תותים ורוברב אפויים בקראמבל אגוזי לוז ופראנג'ליקו

קראמבל תותים ורוברב 2

כמה זמן לא עלה מתכון חדש באתגר הצבעים הגדול… הייתי בטוחה שבחודש האדום יהיו לי הרבה מתכונים, אבל כל מה שיש לי בפועל זה רעיונות שלא יוצא לי לממש, או יותר גרוע – שאני מכינה ולא יוצא לי כמו שאני רוצה 🙁
עכשיו, אחרי שסיימתי להתלונן, אני אספר לכם מה הכנתי לכם הפעם. 

כשאני רואה ירקות או פירות חדשים בשוק אני חייבת לנסות אותם. אני מאוד סקרנית כשזה מגיע לאוכל. לא מזמן נתקלתי בשוק ברוברב. זה אומנם לא משהו חדש, וזו גם לא פעם ראשונה שאני נתקלת בו אבל אף פעם לא קניתי כי לא ממש ידעתי מה לעשות עם זה. בפעם ההיא, לעומת זאת, החלטתי לאתגר את עצמי לכבוד החודש האדום, וקניתי את הירק (פרי?) המוזר. ידעתי בגדול שעושים ממנו ריבות ופאיים וכו' ופשוט הימרתי.

רוברב, אגב, נראה כמו כרפס (סלרי) אבל בצבע אדום. אוכלים את הגבעולים שלו, בדיוק כמו את אלו של הכרפס, אך מאוד חשוב להימנע מהעלים – אלו לא אכילים. הטעם שלו יכול להיות מעט חמצמץ, אבל כאשר מבשלים (עם סוכר כמובן) הוא הופך למתוק וריבתי.

אחרי שיטוטים ברשת ראיתי שרוברב ותותים זה שילוב מאוד מקובל (בארה"ב בכל אופן) וכל מתכון שני של רוברב הכיל גם תותים. כיוון שגם תותים זה אדום, זה דווקא הסתדר לי מצוין. בסוף החלטתי ללכת על קראמבל של תותים ורוברב אבל שדרגתי את הקראמבל עצמו באגוזי לוז טחונים גס וקצת פרנג'ליקו לחיזוק.

הכמות שהכנתי במתכון הנ"ל היא כמות די גדולה, כי ניצלתי חבילה שלמה של רוברב. אתם כמובן יכולים לחלק את הכמות הזאת בחצי. כמו כן, אני הכנתי אותה בתבנית אחת משפחתית, אבל אפשר להכין גם בתבניות אישיות.

הערה אחרונה לפני שנתחיל – ישנן שתי שיטות להכין את הקראמבל הזה – האחת היא כפי שמוצג כאן, כלומר משתמשים בפירות טריים ומכניסים אותם כך לתנור. השנייה היא שמבשלים מראש את הרוברב והתותים יחד עם סוכר ורק אז מכינים את הקראמבל. היתרון של השיטה השנייה היא שאם הרוברב והתותים חמוצים יותר (כפי שהם יכולים להיות לעתים), אפשר יהיה לדעת את זה לפני שלב התנור ולתקן לפי הטעם. אם בכל זאת הכנתם לפני השיטה הראשונה ויצא חמצמץ (כפי שכבר קרה לי פעם), תנסו להוסיף מעל מעט מייפל – זה משדרג פלאים.

אז, מוכנים להתחיל?

שלב 1

מסירים את העלים (אם יש) של הרוברב, וקוטמים את הקצוות הקשים. חותכים את הרוברב למקלות באורך כ-2 ס"מ.

שלב 2

מסירים את הקצוות של התותים וחותכים אותם לחצאים/רבעים (תלוי בגודל שלהם).

שלב 3

מערבבים את הרוברב והתותים יחד עם כוס סוכר חום, 1/2 כוס סוכר לבן, 2 כפות גדושות קמח
ו- 1 כפית תמצית וניל.

שלב 4

שופכים לתבנית חסינת חום ומפזרים באופן אחיד.

שלב 5

מכינים את הקראמבל – טוחנים 1/2 כוס אגוזי לוז ו-1/2 כוס שיבולת שועל גסה, עד קבלת פירורים דקים (אך לא אבקה).

שלב 6
שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומוסיפים 1 כוס קמח, 1/3 כוס סוכר חום, 2 כפות ליקר פרנג'ליקו ו-100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.

שלב 6א

שופכים את הקראמבל באופן אחיד על תערובת התותים והרוברב.

שלב 7

אופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות, למשך כשעה.

קראמבל תותים ורוברב 1

מגישים חם, אפשר לצד שמנת חמוצה/שמנת של פעם.

קראמבל תותים ורוברב 3

בתיאבון!

קיצור-01

תותים ורוברב אפויים בקראמבל אגוזי לוז ופראנג'ליקו

לתותים ורוברב
800 ג' רוברב (שקילה לאחר שקוטמים את הקצוות), שטוף וחתוך למקלות באורך 2 ס"מ
800 ג' תותים (שקילה לאחר שקוטמים את הקוות), שטופים וחתוכים לרבעים/חצאים (תלוי בגודל)
כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפות גדושות קמח
1 כפית תמצית וניל

לקראמבל אגוזי לוז ופרנג'ליקו
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס שיבולת שועל גסה
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר חום
2 כפות ליקר פרנג'ליקו
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הרוברב והתותים יחד עם הסוכר, הקמח והווניל.
  2. שופכים לתבנית חסינת חום ומפזרים באופן אחיד.
  3. מכינים את הקראמבל – טוחנים את אגוזי הלוז ושיבולת השועל, עד קבלת פירורים דקים (אך לא אבקה).
  4. שמים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.
  5. שופכים את הקראמבל באופן אחיד על תערובת התותים והרוברב.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות, למשך כשעה.
  7. מגישים חם, אפשר לצד שמנת חמוצה/שמנת של פעם.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *