עוגיות תפוזים, פרג וריקוטה

החודש היה החודש שבו כמעט נשברתי. עומס כללי מצד אחד, וניסיון קולינרי כושל מצד שני כמעט גרמו לי להשליך את המגבת ולהכריז בצער רב שהחודש אני לא משתתפת בפרויקט של כחומר ביד הבלוגר. למען האמת, אפילו הכרזתי קבל עם וקבוצה שהחודש שאלי המטבח הפנו לי כתף קרה וזה פשוט לא יקרה. הו אז נכנסו לתמונה חברי הפרויקט, שעודדו אותי להמשיך ולנסות והעיקר לא להתייאש.

בדיעבד, טוב שכך, כי אם לא הייתי מקשיבה להם, לא הייתי ממשיכה לחפש רעיון ולא הייתי נתקלת במתכון הזה של Yummy Addiction ולא הייתי מגלה את אחת העוגיות הטעימות ביותר בהיסטוריה של האנושות – ואני מתכוונת לזה! עוגיות במרקם עוגתי, כמו עננים רכים וטעימים בטעם תפוז (שזה, אגב, חומר הגלם החודשי של הפרויקט), עם פרג מתפצפץ וזיגוג תפוזי אלוהי. בנוסף, הן כ"כ קלות להכנה שזה כמעט לא הגיוני כמה שהן מדהימות ביחס להשקעה הכרוכה בהכנתן.

לכל שאר המתכונים המשתתפים בפרויקט (וופי פאי תפוזי, טארט תפוזי דם, חיתוכיות תפוז, נוגט עם תפוזים מסוכרים ועוד המון מתכונים מדהימים) פשוט לחצו על המילה תפוז!

אז, מוכנים להתחיל?

בקערת המיקסר מערבבים כוס סוכר יחד עם קליפה מגוררת משני תפוזים, עד שכל הסוכר לח ומקבל את הארומה של התפוז.

מוסיפים 115 ג' חמאה ומקציפים עם וו מטרפה כמה דקות, עד קבלת קרם רך וחלק. מוסיפים שתי ביצים אחת אחרי השנייה, ומקציפים כדקה בין ביצה לביצה.

מוסיפים 1 מיכל גבינת ריקוטה, 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי וכפית תמצית הווניל ומקציפים עוד דקה-שתיים, עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.

בקערה נפרדת מנפים 1/2 2 כוסות קמח יחד עם כפית אבקת אפייה וחצי כפית מלח. מוסיפים שתי כפות פרג (שלם, לא טחון) ומערבבים עם כף.

מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה בהדרגה (בשתיים-שלוש פעמים) ומקציפים עוד כשתי דקות, עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת שתי כפות עורמים תלוליות של בלילה. יש לדאוג לרווח מעט אך אין צורך ביותר מדי, כיוון שהעוגיות לא ממש תופחות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בתחתיתן אך נשארות בהירות יחסית למעלה. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמצפים בזיגוג.

הכנת הזיגוג – בקערה שמים את אבקת הסוכר יחד עם גרידת התפוז. מוסיפים לאט את מיץ התפוזים ומערבבים, עד קבלת תערובת חלקה ומעט סמיכה (אם היא תהיה דלילה אם לא תיתפס על העוגיות ואם היא תהיה סמיכה מדי יהיה קשה לטבול בה את העוגיות).

עוגיות במרקם של עננים

לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין אפשר או לטבול את החלק העליון בזיגוג או למרוח על העוגיות את הזיגוג בעזרת כף.

מניחים לזיגוג להתקשות לפני שמכניסים לקופסה.

עוגיות תפוזים, פרג וריקוטה (המתכון לקוח מהבלוג Yummy Addiction, עם כמה שינויים שלי)

1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפות פרג (שלם, לא טחון)
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
2 ביצים שלמות
115 ג' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 מיכל גבינת ריקוטה (לא מלוחה)

לזיגוג-
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
4 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר מערבבים את הסוכר וגרידת התפוז, עד שכל הסוכר לח ומקבל את הארומה של התפוז.
  2. מוסיפים את החמאה ומקציפים עם וו מטרפה כמה דקות, עד קבלת קרם רך וחלק.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומקציפים כדקה בין ביצה לביצה.
  4. מוסיפים את גבינת הריקוטה, מיץ התפוז ותמצית הווניל ומקציפים עוד דקה-שתיים, עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. בקערה נפרדת מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הפרג ומערבבים.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה בהדרגה (בשתיים-שלוש פעמים) ומקציפים עוד כשתי דקות, עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת שתי כפות יוצרים תלוליות של בלילה. יש לדאוג לרווח מעט אך אין צורך ביותר מדי, כיוון שהעוגיות לא ממש תופחות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בתחתיתן אך נשארות בהירות למעלה.
  9. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמצפים בזיגוג.
  10. הכנת הזיגוג – בקערה שמים את אבקת הסוכר יחד עם גרידת התפוז. מוסיפים לאט את מיץ התפוזים ומערבבים, עד קבלת תערובת חלקה ומעט סמיכה (אם היא תהיה דלילה אם לא תיתפס על העוגיות ואם היא תהיה סמיכה מדי יהיה קשה לטבול בה את העוגיות).
  11. לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין אפשר או לטבול את החלק העליון בזיגוג או למרוח על העוגיות את הזיגוג בעזרת כף.
  12. מניחים לזיגוג להתקשות לפני שמכניסים לקופסה.

מקווה שתיהנו,
טליה

10 תגובות בנושא “עוגיות תפוזים, פרג וריקוטה

    • היי גילי,
      אם את לא מחובבי הפרג אל דאגה, הטעם שלהם לא דומיננטי בעוגיות (בעיקר כי הם שלמים, לא טחונים), הם בעיקר מוסיפים קרנצ'יות מתפצפצת לעוגיות, בנוסף למראה השובה 😉
      אם את ממש נגד פרג את גם יכולה להוריד מהמתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *