חציל לבן צלוי עם רוטב יוגורט

חציל לבן צלוי עם רוטב יוגורטלפעמים, כשאני מתכננת להעלות מתכון פשוט במיוחד אני מרגישה שאני קצת מרמה. כאילו שאם זה לא מתכון מורכב ובן 8 קומות ל פ ח ו ת, הוא לא מספיק טוב או ראוי להיכנס לבלוג. אלו לרוב המתכונים שאני הכי מתלבטת לגביהם (אלו ומתכונים לא כשרים). אבל למה? בגלל שזה פשוט וקל זה לא ראוי להיקרא "מתכון"? לפעמים אנשים צריכים פשוט וקל. לא כל ארוחה צריכה להיות ארוחת גורמה. לפעמים גם לבלוגרים אין חשק לבשל.

המתכון הזה הוא בדיוק כזה – זאת אחת מארוחות הערב האהובות עליי, כשאני חוזרת הביתה שפוכה מעייפות ואין לי ממש כוח להכין שום דבר. האמת – אני אפילו לפעמים מכינה את זה בטוסטר אובן בעבודה כארוחת צהריים קלילה. זה עד כדי כך פשוט. 

בדרך כלל, אני מכינה את זה עם חציל רגיל, או עם חציל בלאדי, אבל לכבוד אתגר הצבעים הגדול, הכנתי את זה עם חציל לבן. וכן – יש דבר כזה. 

הפעם הראשונה שנתקלתי בחציל לבן הייתה בשוק האיכרים. אני תמיד מתלהבת מכל הפירות והירקות המוזרים שאני לא מכירה, ואוהבת לנסות (כמעט) הכול. כיוון שמעולם לא ראיתי חציל לבן קודם, לא ידעתי איך להתייחס אליו – איזו צורת בישול הכי מתאימה לו. אז מה שעשיתי זה פשוט שאלתי את המוכר. הוא אמר שהחצילים האלה ממש טובים בתנור. וזה בדיוק מה שעשיתי להם. 

אז, מוכנים להתחיל?

שלב 1

חוצים את החצילים לאורך (כולל החלק הירוק) ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם הצד הפתוח כלפי מעלה. בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים אלכסוניים לאורך החציל, כמעט עד הסוף.שלב 2

החלק הזה חשוב, כפי שגיליתי לאחר כמה וכמה ניסיונות – במיוחד בחצילים השמנמנים יותר, כי זה גם מקצר את משך האפייה (כיוון שהחום נכנס פנימה), גם מאפשר לתבלינים ולטעמים לחדור פנימה, וגם תורם לקריספיות החיצונית.

שלב 2 א

מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפלפלים, וזורים מעל מעט טימין.
במקום טימין אפשר רוזמרין, או אפילו אורגנו, אבל למנה הזאת, טימין הוא התבלין המועדף עליי.

שלב 3

רק כשאתם חוצים לאורך – תשדלו שזה יהיה באמצע. אני לא מסוגלת לחתוך ישר גם אם החיים שלי תלויים בזה :-\

אופים בחום 200 מעלות למשך כחצי שעה*, עד שהחציל רך, והחלק העליון מקבל גוון חום-זהוב.
(*לחציל הלבן, חציל רגיל יכול לקחת יותר זמן כי הם יותר שמנמנים)

חציל לבן צלוי עם רוטב יוגורט 1

מכינים את רוטב היוגורט – מערבבים יחד בקערה 1 גביע יוגורט טבעי (לא ממותק) או גביע שמנת חמוצה, 1 כפית גדושה של חרדל (עדיף גרגרים), קורט מלח ו-1 כפית טימין.

רקע

מגישים את החציל חם יחד עם הרוטב, ואפשר גם עם פרוסת לחם טרי ליד.

קיצור בישול-01

חציל לבן צלוי עם רוטב יוגורט

לחצילים –
2-1 חצילים לבנים*, חצויים לאורך, כולל החלק הירוק
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
טימין

(*אפשר להחליף את החציל הלבן בחציל רגיל או בחציל בלאדי)

לרוטב יוגורט –
1 גביע יוגורט טבעי (לא ממותק) (או גביע שמנת חמוצה)
1 כפית גדושה של חרדל (עדיף גרגרים)
קורט מלח
1 כפית טימין

אופן הכנה:

  1. מניחים את החצילים החצויים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עם הצד הפתוח כלפי מעלה.
  2. בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים אלכסוניים לאורך החציל, כמעט עד הסוף.
  3. מזלפים מעל שמן זית, ממליחים ומפלפלים, וזורים מעל מעט טימין.
  4. אופים בחום 200 מעלות למשך כחצי שעה*, עד שהחציל רך, והחלק העליון מקבל גוון חום-זהוב.
    (*לחציל הלבן, חציל רגיל יכול לקחת יותר זמן כי הם יותר שמנמנים)
  5. מכינים את רוטב היוגורט (או השמנת) – מערבבים יחד את כל החומרים בקערה.
  6. מגישים את החציל חם יחד עם הרוטב, ואפשר גם עם פרוסת לחם טרי ליד.

מקווה שתיהנו,

טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *