טארט במבה נוגט ושוקולד ללא אפייה

SAMSUNG CAMERA PICTURESבכל שנה, לקראת הראשון באפריל, מנטקה מחליטים להתפרע קצת עם חומר הגלם החודשי. בשנה שעברה זה הנה אבוקדו. לפני שנתיים ירקות שורש. והפעם? הפעם הם החליטו ללכת על חטיפים מלוחים. כי מי היה חושב להכניס ביסלי גריל לעוגה שלו? אז זהו, שעכשיו החברים בקבוצה חשבו על הרבה דברים להכניס לעוגות שלהם, וביסלי גריל הוא רק אחד מהם. יש גם אפרופו, במבה, תפוצ'יפס, בייגלה ועוד כל מיני דברים… איך לומר את זה בעדינות? מאתגרים.

שוקולד

ככה הכול מתחיל…

בעצם, מוזר ולא מוזר, כי באופן אישי, אני דווקא אוהבת את השילוב של מתוק ומלוח. אומנם ביסלי זה לא הדבר הראשון שאני חושבת עליו כשאני חושבת על קינוח, אבל במבה ושוקולד זה שילוב אדיר. במבה נוגט ושוקולד זה כבר לגמרי מטורף.

טארט במבה נוגט ושוקולד 3

וזה היה השילוב שלי החודש (בהשראת עוגת אוראו ללא אפייה של המרכיב הסודי שהכנתי כבר כמה פעמים – הנה, תראו למשל פה וגם פה). הבסיס של העוגה מורכב מבמבה נוגט ועוגיות חמאה טחונות, מעל גנאש שוקולד פרלינה ולקישוט קצת מלח גס, פצפוצי שוקולד, פצפוצי חמאת בוטנים ופופקורן מקורמל (הפופקורן המקורמל שימש כמחווה לגילוי המרעיש באחד מביקורי הקולנוע לשילוב של פופקורן עם במבה נוגט קפואה – תסמכו עלי – זה עובד).

טארט במבה נוגט ושוקולד 2

בנוסף לחומר הגלם החודשי באתגר של הפרויקט, אגב, מתחיל גם חודש חדש באתגר הפרטי שלי –
אתגר הצבעים הגדול, והצבע החודשי חום. בשל כך, במקום להשתמש רק בשוקולד מריר (כמו שאני בדר"כ אוהבת), הפעם שילבתי בין שוקולד חלב לשוקולד מריר (בשביל שוקולד מריר נטו חכו לחודש השחור, רק אומרת).

טארט במבה נוגט ושוקולד 1

הערה אחרונה לפני שנתחיל – בעוגה הזאת אין גרגר אחד של סוכר, אבל זה ממש לא אומר שהיא לא מתוקה, כיוון שחלק מחומרי הגלם שמשתמשים בה מתוקים בפני עצמם, ולכן התוספת של המלח הגס (ואפילו פצפוצי חמאת הבוטנים) כ"כ חשובים כאן – הם מאזנים את המתיקות של שאר המרכיבים.

טארט במבה נוגט ושוקולד 4

לשאר המתכונים שמשתתפים החודש באתגר (לכל מי שמתגעגע למסיבות הכיתה של פעם, עם רבעי הפיתה-חומוס-מלפפון חמוץ, החטיפים והקריסטל, לאלה שמתים על השילוב של מלוח-מתוק, לנשים בהריון, במאנץ' או סתם כאלה שפשוט אוהבים לנסות דברים חדשים), לחצו על המילים במבה נוגט.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

אז, מוכנים להתחיל?

קיצור-01

טארט במבה נוגט ושוקולד ללא אפייה

(העוגה בהשראת עוגת האוראו ללא אפייה של המרכיב הסודי)

לקלתית –
3 חבילות של במבה נוגט (סה"כ 180 ג')
120 ג' עוגיות חמאה*
75 ג' חמאה מומסת

* לגרסה הכשרה לפסח, פשוט להשתמש בכמות זהה של עוגיות לפסח.

לגנאש – 
200 ג' שוקולד חלב
100 ג' שוקולד מריר (אם מעדיפים רק שוקולד מריר, אז 250 ג')

1 כפית ממרח פרלינה
1 מיכל שמנת מתוקה
40 ג' חמאה

לקישוט – 
מעט מלח גס (אני השתמשתי בפלור דה סל)
פצפוצי שוקולד
פצפוצי חמאת בוטנים
פופקורן מקורמל (למשל "פופקו", אבל אם אתם רוצים להכין לבד – הנה המתכון כאן)

אופן הכנה:

  1. מכינים את הקלתית: מרסקים במעבד מזון את העוגיות והבמבה עד שמתקבלת תערובת חולית. חשוב לערבב בין העוגיות לבמבה בזמן הריסוק, אחרת תתקבל "משחה", בגלל המילוי של הבמבה.
  2. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שכל הפירורים מצופים בחמאה.
  3. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית פאי מלבנית (בקוטר 12X34) ובעזרת מרית
    (או הידיים) מייצרים קלתית עם שוליים
    . מקפידים להדק היטב.
  4. מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה.
  5. מכינים את המילוי: על אש נמוכה מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.
  6. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, את ממרח הפרלינה ואת החמאה.
  7. מניחים לדקה-שתיים ואז מערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
  8. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, ושופכים את הגנאש בעדינות.
  9. זורים מעל מעט מלח גס, ומשקטים עם פצפוצי השוקולד, פצפוצי חמאת הבוטנים והפופקורן המקורמל.
  10. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות, אבל עדיף לילה שלם.
  11. את הטארט אפשר לחתוך לפרוסות או למשולשים.
  12. יש לשמור את הטארט במקרר.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *