עוגת שוקולד שוקולדית בהחלט

בין אם מדובר ביום ההולדת שלנו או של מישהו אחר – ימי הולדת הם תירוץ נפלא לאכול דברים שלא היינו מעזים להכניס לפינו ביום רגיל "מחמת הדיאטה". לעוגות יום הולדת, הרי, אין קלוריות, לא משנה כמה הן מושחתות. והעוגה הזאת היא בהחלט מושחתת.

כשבן זוגו של אחי חגג יומולדת לאחרונה שאלתי אותו איזה עוגה הוא ירצה שאכין לו. הוא אמר שני דברים – עוגת שוקולד ושתהיה לה גדר כלשהיא. משום מה, ובניגוד לדעה הרווחת, אף פעם לא מבקשים ממני עוגת שוקולד ליום הולדת, תמיד זה פאי פה, ריבת חלב שם, אז כששמעתי את המלה "שוקולד" החלטתי שאני הולכת עם זה עד הסוף. אבל עד הסוף!

הכנתי את עוגת השוקולד הקבועה שלנו, רק שהפעם שדרגתי בשקדים טחונים, הכנתי קרם שוקולד מושחת להפליא, שמחלקו הכנתי גם את המילוי בתוספת עוגיות אוריאו טחונות, ולקישוט השתמשתי בחטיפי שוקולד שונים, בהשראתה של דנה ברזק (אם אתם לא מכירים את עמוד האינסטוש שלה – מומלץ בחום!).

אז, מוכנים להתחיל?

מתחילים בהכנת העוגה עצמה –

  1. מנפים לקערה 2 כוס סוכר, 2 סוכר וניל, 1 כוס שקדים טחונים, 1/2 1 כוסות קמח, 2 שקיות אבקת אפיה ו-3 כפות גדושות קקאו איכותי ומערבבים מעט עם כף.
  2. מוסיפים 1 כוס מים רותחים, 1 כוס חלב, 1 כוס שמן ו-3 ביצים שלמות (את המים הרותחים לא מוסיפים ישירות על ביצים, אלא לאחר שמתחילים לעבוד עם המיקסר, תוך כדי הקצפה אטית).
  3. במיקסר עם וו בלון מקציפים 5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית (נוצרות מעט בועות בתערובת).
  4. מעבירים ל-2 תבניות בקוטר 26 (אפשר גם לתבנית אחת ולחתוך באמצע לאחר האפייה, אבל כיוון שאני חותכת עקום כרונית, אני מעדיפה לאפות בשתי תבניות).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 45-40 דקות (יודעים שמוכן ע"י מבחן הדקירה).

עוברים להכנת הציפוי-

  1. בקערה מקציפים 100 ג' חמאה רכה (חשוב מאוד שתהיה רכה, אחרת לא יתקבל קרם),
    ו-1/2 כוס אבקת הסוכר למשך 3 דקות, עד קבלת קרם חלק.
  2. מוסיפים 100 ג' שוקולד מומס ו-1/2 כוס נוטלה ומקציפים עד דקה-שתיים (אפשר גם לקפל).
  3. בנפרד מקציפים מיכל שמנת מתוקה יחד עם 2 כפות פודינג וניל לקבלת קצף יציב.
  4. מקפלים את השמנת לתערובת השוקולד עד קבלת קרם אחיד וחלק.

להכנת המילוי –

  1. מעבירים שליש מהקרם לקערה נפרדת ומערבבים עם 10-8 עוגיות אוריאו טחונות – זה יהיה המילוי שלנו.
  2. מכסים בניילון נצמד את שתי הקערות ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים.

לאחר שגם העוגה וגם הציפוי/מילוי התקררו הגיע הזמן להרכיב את העוגה:

  1. מניחים בעדינות עוגה אחת על צלחת הגשה (אם יש צורך ליישר אותה אז עושים זאת לפני שמניחים על הצלחת, כדי שלא יהיו פירורים). אני אוהבת להניח עם הצד התחתון כלפי מעלה, כי הוא תמיד ישר יותר.
  2. מורחים מעל את הקרם אוריאו באופן אחיד, אך משאירים מעט מקום מסביב (כאשר מניחים מעל את העוגה הנוספת, המשקל דוחף את הקרם לצדדים, ואם משאירים מעט מקום מראש הקרם לא נשפך החוצה).
  3. מניחים את העוגה הנוספת (שוב, עם הצד התחתון כלפי מעלה) ומצפים בציפוי מכל הצדדים (שופכים את הקרם למעלה, ובעזרת מרית מחליקים אותו ותוך כדי "שופכים" את הקרם לצדדים ומיישרים את הסביב עם סכין).
החלק האחרון הוא כמובן הקישוט:
  1. חוצים גליליות בגובה העוגה ומצמידים מסביב לכל העוגה. קושרים עם סרט יפה.
  2. מקשטים את החלק העליון בצורת ירח (רק חצי מהעוגה) עם כל מיני ממתקי שוקולד.

את העוגה שומרים במקרר, אבל מומלץ להוציא אותה חצי שעה-שעה לפני ההגשה – היא תמיד טעימה ועסיסית יותר בטמפ' חדר.

תודו שעוגה כזאת שווה את הקלוריות (זאת אומרת, איזה קלוריות? ברגע ששמים נר זה מבטל את כל הקלוריות, לא?)

עוגת שוקולד שוקולדית בהחלט
2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 כוס שקדים טחונים
1/2 1 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
3 כפות גדושות קקאו איכותי
1 כוס מים רותחים
1 כוס חלב
1 כוס שמן
3 ביצים שלמות

לקרם ולציפוי –
100 ג' חמאה רכה
1/2 כוס אבקת סוכר
100 ג' שוקולד מומס
1/2 כוס נוטלה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
10-8 עוגיות אוריאו טחונות

לקישוט: גליליות (שחציתי לשתיים) או כיף-כף למסגרת, ושוקולדים לבחירתכם למעלה (אני השתמשתי ב-Flake שזה סוג של מקופלת, פררו רושה, קינדר באונו לבן, קינדר הפתעה ושוקולדים ממולאים בקרמל בצורת לבבות ועיגולים)

אופן הכנה:

  1. מתחילים מהעוגה  מנפים לקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים מעט עם כף.
  2. מוסיפים את כל החומרים הרטובים (את המים הרותחים לא להוסיף ישירות על ביצים, אלא לאחר שמתחילים לעבוד עם המיקסר, תוך כדי הקצפה אטית).
  3. במיקסר עם וו בלון מקציפים 5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית (נוצרות מעט בועות בתערובת).
  4. מעבירים ל-2 תבניות בקוטר 26. (אפשר גם לתבנית אחת ולחתוך באמצע לאחר האפייה.)
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 45-40 דקות (יודעים שמוכן ע"י מבחן הדקירה).
  6. מכינים את הקרם והציפוי – בקערה מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר למשך 3 דקות, עד קבלת קרם חלק. מוסיפים את השוקולד המומס ואת הנוטלה ומקציפים עד דקה-שתיים.
  7. בנפרד מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג וניל לקבלת קצף יציב. מקפלים את השמנת לתערובת השוקולד עד קבלת קרם אחיד וחלק.
  8. מעבירים שליש מהקרם לקערה נפרדת ומערבבים עם עוגיות האוריאו הטחונות – זה יהיה המילוי שלנו. מכסים בניילון נצמד את שתי הקערות ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים.
  9. הרכבה  מניחים בעדינות עוגה אחת על צלחת הגשה (אם יש צורך ליישר אותה אז עושים זאת לפני שמניחים על הצלחת, כדי שלא יהיו פירורים). אני אוהבת להניח עם הצד התחתון כלפי מעלה, כי הוא תמיד ישר יותר.
  10. מורחים מעל את הקרם אוריאו באופן אחיד, אך משאירים מעט מקום מסביב (כאשר מניחים מעל את העוגה הנוספת, המשקל דוחף את הקרם לצדדים, ואם משאירים מעט מקום מראש הקרם לא נשפך החוצה).
  11. מניחים את העוגה הנוספת (שוב, עם הצד התחתון כלפי מעלה) ומצפים בציפוי מכל הצדדים (שופכים את הקרם למעלה, ובעזרת מרית מחליקים אותו ותוך כדי "שופכים" את הקרם לצדדים ומיישרים את הסביב עם סכין).
  12. חוצים גליליות בגובה העוגה ומצמידים מסביב לכל העוגה. קושרים עם סרט יפה.
  13. מקשטים את החלק העליון בצורת ירח (רק חצי מהעוגה) עם כל מיני ממתקי שוקולד.
  14. שומרים במקרר, אך מומלץ להוציא קצת לפני שמגישים.

מקווה שתיהנו,
טליה

2 תגובות בנושא “עוגת שוקולד שוקולדית בהחלט

  1. שלום ,
    1.רציתי לדעת ,הבלילה לעוגה מספיקה לתבנית אחת או שאני צריכה להכין פעמיים את הבלילה בשביל להכין שתי עוגות ?
    2. את העוגיות האוראו טוחנים אם הקרם בפנים או שאני צריכה להוציא את הקרם ולטחון רק את עוגיות .?

    • היי רווית,
      הנה התשובות:
      1. הבלילה מספיקה לשתי תבניות – לא צריך להכפיל כמויות.
      2. את העוגיות טוחנים עם הקרם, לא צריך להוציא אותו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *