סלט תפו"א והרינג

לא מזמן הייתי עם חברה במסעדת פועה המפורסמת בשוק הפשפשים, והזמנתי שם סוג של מנה ראשונה שפשוט התענגתי מכל ביס שלה – תפו"א מדורה, שמנת חמוצה, דג הרינג (או שמא זה היה מטיאס?) כבוש, צלפים ובצל ירוק. הפשטות במיטבה.

כשהזמנתי את החברים שלי בשבוע שעבר לבראנץ' (זוכרים שסיפרתי לכם על הארוחה השנתית שאני עושה לחברים שלי מהצבא כל שנה?), חשבתי שאין כמו הסלט הזה לבראנץ' של שישי בבוקר.

אז מה היה לנו שם? פשטידת פטריות, פשטידת סלק, תרד וגבינת עזים, פשטידת ברוקולי, קרפצ'ו סלק, סלט פלחים, חציל בר-גיורא, סלט תפו"א והרינג, סלט אנדיב וגורגונזולה, סלט גזרים צבעוני, אספרגוס בחמאה חומה ואגוזי לוז, כריכי קרואסון עם גבינת שמנת, אבוקדו, סלמון מעושן, בצל ירוק וגרידת לימון, לחמים, גבינות טובות, חמאה וטפנד, ולקינוח חיתוכיות לימון, עוגת פודינג שוקולד וגינס. והבונוס – כל אחד קיבל הביתה שקית עם נשנושי איילים

בכל אופן, הנה הגרסה שלי לסלט של פועה. מוכנים להתחיל?

סלט תפו"א והרינג
אין ממש כמויות מדויקות לסלט הזה – מכינים אותו בשכבות בצלחת, לפי טעמכם ולפי מה שיש בבית.

  1. מבשלים 5-4 תפו"א בינוניים (במים או בתנור). מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי בינוני.
  2. מסדרים יפה על צלחת הגשה.
  3. מערבבים היטב בקערה גביע שמנת חמוצה יחד עם גביע שמנת של פעם. שמים מעל התפו"א בתלוליות או על הכול (תלוי במראה שאתם מנסים להשיג).
  4. חותכים 4-3 פילטים של הרינג כבוש (או מטיאס) ומפזרים מעל.
  5. חותכים 2-1 בצל ירוק לטבעות ומפזרים מעל.
  6. חותכים צנונית קטנה לפרוסות דקיקות (אני השתמשתי במנדולינה) ומפזרים מעל (לא חובה, זה בעיקר לקישוט).
  7. מזרזיפים מעל מעט שמן זית איכותי ומגישים עם לחם חם וטוב.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *