פודינג אורז קטיפתי

פודינג אורז קטיפתי

בעיני, לא הרבה דברים יכולים להתעלות על סוף שבוע חורפי. קולות הגשם והרעמים, שמיכה חמה, סרט טוב, חברה טובה – באמת שאני לא צריכה הרבה יותר מזה כדי להיות מאושרת.

גם אוכל של חורף אני אוהבת. נכון, הוא לא יפה וקליל כמו אוכל של קיץ – הוא כבד, סמיך ולא הכי יפה – אבל כמה שהוא טעים ומנחם. תבשילים שמתבשלים במשך שעות וממלאים את כל הבית בריחות מגרים, מרקים מכל המינים ובכל הצבעים ואפילו הקינוחים חמים (או לפחות בטמפרטורת חדר).

אחד הקינוחים שהכי צועקים "חורף" מבחינתי הוא פודינג אורז. זה לא קינוח שאהבתי במיוחד כילדה, אלא אהבה שפיתחתי עם השנים. אני עושה אותו לפעמים בגרסה האסייתית (עם חלב קוקוס), או בגרסה הקלילה והקיצית (עם טפיוקה), אבל הגרסה האהובה עליי היא הגרסה הצרפתית הקלאסית – קרמית ועשירה בזכות החלב והחמאה ועם טעם וניל מעודן ומושלם.

אז, מוכנים להתחיל?

אופן הכנה

מתחילים כמו בהכנת אורז רגיל – שוטפים היטב 2 כוסות אורז עגול (כמו אורז לריזוטו, לא כמו אורז לסושי) ושמים בסיר יחד עם 1/2 3 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח.
מבשלים על להבה בינונית נמוכה כ-25-20 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהמים נספגים באורז.
מוסיפים 3/4-1/2 כוס סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים), 1/3 מקל וניל (גרגרים+המקל), או לחלופין, 2 שקיות של סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל, ו-1 ליטר חלב. מערבבים.
מכסים וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה כ-40-30 דקות. חשוב לערבב את האורז מדי פעם, כדי שלא ידבק לתחתית הסיר.
איך יודעים שזה מוכן? 1. טועמים את האורז כדי לוודא שהוא אכן מבושל ולא קשה. 2. מתחילות להיווצר בועות גדולות ו-3. נראה שעדיין יש מעט נוזלים, אך הם סמיכים.
מסירים מהאש, מוסיפים 25 ג' חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
מכסים ומניחים בצד לפחות ל-10 דקות, לפני שמעבירים לכלי הגשה או לקופסת אחסון.

פודינג אורז קטיפתי - צורת הגשה

את הקינוח הזה אפשר להגיש בכוסות אישיות, בצנצנות אישיות, או פשוט לאכול ישירות מהסיר 🙂

תוספות אפשריות – תותים טריים, שקדים פרוסים קלויים, רוטב טופי.

קיצור-01

פודינג אורז קטיפתי

2 כוסות אורז עגול (ריזוטו, לא סושי)
1/2 3 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1 ליטר חלב
1/2-3/4 כוס סוכר
1/3 מקל וניל (גרגרים ומקל) או 2 כפיות תמצית וניל/ 2 שקיות סוכר וניל
25 ג' חמאה

אופן הכנה:

  1. שוטפים את האורז היטב ושמים בסיר יחד עם המים והמלח.
  2. מבשלים על להבה בינונית נמוכה כ-25-20 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהמים נספגים באורז.
  3. מוסיפים את הסוכר, הווניל והחלב ומערבבים.
  4. מכסים וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה כ-40-30 דקות. חשוב לערבב את האורז מדי פעם, כדי שלא ידבק לתחתית הסיר.
  5. יודעים שזה מוכן כאשר מתחילות להיווצר בועות גדולות ונראה שעדיין יש מעט נוזלים, אך הם סמיכים (וכמובן טועמים כדי לוודא שהאורז מבושל).
  6. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  7. מכסים ומניחים בצד לפחות ל-10 דקות, לפני שמעבירים לכלי הגשה או לקופסת אחסון.
  8. אפשר לאכול חם או קר. הפודינג אורז נשמר במקרר כשבוע.

מקווה שתהנו,
טליה

4 תגובות בנושא “פודינג אורז קטיפתי

  1. נראה מעולה וטעים, חייבת לנסות אותו בקרוב….
    תתחדשי על העיצוב החדש, האתר נראה מהמם ומזמין💖💋

  2. יש לי כמה שאלות לגבי המתכון:
    1) לא מרתיחים את האורז והנוזלים בשום שלב? לא את האורז והמים של ההתחלה ולא אחרי הוספת החלב? זה נשמע לי מוזר…
    2) למה בעצם אורז סושי לא מתאים כאן ואורז ריזוטו כן? הרי שניהם עגולים ודביקים…
    3) לגירסה ללא לקטוז, אפשר פשוט להחליף את החלב בחלב קוקוס ואת החמאה בשמן קוקוס?

    • היי תמר,
      מצטערת על התגובה המאוחרת אבל הנה כמה תשובות:
      1. למה את מתכוונת ב"להרתיח"? בהתחלה מבשלים את האורז עם המים כמו שמבשלים אורז רגיל, ולאחר הוספת החלב מבשלים על להבה נמוכה, אז זה לא מגיע לנקודת רתיחה, אך זה בהחלט מתבשל.
      2. אורז לסושי הוא לא "רק" עגול הוא גם הרבה יותר עשיר בעמילן. התוצאה תהיה הרבה יותר דביקה. יש גרסאות של פודינג אורז אסייתי שעושים עם סוג של אורז דביק, אבל אם את רוצה להגיע למרקם קרמי, האורז של הסושי לא מתאים.
      3. אפשר בהחלט להחליף את החלב בחלב קוקוס אך הייתי מוותרת על השמן קוקוס. במקרה הזה הוא לא יתרום לקרמיות של המנה אלא רק ידגיש את טעמי הקוקוס. אם את כן רוצה להוסיף, כף אחת תספיק.

      מקווה שזה עוזר 🙂
      טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *