שורטברד פקאן קינמון

היום בפינתנו "דברים שמעצבנים אותי" – רק לי מפריע השימוש הנרחב ב-ה' הידיעה? כל דבר היום הוא ה-דבר! (וכמובן שחייבים  להוסיף מקף וסימן קריאה אחד או כמה, כדי להדגיש כמה שהדבר הוא ה-דבר!). תרשו לי להיות הורסת המסיבות לרגע, אבל אני די בטוחה שלא משנה כמה הדבר שלכם (מה שהוא לא יהיה) מדהים, מהמם, מושלם, הורס, חולה-גוסס-מת, רוב הסיכויים שהוא עדיין לא ה-דבר הכי [תבחרו תואר], סטטיסטית וזה.

קחו את העוגיות האלה למשל. הן טעימות. ממש טעימות. אבל להגיד שאלו ה-עוגיות! הכי טעימות בעוללללםםםםם!!!!1 או ה-עוגיות המושלמות ליד הקפה? לא. קל להכין אותן, שזה תמיד כיף, טעים לאכול אותן, שזה עוד יותר כיף אבל ראבק – זה רק עוגיות. זה לא שהן יביאו לשלום עולמי או משהו.

אז, מוכנים להתחיל?

שוקלים 225 ג' חמאה רכה וחצי כוס סוכר דמררה.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואת הסוכר ומקציפים עד קבלת מרקם קרמי.

בקערה נפרדת מנפים יחד 2 כוסות קמח, 1/2 כוס פקאן טבעי טחון (לא קלוי או מלוח), 1/2 כפית קינמון, 2 כפות מלאות קורנפלור, ו-1 כפית שטוחה של מלח.

מוסיפים את תערובת הקמח ב-3-2 פעמים.

ממשיכים להקציף רק עד קבלת בצק אחיד.

בעזרת מרית משטחים באופן אחיד את התערובת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים למקפיא לשעה.

בעזרת מזלג או גלגלת יוצרים חורים (לא עד הסוף!). חותכים את הבצק למלבנים או למשולשים.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 40-35 דקות. אם החיתוכים  התאחו במהלך האפייה, חשוב לחתוך שוב כשזה עוד חם (הסימונים נשארים).

מקררים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסה סגורה היטב.

הע/ארה: הבצק מאוד פריך (כלומר, מתפורר מעט – רואים, לא מושלמות!), אם רוצים לקבלת מרקם פחות פריך אפשר להוסיף לתערובת (בשלב הראשוני) חלמון של ביצה אחת.

שורטברד פקאן קינמון
225 ג' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר דמררה
2 כוסות קמח
1/2 כוס פקאן טבעי טחון (לא קלוי או מלוח)
1/2 כפית קינמון
2 כפות מלאות קורנפלור
1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומקציפים עד קבלת מרקם קרמי.
  2. בקערה נפרדת מנפים יחד את שאר החומרים.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח ב-3-2 פעמים וממשיכים להקציף רק עד קבלת בצק אחיד.
  4. בעזרת מרית משטחים באופן אחיד את התערובת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכניסים למקפיא לשעה.
  6. בעזרת מזלג או גלגלת יוצרים חורים (לא עד הסוף!). חותכים את הבצק למלבנים או למשולשים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 40-35 דקות.
  8. כאשר מוצאים מהתנור, אם רואים שהחיתוכים התאחו במהלך האפייה, חותכים שוב כשזה עוד חם.
  9. מקררים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסה סגורה היטב.
  10. הע/ארה: הבצק מאוד פריך, אם רוצים לקבלת מרקם פחות פריך אפשר להוסיף לתערובת (בשלב הראשוני) חלמון של ביצה אחת.

2 תגובות בנושא “שורטברד פקאן קינמון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *