ושלא יעבדו עליכם!

אני שקרנית גרועה. אני לא יכולה לעשות מעשה או לומר משהו שאני יודעת שהוא לא נכון, גם אם מדובר במשהו שאני באמת צריכה או שהוא באמת חשוב. אני לעולם לא אהיה מהחברות האלה שהולכות עם החברות שלהן לקניות ואומרות להן שהכול נראה עליהן פשוט מהממוש. אם חברה תשאל אותי אם היא שמנה, והיא באמת שמנה, אני אגיד כן. כנ"ל לגבי תספורת לא מוצלחת או תלבושת לא מחמיאה. אני לא אוהבת לשקר ולא רואה את הטעם בכך. אבל אם אני רוצה לעבוד על מישהו – אני שקרנית ממש טובה.

מתיחת האחד לאפריל הראשונה שאני זוכרת הייתה כשאמא שלי ואני תפרנו לאבא שלי ולאחי הגדול את כל הפתחים של הפיג'מה שלהם (הייתי אז די קטנה, אז כשאני אומרת "אמא שלי ואני" אני מתכוונת שאמא שלי תפרה, ואני צפיתי). אני זוכרת כמה חיכיתי שיגיע כבר הלילה רק כדי לראות אותם מנסים ללבוש את אותה. כמה פשוט -ככה מצחיק.

אם אתם חושבים שזאת הייתה מתיחה – הייתם צריכים להיות שם כשמנטקה הכריזו על חומר הגלם החודשי. אז באמת חשבנו שעובדים עלינו. כשכולנו היינו בטוחים שהם יכריזו על משהו לקראת פסח, הם בכלל חשבו על האחד באפריל. כך יצא שבמקום לקבל חומר גלם כמו תמרים, קמח מצה וכו' חומר הגלם שהוכרז הפעם היה ירקות שורש. כן, כן, מה ששמעתם – י-ר-ק-ו-ת ש-ו-ר-ש.

אחרי השוק הראשוני (מוטיב חוזר ביום הכרזת חומר הגלם) נזכרתי במחית הבטטה הסגולה שנשארה לי עוד מהאתגר של השומשום. בהתחלה חשבתי להכין את העוגה הזאת, אבל אילוצים של זמן (ובעיקר של עייפות), גרמו לי לחשוב על מתכון הרבה יותר פשוט. כך יצא שהכנתי מאפינס בטטה סגולה עם שטרויזל פקאן (אל תתנו לשם המפוצץ לעבוד עליכם – באמת מדובר במתכון מאוד פשוט). התראת ספוילר – למרות הצבע הסגול העז של המחית (טבעי כמובן – הבטטה עצמה סגולה), המאפינס עצמם ממש לא יצאו סגולים. אם רוצים שהם יצאו סגולים אפשר להוסיף צבע מאכל, אבל אני העדפתי שלא (השתמשתי במספיק צבע מאכל בפורים/סיינט פטריקס דיי האחרונים).

מחית בטטה סגולה

במסגרת חיפושי להשראה ברשת מצאתי מתכון למאפינס בטטה ושטרויזל פקאן בבלוג Sugar Dish Me, ופשוט ערכתי כמה שינויים, בהתאם לחומרי הגלם שהיו לי (בעיקר בכמויות הסוכר והקמח). כיוון שבמתכון המקורי השתמשו בבטטה רגילה אפויה ואילו אני השתמשתי במחית בטטה סגולה, שהיא גם מתוקה, צמצמתי מאוד את כמות הסוכר במתכון. מה שזה אומר מבחינתכם זה שאם אתם לא מוצאים מחית בטטה סגולה, אתם עדיין יכולים להכין את המתכון עם בטטה רגילה, ופשוט להוסיף יותר סוכר ולהפחית מכמות הקמח, לפי המתכון המקורי.

אז, מוכנים להתחיל?

מכינים את המאפינס – בקערת המיקסר שמים 3 ביצים שלמות ו-1/4 כוס סוכר דמררה.

מקציפים עד קבלת קצף בהיר ואוורירי (עד שמכפיל בערך את הנפח).

מוסיפים לאט 3/4 כוס שמן עד שנטמע בתערובת.

מוסיפים צנצנת של מחית בטטה סגולה ומערבבים עד שנטמעת לחלוטין בתערובת

בשלב אני השתמשתי במרית ולא במיקסר עצמו.

מנפים 2 כוסות קמח יחד עם 1 אבקת האפייה, 1 כפית סודה לשתייה, 1/4 כפית אגוז מוסקט (מומלץ להוסיף גם 1/2 כפית קינמון) וקורט מלח.

מוסיפים לתערובת לסירוגין עם 2 כפות שמנת חמוצה.

מערבבים עד קבלת בלילה חלקה.

מכינים את השטרויזל – מערבבים בקערה 1/2 כוס קמח, 1/3 כוס פקאנים קצוצים, 2 כפות סוכר דמררה ו-50 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות עד קבלת תערובת פירורית.

מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (מנז'טים).

ממלאים כל שקע עד 3/4 מהגובה.

מפזרים מעל מעט מהשטרויזל.

אופים בחום 180 מעלות למשך 20-15 דקות (תלוי בתנור), עד שמוכנים.

מניחים להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.

שומרים בקופסה סגורה למשך 4-3 ימים.

אם נהניתם מהמתכון הזה – חכו שתראו מה הכינו שאר המשתתפים בפרויקט – גלידת סלק, עוגיות בטטה צ'יפס, בראוניז בטטה, באבא סלק, קייקפופס גזר ושוקולד לבן ועוד דברים מגניבים. רק תלחצו על הירקות.

מאפינס בטטה סגולה ושטרויזל פקאן
למאפינס –
3 ביצים שלמות
1/4 כוס סוכר דמררה
3/4 כוס שמן
1 צנצנת מחית בטטה סגולה
2 כפות שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
מעט אגוז מוסקט טחון וקינמון

לשטרויזל פקאן –
1/2 כוס קמח
1/3 כוס פקאנים קצוצים
2 כפות סוכר דמררה
50 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

  1. מכינים את המאפינס – בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והסוכר עד קבלת קצף בהיר ואוורירי (עד שמכפיל בערך את הנפח).
  2. מוסיפים לאט את השמן עד שנטמע בתערובת.
  3. מוסיפים את מחית הבטטה הסגולה ומערבבים עד שנטמעת בתערובת
  4. מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת עד קבלת בלילה חלקה.
  6. מכינים את השטרויזל – מערבבים בקערה את כל החומרים עד קבלת תערובת פירורית.
  7. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (מנז'טים), וממלאים כל שקע עד 3/4 מהגובה.
  8. מפזרים מעל מעט מהשטרויזל.
  9. אופים בחום 180 מעלות למשך 20-15 דקות (צלוי בתנור), עד שמוכנים.
  10. שומרים בקופסה סגורה למשך 4-3 ימים.

מקווה שתהנו,
טליה

6 תגובות בנושא “ושלא יעבדו עליכם!

  1. המאפינס נראים מהמם. אני אוהבת ללמוד דברים חדשים דרך הבלוג שלך. כמו בטטה סגולה. פותח אופקים ורצונות לטוס לארצות מרוחקות ולנסות דברים שונים…

    ואת נראית לי חברה מתאימה לסיבוב שופינג 🙂

  2. פינגבאק: בעקבות המדלן האבוד(ה) | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *