סלט ירוקים בסגנון מיס קפלן

סלט קפלן 1

חודש נוסף חלף באתגר הצבעים הגדול והפעם שלט הצבע ירוק. יש לי חיבה לא מוסברת לירקות ירוקים – יש בהם משהו שתמיד מרגיש רענן ונקי.

סלט קפלן 2

הסלט הזה, שנעשה בהשראת סלט האנדיב והתותים המדהים של מיס קפלן, מכיל כמה מהירוקים האהובים עליי – אנדיב, אספרגוס, אפונת שלג ואפונה טרייה,ואת כל הירוק הזה שובר האדום העסיסי של התותים – רגע לפני שנגמרת העונה.

סלט קפלן 3

חלק מהיופי של המנה הזאת היא צורת ההגשה. לא מדובר בירקות שמעורבבים יחד בקערה, אלא מונחים זה על גבי זה בצלחת – כל ביס מגלה שכבת טעם נוספת.
סלט קפלן 5
המנה של מיס קפלם לא מכילה, מן הסתם, פרמז'ן אלא שמרי בירה – אז התוספת הזאת היא לשיקול דעתכם.

סלט קפלן 4

אז, מוכנים להתחיל?

קיצור בישול-01

סלט ירוקים בסגנון מיס קפלן

לסלט –
1 ראש אנדיב (עולש)
1/2 חבילת אפונת שלג
1/3 כוס אפונה טרייה (או קפואה ומופשרת)
6-5 אספרגוס ירוק
6-5 תותים
2 כפות צנוברים קלויים במחבת

לרוטב – 
1 כפית חרדל
1/2 כפית ממרח לימון כבוש (או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי)
2 כפיות מייפל
2 כפות חומץ פירות יער (אפשר גם חומץ תפוחים או חומץ בן יין אדום)
3 כפות שמן זית
מלח לפי טעם

לקישוט – 
חומץ בלסמי מצומצם
מעט פרמז'ן או שמרי בירה (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. מכינים מראש צלחת הגשה יפה.
  2. מפרקים את האנדיב לעלים ומסדרים אותם על הצלחת כלפי מעלה (כמו קערות).
    חשוב מאוד לא לשטוף את האנדיב, אלא רק לנקות אותו עם נייר סופג, כיוון שהמגע שלו עם מים הופך אותו למאוד מר.
  3. שוטפים את אפונת השלג, וקוטמים את הקצה העליון. חותכים אותם לרצועות אלכסוניות דקות וארוכות. מפזרים מעל האנדיב.
  4. אם משתמשים באפונה טריה אז פותחים את התרמילים ומוציאים את האפונים. מפזרים אותם מעל אפונת השלג.
  5. שוטפים בעדינות את האספרגוס. אם האספרגוס עבה אפר לקלף עם קולפן, אבל אם הם דקים אין צורך לקלף. חותכים כ-2 ס"מ מהקצה התחתון (כיוון שהוא קשה וסיבי ולא אכיל). חותכים את האספרגוס למקלות אלכסוניות באורך של כ-2 ס"מ. מפזרים מעל האפונים.
  6. שוטפים את התותים, ומסירים את החלק העליון של העלים. חותכים לרבעים ומפזרים מעל.
  7. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים.
  8. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב. מפזרים באופן אחיד על הירקות.
  9. מזלפים מעל מעט חומץ בלסמי מצומצם (אן יש) ושבבי פרמז'ן או שמרי בירה (לגרסה טבעונית). 
  10. מגישים מיד.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *