פיאסטה מקסיקנה – לחמניות אבוקדו במילוי מחית שעועית אדומה וצ'דר

אני יודעת שפסח זה עוד יומיים וכולם במוד בישולי הכשל"פ, אבל יש דברים אחרים בחיים חוץ מפסח, כמו למשל אתגר חדש לפרויקט של "כחומר ביד הבלוגר". הפעם הם בהחלט החליטו לאתגר אותנו, עם חומר גלם שלמרות שהוא פרי לכל דבר, הוא לא נתפס ככזה. הפעם האתגר היה לא רק לחשוב על מתכון חדש ומקורי עם חומר הגלם, אלא ממש לעשות סוג של שינוי תפיסתי.

חומר הגלם, למקרה שתהיתם, הוא אבוקדו. אצלנו בארץ אבוקדו זה משהו ששמים בסלט, אבל יש מקומות בעולם (אסיה ודרום אמריקה למשל) שבהם מתייחסים לאבוקדו כמו הפרי שהוא – כלומר משלבים אותו בקינוחים, בגלידות, בעוגות או אפילו סתם אוכלים פרוסת לחם עם אבוקדו וסוכר. הטבעונים כבר גילו את הסוד שלו בעוגות (במיוחד עוגות שוקולד), במקום ביצים, ועכשיו תוכלו גם אתם, בעזרת משתתפי הפרויקט, לגלות צדדים חדשים לאבוקדו.

למרות כל האמור לעיל, אני דווקא לא עשיתי משהו מתוק עם חומר הגלם, למרות שהיו לי כמה וכמה רעיונות. כדי לרכך קצת את הרעיון עבורכם, החלטתי ללכת בכל זאת על משהו מלוח – לחמניות אבוקדו ממולאות המחית שעועית אדומה וגבינת צ'דר. אני קוראת לזה פיאסטה מקסיקנה.

המרכיב הסודי במתכון הזה, עם זאת, הוא לאו דווקא השימוש בבשר האבוקדו. כידוע, האבוקדו גדל בתרמיל, כמו זה של השעועית או האפונה, אך הרבה אנשים לא יודעים שאפשר לאכול גם את התרמיל החיצוני (לא את הקליפה חלילה).

את התרמיל טוחנים יחד עם הבפנוכו של האבוקדו והוא מוסיף למרקם האוורירי של הלחמניות. את התרמילים אפשר למצוא בדר"כ אצל הירקנים (פחות בסופרים), רק צריך לבקש ספציפית.
אגב, גם את הקליפה ואת הגרעין אפשר לנצל, אם כי לא למאכל – את הגרעין אפשר להנביט ועם הקליפה, כילדים בגן, היינו מכינים משה בתיבה (אז בכל זאת הכנסתי אלמנט פסחי לפוסט – ייאי!).

רגע לפני שנתחיל אני מפנה אתכם לכל המתכונים המטורפים שהכינו חברי הפרויקט (פאלטאס אבוקדו וקיווי, עוגת גבינבוקדו, פנקייק שוקו-אבוקדו, קרקרים מבצק אבוקדו ומה לא). בכלל החודש יש כמות אדירה יחסית של מתכונים נטולי גלוטן וגם טבעונים אז כולם יכולים להנות. רק לחצו על המילה אבוקדו.

אז, מוכנים להתחיל?

החומרים הדרושים – 450 ג' קמח (מומלץ להשתמש בקמח ללחם), 1 כף שמרים מעורבבים עם 1/4 כוס מים פושרים, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר, 1 כוס אבוקדו מעוך (כ-3 אבוקדו קטנים) יחד עם 2 תרמילי אבוקדו, 1/4 כוס שמן זית, כ-1/2 כוס מים פושרים, ביצה להברשה (לא חובה אם רוצים לטבען את המתכון), ומעט כוסברה יבשה טחונה לפיזור מעל (או שומשום/קצח ושות')

מכינים את הלחמניות – שמים בקערת המיקסר את כל החומרים למעט המים ומתחילים ללוש עם וו לישה. את המים מוסיפים לאט לאט (יתכן שתצטרכו להוסיף עוד קצת מים). לשים כ-10 דקות.

איך יודעים שהבצק יצא כמו שצריך? כאשר נוגעים בו עם האצבע הוא לא דביק, ומגיש רך למגע. במיקסר נוצרת סוג של מערבולת, הדפנות נקיות לחלוטין ורק בתחתית הקערה יש מעט בצק, שמסתובב סביב הוו לישה כמו טורנדו קטן 🙂

משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק. מכסים ומשאירים לתפיחה במקום חמים (זמן ההתפחה שונה לפי מזג האוויר, אך קחו בחשבון שהבצק לא ממש מכפיל את נפחו).

חומרי המילוי – 1/2 1 כוסות שעועית אדומה מבושלת (אפשר גם שעועית שחורה), 1 כוס כוסברה,
1/2 צ'ילי (אפשר יותר אם רוצים שיהיה יותר פיקנטי), 1 בצל סגול קטן, 1 כפית רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, 1 כפית כוסברה יבשה טחונה, מעט מים וגבינת צ'דר מגוררת על פומפיה דקה (לא חובה אם רוצים לטבען את המתכון).

בזמן שהבצק תופח, מכינים את המלית – שמים את כל חומרי המילוי (חוץ מהגבינה) בבלדר, וטוחנים הכול יחד. את המים מוסיפים לאט לאט, כדי להקל על הטחינה, אך היזהרו לא להוסיף יותר מדי מים, כדי שהמחית לא תצא נוזלית. המחית לא חייבת להיות חלקה לחלוטין, אלא עדיף להשאיר כמה חתיכות בפנים, זה מוסיף למרקם.

הרכבה – לוקחים עיגול בצק ומשטחים מעט. שמים במרכז מעט מהמילוי ומהגבינה וסוגרים בעדינות.
טיפ – שימו לב לא לשטח את הבצק יותר מדי, כיוון שזה יגרום לכך שהלחמנייה תהיה דקה יותר בחלק העליון מאשר בתחתון, וזה יכול גם לגרום למילוי לגלוש החוצה בזמן האפייה.

מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, כאשר החלק שסגרתם מונח כלפי מטה.

מברישים את הלחמניות במעט ביצה טרופה, ומפזרים מעל מעט כוסברה יבשה טחונה (אפשר גם שומשום או כל תוספת אחרת לטעמכם).

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 20 דקות.

מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה/שמנת של פעם.

איך לטבען את המתכון – רוב המתכון בעצם טבעוני, כך שכל מה שצריך לעשות כדי לטבען לחלוטין או לוותר על הגבינה במילוי ולא להבריש את הלחמניות בביצה.

נ.ב.
אתם זוכרים שהיום זה ה-1 באפריל, ואין באמת דבר כזה תרמיל של אבוקדו, נכון? 😉
(ותודה מיוחדת לרועי מסטודיו בלנקו, על עבודת הפוטושופ)

פיאסטה מקסיקנה – לחמניות אבוקדו במילוי מחית שעועית אדומה וצ'דר
ללחמניות –
450 ג' קמח (מומלץ להשתמש בקמח ללחם)
1 כף שמרים מעורבבים עם 1/4 כוס מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כוס אבוקדו מעוך (כ-3 אבוקדו קטנים)
1/4 כוס שמן זית
כ-1/2 כוס מים פושרים

ביצה להברשה

למחית שעועית אדומה –
1/2 1 כוסות שעועית אדומה מבושלת (אפשר גם שעועית שחורה)
1 כוס כוסברה
1/2 צ'ילי (אפשר יותר אם רוצים שיהיה יותר פיקנטי)
1 בצל סגול קטן
1 כפית רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
מעט מים

גבינת צ'דר מגוררת על פומפיה דקה

אופן הכנה:

  1. מכינים את הלחמניות – שמים בקערת המיקסר את כל החומרים למעט המים ומתחילים ללוש עם וו לישה. את המים מוסיפים לאט לאט (יתכן שתצטרכו להוסיף עוד קצת מים). לשים כ-10 דקות.
  2. איך יודעים שהבצק יצא כמו שצריך? כאשר נוגעים בו עם האצבע הוא לא דביק, ומגיש רך למגע. במיקסר נוצרת סוג של מערבולת, הדפנות נקיות לחלוטין ורק בתחתית הקערה יש מעט בצק, שמסתובב סביב הוו לישה כמו טורנדו קטן 🙂
  3. משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק. מכסים ומשאירים לתפיחה במקום חמים (זמן ההתפחה שונה לפי מזג האוויר, אך קחו בחשבון שהבצק לא ממש מכפיל את נפחו).
  4. בזמן שהבצק תופח, מכינים את המלית – שמים את כל חומרי המילוי בבלדר, וטוחנים הכול יחד. את המים מוסיפים לאט לאט, כדי להקל על הטחינה, אך היזהרו לא להוסיף יותר מדי מים, כדי שהמחית לא תצא נוזלית. המחית לא חייבת להיות חלקה לחלוטין, אלא עדיף להשאיר כמה חתיכות בפנים, זה מוסיף למרקם.
  5. הרכבה – לוקחים עיגול בצק ומשטחים מעט. שמים במרכז מעט מהמילוי ומהגבינה וסוגרים בעדינות. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, כאשר החלק שסגרתם מונח כלפי מטה.
  6. טיפ – שימו לב לא לשטח את הבצק יותר מדי, כיוון שזה יגרום לכך שהלחמנייה תהיה דקה יותר בחלק העליון מאשר בתחתון, וזה יכול גם לגרום למילוי לגלוש החוצה בזמן האפייה.
  7. מברישים את הלחמניות במעט ביצה טרופה, ומפזרים מעל מעט כוסברה יבשה טחונה (אפשר גם שומשום או כל תוספת אחרת לטעמכם).
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 20 דקות.
  9. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה/שמנת של פעם.
  10. איך לטבען את המתכון? – רוב המתכון בעצם טבעוני, כך שכל מה שצריך לעשות כדי לטבען לחלוטין זה לוותר על הגבינה במילוי ולא להבריש את הלחמניות בביצה.

מקווה שתיהנו,
טליה

10 תגובות בנושא “פיאסטה מקסיקנה – לחמניות אבוקדו במילוי מחית שעועית אדומה וצ'דר

  1. הי טליה:) חייבת לנסות את המתכון! מסקרן…כמה שאלות לפני-
    האם האבוקדו מורגש מאוד בטעם והאם ניתן לוותר על מילוי?
    בנוסף אשמח לקבל הצעות אחרות למילוי-האם אפשר רק עם גבינת צ'דר או צהובה?

    • היי זיו. תודה רבה 🙂
      במענה לשאלות שלך – האבוקדו לא מורגש, הוא תורם לצבע ולמרקם.
      אפשר לוותר על המילוי או להחליף את הגבינה בגבינה אחרת. כל עוד המילוי לא נוזלי לא צריכה להיות בעיה 🙂

  2. פינגבאק: עוגת פיסטוקים ופירות יער וגם בלוגולדת 3 | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *