עוגיות מרציפן פיסטוק וריבה

עוגיות מרציפן פיסטוקים וריבה 3אני אף פעם לא מזמינה מרק במסעדה. גם אם הוא עשוי לתפארת, ומכיל את כל הדברים שאני הכי אוהבת בעולם, זה תמיד נראה לי סוג של בזבוז להזמין מרק – הרי איזה מרק זה יכול להיות שאני לא יכולה להכין לבד בבית? (ואני מוציאה מתוך זה ראמנים ודומיהם, שזה סוג של ארוחה יותר ממרק).

פיסטוקים

כשאני הולכת למסעדה, או לבית קפה, או לקונדיטוריה, אני לא רק מחפשת משהו לאכול – אני מחפשת השראה.

שלב 1

זה רק נראה כאילו הולך לצאת מזה אוזני המן…

המקומות הכי טובים שאכלתי בהם הם אלו שכשיצאתי מהם רציתי לנסות ולשחזר בבית את מה שאכלתי – את הטעם, את המרקם, את החוויה.

שלב 2

זה יכול להיות דבר קטן כמו סלט (למשל, סלט האנדיב עם האפונה הסינית והתותים שאכלתי לאחרונה במיס קפלן המדהימה), זה יכול להיות מנה עיקרית (צלעות בברביקיו ג'ק דניאלס – אני עוד אעשה אתכם יום אחד!), וזה יכול להיות קינוח מתוק, או אפילו עוגייה מעניינת.

שלב 3

במקור תכננתי לזלף כתר יפה יותר, עם צנתר משונן, אבל נשברתי אחרי שנקרעה לי שקית הזילוף הרביעית :-/

כשאני נהנית ממה שאני אוכלת אני מתייקת את זה בחלק מיוחד במוח שלי ששמור רק לאוכל, והוא החלק היחיד בעל זיכרון צילומי. לשמחתי, וגם בניגוד לחלקים אחרים במוח שלי, זה החלק היחיד שמתייק רק את הדברים הטובים – ארוחות לא מוצלחות נשכחות כאילו מעולם לא נאכלו.

שלב 4

אחד הדברים האלו ש"נגזר ונשמר" במוח שלי הוא פטיפור עוגיית הבית של מאפיית לחמים – בסיס של בצק פריך, מעליו כתר מרציפן ובאמצע ריבה מתוקה וטעימה – שני ביסים של גן עדן.

עוגיות מרציפן פיסטוקים וריבה 1

כשמנטקה הכריזו שחומר הגלם החודשי הוא ריבה חשבתי שזו הזדמנות טובה לנסות ולהכין את העוגיות האלה בעצמי, אבל כדי שאוכל לשלב את האתגר החודשי של "כחומר ביד הבלוגר" יחד עם
אתגר הצבעים הגדול שלי, ועם הצבע החודשי (ירוק!), החלטתי להכין  מרציפן פיסטוקים במקום מרציפן שקדים.

עוגיות מרציפן פיסטוקים וריבה 2

מעבר לכך שהעוגיות האלה נראות יפיפיות בגלל השילוב של הפיסטוקים הירוקים והריבה האדומה, הן גם ממש ממש טעימות. איזה כיף שפורים אוטוטו כאן וזו הזדמנות מצוינת להכין מלא מהן! 🙂

עוגיות מרציפן פיסטוקים וריבה 4

לכל המתכונים שמשתתפים החודש באתגר של כחומר ביד הבלוגר (ואתם לא תאמינו כמה שהם יפים!) רק לחצו על המילה ריבה.

אגב – אתם יודעים שהמתכון הראשון שאי פעם עלה בבלוג הוא מתכון של ריבה? ריבת עגבניות שרי, ליתר דיוק…

והנה עוד כמה מתכוני ריבות או מתכונים שמכילים ריבות בבלוג:
ריבת אגסים ווניל
ריבת קוקוס טרי
עוגיות פרחי ריבה
שושני ריבת ענבים וגבינת יין
פודינג אורז וטפיוקה עם קומפוט משמשים
עוגת גבינה וריבת אוכמניות

אז, מוכנים להתחיל?

קיצור-01

עוגיות מרציפן פיסטוק וריבה

לבסיס – 
1/2 1 כוסות קמח
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
2 חלמונים
3 כפות מים קרים
כמה טיפות תמצית פיסטוק איכותית (לא חובה)

למרציפן פיסטוקים – 
200 ג' פיסטוקים טחונים לאבקה
170 ג' סוכר
2 כפות קמח
2 חלבונים (60 ג')
קורט מלח
1 כפית מחית פיסטוקים
כמה טיפות תמצית פיסטוק איכותית (לא חובה)

ריבת תות, פטל (או כל ריבה אחרת שאוהבים)
אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת המרציפן פיסטוקים – מנפים לקערה את הפיסטוקים הטחונים יחד עם הסוכר והקמח.
  2. מוסיפים את מחית הפיסטוקים והתמצית ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם המלח רק עד קבלת קצף רך.
  4. מוסיפים ליבשים את החלבונים המוקצפים,ומערבבים עם כף מעץ (או מרית),קבלת בצק אחיד ורך.
  5. שמים את התערובת בשקית זילוף (אם רוצים שיהיה יותר חגיגי אפשר להשתמש בצנטר משונן).
  6. מכינים את הבצק לבסיס – שמים בקערת המיקסר את הקמח, המלח, אבקת הסוכר והחמאה ומערבבים עם וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורית.
  7. מוסיפים את החלמונים, המים ותמית הפיסטוקים ומערבבים רק עד קבלת בצק אחיד.
  8. מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים (אני השתמשתי בחותכן בקוטר 6 ס"מ).
  9. מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ובעזרת מזלג מחוררים את העיגולים.
  10. מזלפים "כתר" של מרציפן על כל עיגול, כך שנוצרת מסגרת.
  11. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  12. אופים את העוגיות כ-15 דקות, עד שמזהיבות מעט בתחתיתן. 
  13. לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין שמים במרכז כל עוגייה מעט ריבה וזורים מעל מעט אבקת סוכר.
  14. לגבי האחסון – שומרים בקופסה אטומה היטב, ומומלץ לשים הפרדה בין השכבות (בגלל הריבה), או לשים את הריבה רק לפני ההגשה.

מקווה שתיהנו,
טליה

4 תגובות בנושא “עוגיות מרציפן פיסטוק וריבה

  1. כשימציאו אפליקציה שמאפשרת לטעום את התמונות ממסך המחשב – זו תהיה טעימתי הראשונה. ועד אז – הולכת לקנות פיסטוקים…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *