עוגת פיסטוקים ופירות יער וגם בלוגולדת 3

אני לא מאמינה שעברו כבר 3 שנים מאז שפרסמתי את הפוסט הראשון בבלוג. אני עוד יותר לא מאמינה שבמהלך שלוש השנים האחרונות העליתי 218 פוסטים ו-240 מתכונים, גם סיבה להיות גאה, לא?

כמדי שנה, אני חוזרת אחורה לראות מה היו 10 המתכונים הנצפים של השנה האחרונה, והאמת ממש הופתעתי מהתוצאות. זה מצחיק לגלות אילו מתכונים צוברים תאוצה ואילו נעלמים בבליל המתכונים שרצים ברחבי הרשת, והאמת – לרוב זה ההפך ממה שאני חושבת שזה יהיה. אז הפעם, לצד רשימת
10 המתכונים הנצפים ביותר, אתן לכם גם את רשימת 10 המתכונים האהובים עליי מהשנה האחרונה, וכן – יהיה גם מתכון לעוגה בסוף – בכל זאת בלוגולדת…

עשרת המתכונים הנצפים ביותר השנה היו:

  1. מקום עשירי – עוגת גבינה נוסח ניו יורק
  2. מקום תשיעי – פקורה – ירקות מטוגנים בבלילה
  3. מקום שמיני – סושי – חלק ב'
  4. מקום שביעי – פודינג טפיוקה
  5. מקום שישי – עוגיות מקרוד
  6. מקום חמישי – עוגיות טחינה וקפה (טבעוניות)
  7. מקום רביעי – עוף עם פירות יבשים
  8. מקום שלישי – ביצי הפתעה – ביצי שוקולד ממולאים במוס שוקולד-פרלינה עם הפתעות
  9. מקום שני – סלט מקלות
  10. מקום ראשון – באק צ'וי מוקפץ

והנה עשרת המתכונים האהובים עליי מהשנה האחרונה (בסדר אקראי לחלוטין):

  1. עוגת פיננסייר עם אגסים מקורמלים ואוכמניות
  2. עוגת פריחת הדובדבן
  3. קרוקומבוש – מגדל פחזניות במילוי קרם פטיסייר
  4. עוגת שוקולד שוקולדית בהחלט
  5. חיתוכיות שיבולת שועל ופטל
  6. פיאסטה מקסיקנה – לחמניות אבוקדו במילוי מחית שעועית אדומה וצ'דר
  7. טארט תותים וקרם קרמל מלוח
  8. סלט עוף ופומלית בסגנון תאילנדי
  9. עוגיות תפוזים, פרג וריקוטה
  10. טארטלטים של סלק, גבינת עזים ותרד

מה היו המתכונים האהובים עליכם מהשנה האחרונה? אילו מתכונים הייתם רוצים לראות השנה?
אתם מוזמנים לכתוב בתגובות…

ועכשיו העוגה – בדומה לקאפקייקס שוקולד פירות יער ופיסטוקים, שהכנתי לבלוגולדת הראשון של הבלוג, גם הפעם החלטתי לחזור לאחד מהשילובים האהובים עליי – פיסטוקים ופירות יער. העוגה היא תוצאה של ביקור בשוק האיכרים, בו מצאתי פירות יער טריים – אחת החולשות הגדולות ביותר שלי. את העוגה, כמובן, אפשר להכין גם עם פירות יער קפואים, במקרה הזה התוצאה תהיה די דומה, כיוון שאופים את הפירות בתוך העוגה, ולא משתמשים בהם לקישוט בלבד.

אז מוכנים להתחיל?

פשוט נכון?

עוגת פיסטוקים ופירות יער
200 ג' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר דמררה
4 ביצים שלמות
1 שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס פיסטוקים טחונים דק
1/2 כפית מלח
1 כפית מחית פיסטוק (מומלץ, אך לא חובה)
2 כוסות פירות יער (השתמשתי בפטל ואוכמניות טריים, אך אפשר גם בקפואים)
1 כף קמח

אופן הכנה:

  1. מקציפים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו בלון 4-3 דק', עד קבלת קרם חלק ואוורירי.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (מקציפים כדקה בין ביצה לביצה).
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים עוד 2-1 דקות. בשלב זה נראה שהמסה מתפרקת, אך אל דאגה, הכול יסתדר בשלב הבא.
  4. מנפים לקערה את הקמח, המלח והפיסטוקים, ומוסיפים גם את מחית הפיסטוקים. מקציפים עוד 3-2 דקות, עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את פירות היער יחד עם כף הקמח.
  6. מוסיפים את הפירות לבלילה ומקפלים  בעדינות.
  7. משמנים בחמאה ומקמחים תבנית קוגלהוף  (קוטר 26). ממלאים את התבנית ואופים בחום 180 מעלות למשך 50-45 דק'.
  8. לאחר שהעוגה מתקררת, מעבירים סכין בעדינות סביב השוליים וסביב החור במרכז, והופכים על צלחת הגשה. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר לקישוט.

מקווה שתיהנו, טליה

תגובה אחת בנושא “עוגת פיסטוקים ופירות יער וגם בלוגולדת 3

  1. 3 שנים של מטעמים, טעימות ונסיונות
    3 שנים של תמונות מגרות
    3 שנים מדהימות
    כלכך כיף לקרוא את הפוסטים שלך
    לראות את התמונות
    להנות מהגוון
    ולנסות לשחזר בבית
    כן ירבו השנים, המתכונים והגיוון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *