילות של פטריות טריות (מומלץ לערבב סוגים)
1 צרור של בצל ירוק
שמן

לרוטב-
2 שיני שום כתושות
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
צ'ילי גרוס לפי הטעם
1/2 כוס סויה
1/2 כוס מים

אופן הכנה:

  1. חותכים את העוף לקוביות בגודל בינוני (2X2) ומערבבים עם שתי כפיות סויה. מניחים בצד לפחות ל-10 דקות.
  2. חותכים את הברוקולי לפרחים בגודל קטן-בינוני. שמים בקערה ומכסים במים רותחים. סוגרים עם מכסה מעל ומניחים בצד לרבע שעה. מסניים היטב.
  3. חותכים את הפטריות לפרוסות (לא דק מדי), וחותכים את הבצל הירוק למקלות.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
  5. שמים שמן בווק ומוסיפים את העוף. מקפיצים עד שנהיה לבן מכל צדדיו. מוציאים החוצה.
  6. לאותו ווק מוסיפים את הירקות ומקפיצים כמה דקות. מוסיפים את העוף ומערבבים. מוסיפים את הרוטב וממשיכים לערבב למשך כ-5 דקות – עד שהרוטב מצטמצם מעט והעוף והירקות ספגו את הטעמים.
  7. מגישים לצד אורז לבן.

 

מקווה שתהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *