לברק עטוף במנגולד בתבשיל ירוק ולימוני

שלב 8א

שמתם לב כמה הכול נהיה ירוק לאחרונה? כל השווקים מלאים בארטישוקים, מגוון שעועיות, אפונה טרייה, תרמילי פולים – כאילו האביב החליט שלא בא לא לחכות יותר והוא הקדים את זמנו בחודש לפחות. לי זה דווקא מסתדר לא רע, לאור העובדה שהחודש ירוק הוא הצבע הנבחר באתגר הצבעים הגדול שלי. מה זה אומר לגבי מזג האוויר בכלל ולגבי החורף שלא הספיק לבקר לפני שהוא נעלם בפרט, אני באמת לא יודעת.

אז מה יש לנו הפעם בגזרת הירוקים? מנגולד, ראשד, כוסברה ופטרוזיליה ואפילו עגבניות שרי ירוקות (אם כי לא מטוגנות…). ממש חגיגה של עלים. זוהי מנה ראשונה של דגי לברק בשרניים עטופים במנגולד חלוט, ואת חבילות האושר האלה מבשלים בתבשיל ירוק ולימוני. בקיצור – טעים!

אז, מוכנים להתחיל?

שלב 4

לוקחים שני דגי לברק* מפולטים, ללא עור ועצמות, וכל פילה של דג חוצים לרוחב. ממליחים ומפלפלים משני הצדדים.

*את הלברק אפשר להחליף בדג מוסר, דניס, נסיכת הנילוס, או כל דג לבן אחר (אבל שיהיה בשרני, ולא דק כמו סול למשל).

שלב 5

מסירים מעלי המנגולד את הווריד הלבן (חותכים אותו כמעט עד הסוף, בצורת משולש) ושוטפים היטב.
מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר. לאחר הרתיחה מסירים מהלהבה ושמים את עלי המנגולד לכמה דקות בסיר, עד שמתרככים. מסננים ומניחים בצד.
מניחים עלה או שניים (תלוי בגודל העלה) של מנגולד על משטח העבודה ומניחים במרכז חתיכת פילה דג.

שלב 6

מקפלים בתחילה מהצדדים ואז מלמטה למעלה, עד שמתקבלת חבילה סגורה ומהודקת.

שלב 1

בסיר רחב ועמוק שמים מעט שמן זית, שיני שום קלופות מראש אחד שלם, וכ-12-10 עגבניות שרי ירוקות חצויות . מקפיצים כדקה.
(אם רוצים את המנה קצת חריפה, מוסיפים בשלב זה פלפל ירוק חריף [או שניים] חצוי לאורכו, נקי מגרעינים).

שלב 2

בנפרד טוחנים יחד צרור ראשד, 1 כוס כוסברה, 1/2 כוס פטרוזיליה, כפית רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ו-1/2 כפית כמון, עד קבלת משחה. מוסיפים אותה לסיר ומערבבים דקה.

(שימו לב שאת כל הירק יש קודם לשטוף היטב ולסנן).

שלב 3

מוסיפים 1/2 1 כוסות מים ולימון פרסי אחד או שניים, תלוי כמה חמצמצה אתם רוצים שהמנה תהיה (חשוב: מחוררים את הלימון הפרסי מעט במזלג קודם) ומערבבים. כאשר רותח, מעבירים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.

שלב 7

מוסיפים את חבילות הדגים העטופים במנגולד, כך שהם ינוחו בתוך הרוטב בנוחות.

שלב 8

מבשלים כ-25 דקות עם מכסה חצי סגור.

שלב 9

התבשיל מוכן כאשר נשאר רק רוטב סמיך, ללא נוזלים (בניגוד לתמונה למעלה…).

מגישים חם.

קיצור בישול-01

לברק עטוף במנגולד

2 דגי לברק מפולטים, ללא עור ועצמות (אפשר גם מוסר, דניס, נסיכת הנילוס או כל דג לבן אחר)
1 צרור מנגולד
1 ראש שום, מקולף
10 עגבניות שרי עין הנמר חצויות (הירוקות, אבל אפשר בכל צבע אחר אם רוצים)
1 צרור ראשד
1 כוס כוסברה
1/2 כוס פטרוזיליה
1 כפית רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית כמון
2-1 לימון פרסי (תלוי כמה לימוני אתם רוצים את המנה)
שמן זית
פלפל ירוק חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. מסירים מעלי המנגולד את הווריד הלבן (חותכים כמעט עד הסוף, בצורת משולש) ושוטפים היטב.
  2. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר. לאחר הרתיחה מסירים מהלהבה ושמים את עלי המנגולד לכמה דקות בסיר, עד שמתרככים. מסננים ומניחים בצד.
  3. כל פילה של דג חוצים לרוחב. ממליחים ומפלפלים משני הצדדים.
  4. מניחים עלה או שניים (תלוי בגודל העלה) של מנגולד על משטח העבודה ומניחים במרכז חתיכת פילה דג. מקפלים בתחילה מהצדדים ואז מלמטה למעלה, עד שמתקבלת חבילה סגורה ומהודקת.
  5. בסיר רחב ועמוק שמים מעט שמן זית, את שיני השום הקלופות ואת העגבניות ומבשלים כדקה.
    (אם רוצים את המנה קצת חריפה, מוסיפים בשלב זה פלפל ירוק חריף [או שניים] חצוי לאורכו, נקי מגרעינים).
  6. בנפרד טוחנים יחד את הראשד, הכוסברה, הפטרוזיליה, רסק העגבניות והתבלינים, עד קבלת משחה.
  7. מוסיפים אותה לסיר ומערבבים דקה.
  8. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים ואת הלימון הפרסי (מחוררים אותו מעט במזלג קודם) ומערבבים. כאשר רותח, מעבירים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.
  9. מוסיפים את חבילות הדגים העטופים במנגולד, כך שהם ינוחו בתוך הרוטב בנוחות.
  10. מבשלים כ-25 דקות עם מכסה חצי סגור.
  11. התבשיל מוכן כאשר נשאר רק רוטב סמיך, ללא נוזלים.
  12. מגישים חם.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *