למען בריאות הנפש

זוכרים את אתגר האורז של מנטקה שהשתתפתי בו ממש לא מזמן? וזוכרים שסיפרתי לכם שהכנתי משהו גם עם פצפוצי אורז? אז הגיע הזמן שנדבר על זה.

פצפוצי אורז זה חומר גלם נפלא, לא סתם יש כ"כ הרבה חטיפי בריאות וממתקים שמבוססים עליו – מעבר לכך שהוא טעים הוא גם מוסיף נפח לכל דבר שמכיל אותו, ובכך הוא מוריד את הערך הקלורי שלו. לא במקרה הזה אבל. זאת אומרת, כן הוא טעים וכן הוא מוסיף נפח, אבל יש יותר מדי דברים מושחתים בתוך החטיף הזה בשביל שלאורז תהיה איזושהי השפעה על הערך הקלורי של החטיפים האלו.

אי לכך ובהתאם לזאת קראתי להם "חטיפי לא-בריאות". כשסיפרתי עליהם לאירנה מבלוזוגי, היא הציעה לקרוא להם "חטיפי בריאות נפשית" וזה בדיוק מה שהם – חטיפים קטנים ומתוקים שעושים טעים בבטן ובעיקר הרבה שמח בלב ונראה לי שלא תזיק לכולנו קצת שמח בלב עכשיו.

בונוס נוסף – ממש קל להכין אותם. כאילו ממש! לא צריך מיקסר או תנור אלא בסה"כ קערה אחת (או שתיים אם ממסים את השוקולד בקערה נפרדת) וכף לערבוב. זה מסוג הדברים האלה שפשוט מערבים הכל יחד, מכניסים לשעתיים למקרר כדי להתקשות וחותכים. בגלל שזה מתכון כ"כ פשוט, זה גם מסוג הדברים שאפשר לעשות עם ילדים או עם סטודנטים, וכמובן – אפשר לגוון את החטיפים האלה אם כל מה שעושה לכם טוב.

אז, מוכנים להתחיל?

החומרים הדרושים: 200 ג' שוקולד לבן, 100 ג' פצפוצי אורז, 55 ג' פצפוצי שוקולד, 55 ג' פצפוצי פרלין, 55 ג' פקאן סיני קצוץ ו-30 ג' מיני מרשמלו.
זוהי כמובן רק המלצה, אפשר לשים מה שרוצים בפנים (בערך באותן כמויות), למשל – מיני עדשי שוקולד, פצפוצי חמאת בוטנים, בייגלה שבור, עוגיות שבורות, חתיכות סוכריות קרמל ובעצם כל דבר שאוהבים (כל עוד זה לא משהו בריא, כמו חמוציות וכאלה).

בקערה שמים את כל החומרים למעט השוקולד

ומערבבים.

בקערה נפרדת ממסים את השוקולד הלבן – בבאן מרי או בפולסים במיקרוגל.

מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, עד שהשוקולד הלבן מכסה הכול.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים היטב את התערובת, תוך כדי הידוק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים לפחות, עד שמתקרר לחלוטין.

מפרידים מנייר האפייה והופכים על קרש חיתוך.

חותכים לקוביות.

שומרים בקופסה סגורה היטב.

חטיפי בריאות נפשית
200 ג' שוקולד לבן
100 ג' פצפוצי אורז
55 ג' פצפוצי שוקולד
55 ג' פצפוצי פרלין
55 ג' פקאן סיני קצוץ
30 ג' מיני מרשמלו

אופן הכנה:

  1. ממסים את השוקולד הלבן.
  2. מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, עד שהשוקולד הלבן מכסה הכול.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים היטב את התערובת, תוך כדי הידוק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים לפחות, עד שמתקרר לחלוטין.
  5. מפרידים מנייר האפייה וחותכים לקוביות.
  6. שומרים בקופסה סגורה היטב.

מקווה שתיהנו,
טליה

4 תגובות בנושא “למען בריאות הנפש

  1. בשביל מה לטרוח כ"כ הרבה? אפשר פשוט לתקוע כל אחד מהנ"ל עצמאית. או לרדת ישר על קילו סוכר לבן עם כף. זה שלא אוכלים גלוטן, זה אומר שצריך להרעיל את עצמנו עם דברים אחרים? לו לפחות היית משתמשת בפירות יבשים במקום כל השוקולד הזה – רבע נחמה… זה אולי בריאות הנפש, אלב רק למראית עין. זה איך לעודד עוד קצת את התלות בסוכרים למעט חולי הגוף (וגם הנפש).

    • בשבילי זו לא טרחה זה תענוג. מותר להתפנק מדי פעם מבלי להרגיש את עול העולם על הכתפיים.
      כמו כל דבר אחר בחיים – הכול במידה.

  2. טוב, זה מועמד אמיתי להחליף את ה- Mars הדו-שבועי שלי (: והאמת היא שהגודל של הקוביה גם מסתדר בול עם כוס קפה

  3. שלום! אני עידן טל לוגסי שאוהב מאוד מאוד את נושא הבריאות ונושא הכושר. אני מכור גם לתוספי תזונה בראיים , חיים ביראים , שינה בריאה וניקיון ותודה רבה לכם על הכל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *