חיתוכיות שיבולת שועל ופטל

בזמן האחרון לא יוצא לי לכתוב הרבה בבלוג, כך שאני ממש מודה הפעם לפרויקט החודשי של "כחומר ביד הבלוגר", שלפחות בזכותו עולה סוף סוף משהו חדש. עכשיו, אני יודעת מה אתם בטח חושבים – "חומר גלם חדש בדיוק לפני שבועות, זה בטח יהיה משהו גבינתי", אז זהו – שלא.

בין המחליטים על חומר הגלם החודשי יש מישהי (זה לא יפה להצביע, אז אני רק אקשר לבלוג שלה) שלא ממש אוהבת גבינה (וכשאני אומרת "לא ממש" אני מתכוונת לכך שהיא לא מוכנה שהיא וגבינה יהיו ביחד באותו חדר, אלא אם היא מגיעה על פיצה). אז בשנה שעברה חומר הגלם היה ריבת חלב, ולפני שנתיים בירה (כי בירה עשויה משעורה ושעורה זה אחד משבעת המינים – אתם מבינים לאן זה מתקדם, לא?). והשנה?

השנה חומר הגלם הנבחר הוא שיבולת שועל (ים השיבולים וזה). פשוט זה לא היה. כשאני חושבת על שיבולת שועל הדבר הראשון שבדר"כ עולה לי בראש זה שזה החלק הפחות מוצלח בגרנולה, זה שתמיד צריך לסנן דרכו כדי להגיע לדברים הטעימים. הדבר השני הוא כמובן עוגיות גרנולה שאת זה אני כבר הרבה יותר אוהבת, אבל לא רציתי שוב לעשות עוגיות. הדבר השלישי הוא דייסת שיבולת שועל (שאת זה למדתי לאהוב ממש לאחרונה) – הבעיה עם זה היא שדייסה זה בערך אחד הדברים הכי לא פוטוגנים בעולם. בקיצור – בעיה.

בנוסף, עד שסוף סוף הייתה לי הברקה למה שאני רוצה להכין החודש, מישהי (שוב – זה לא יפה להצביע, אז אני רק אקשר לבלוג שלה) הכינה כבר את מה שחשבתי עליו, אחד לאחד (רק ששלה היו יותר קטנים וחמודים).

רגע לפני שהתייאשתי פניתי שוב לפרופסור גוגל לעזרה, ונתקלתי פתאום בדבר המדהים הזה – כאילו, גם שיבולת שועל וגם פטל? You had me at hello! כמובן שעשיתי כמה שינויים קטנים, לפי טעמי האישי (גרידת תפוז במקום גרידת לימון יותר מחמיאה לדעתי לטעמי הפטל והקינמון, הוספתי קצת סוכר, שזו הפעולה ההפוכה ממה שאני בדר"כ עושה, אך פה באמת שהיה צריך, והוספתי שקדים פרוסים – כי שקדים זה תמיד טוב), אבל את הקרדיט למתכון עצמו אני ממש לא יכולה לקחת לעצמי.

ואגב, כדי (וכדאי!) לראות את כל המתכונים שהכינו שאר המשתתפים בפרויקט (טארטלט תפוחים וקוואר, פאי שיבולת שועל, עוגת דייסת שיבולת שועל עם תבלינים ותפוחים מקורמלים, קרקרים משיבולת שועל ועוד כ"כ הרבה דברים טובים!) לחצו על ים השיבולים.

אז, מוכנים להתחיל?

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החומרים היבשים תחילה: 1/2 1 כוסות קמח, 1 כוס סוכר חום, 1/4 1 כוסות שיבולת שועל, 3/4 כפית מלח, 3/4 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה,
ו-1/2 כפית קינמון.

מוסיפים 170 ג' חמאה* קרה חתוכה לקוביות, ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.

* אם רוצים לטבען את המתכון תמירו את החמאה בכמות שווה של מחמאה או ב-135 ג' שמן קוקוס.

מעבירים כוס מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים עם 1/2 כוס שקדים פרוסים – זאת תהיה השכבה העליונה שלנו – הקראמבל.

משמנים מעט תבנית מלבנית ומניחים מעל נייר אפייה, ומורחים אותו במעט חמאה (השימון הראשוני נועד לכך שהנייר לא יזוז).

את יתרת התערובת משטחים בתבנית ומהדקים היטב.

אופים בחום 180 מעלות למשך 20-15 דקות.

בינתיים מכינים את שכבת הפטל – בקערה מערבבים : 1/2 כוס סוכר חום*, קליפה מגוררת מתפוז אחד, 1/2 כפית קינמון, 3 כפות גדושות של קמח, 500 ג' פטל (השתמשתי בקפוא), 1/4 כוס מיץ תפוז/לימון ו-30 ג' חמאה מומסת**.

*היו שטענו שלא תזיק עוד קצת מתיקות לאזן את הפטל החמצמץ, ולכן כתבתי 1/2 כוס במקום
ה-1/3 ששמתי במקור – עם זאת – אם אתם מאוהבי המתוק, תוסיפו עוד 1/4 כוס לפחות.
** אם רוצים לטבען את המתכון תמירו את החמאה בכמות שווה של מחמאה או ב-25 ג' שמן קוקוס.

מפזרים את פטל על התחתית החצי אפויה ומהדקים מעט.

מפזרים מעל את הקראמבל ששמרנו בצד.

אופים בחום 180 מעלות למשך 50-45 דקות, עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע שחום יפה.

מחכים שיתקרר לחלוטין לפני שחותכים לקוביות/מלבנים בגודל שאתם אוהבים. המרקם שמתקבל הוא קראנצ'י למטה ורך למעלה.

את החיתוכיות שומרים במקרר בקופסה סגורה היטב למשך כשבוע.

בתיאבון!

חיתוכיות שיבולת שועל ופטל
(מקור המתכון מ-Smitten Kitchen שעיבדה אותו מתוך הספר Baked: New Frontiers in Baking, ואני הוספתי כמה שינויים משלי)
לבצק –
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר חום
1/4 1 כוסות שיבולת שועל
3/4 כפית מלח
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
170 ג' חמאה*

1/2 כוס שקדים פרוסים

לשכבת הפטל –
1/2 כוס סוכר חום
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/2 כפית קינמון
3 כפות גדושות של קמח
500 ג' פטל (השתמשתי בקפוא)
1/4 כוס מיץ תפוז/לימון
30 ג' חמאה מומסת*

* כדי לטבען את המתכון אפשר להמיר את 200 ג' החמאה שבמתכון בכמות שווה של מחמאה או
ב-160 ג' שמן קוקוס – 135 ג' לבצק ו-25 ג' למילוי.

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק, למעט השקדים, עד קבלת תערובת פירורית.
  2. מעבירים כוס מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים עם השקדים הפרוסים – זאת תהיה השכבה העליונה שלנו.
  3. את יתרת התערובת משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מורחים את הנייר במעט חמאה), ומהדקים היטב.
  4. אופים בחום 180 מעלות למשך 20-15 דקות.
  5. בינתיים מכינים את שכבת הפטל – בקערה מערבבים את כל החומרים יחד.
  6. מפזרים את פטל על התחתית החצי אפויה ומהדקים מעט.
  7. מפזרים מעל את הקראמבל ששמרנו בצד.
  8. אופים בחום 180 מעלות למשך 50-45 דקות, עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע שחום יפה.
  9. מחכים שיתקרר לחלוטין לפני שחותכים לקוביות/מלבנים בגודל שאתם אוהבים. המרקם שמתקבל הוא קראנצ'י למטה ורך למעלה.
  10. את החיתוכיות שומרים במקרר בקופסה סגורה היטב למשך כשבוע.

מקווה שתיהנו וחג שמח!
טליה

6 תגובות בנושא “חיתוכיות שיבולת שועל ופטל

  1. פינגבאק: עוגת פיסטוקים ופירות יער וגם בלוגולדת 3 | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *