טארט טופי ואגוזים

ט"ו בשבט הוא אחד מהחגים השקטים יותר שיש לנו, אין לו את הרעש והצלצולים של ראש השנה או של פסח, את הצבעוניות של פורים, את הצהלה של שבועות או את המשחקים והמסורות של חנוכה. איך שתילת עצים יכולה להשתוות לכל זה? ועדיין, זה אחד החגים היפים שיש לנו שבו, לשם שינוי, אנחנו לא המרכז (ניסו להרוג אותנו, שרדנו, בואו נאכל), אלא כל מה שמסביבנו:
"בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את האדם הראשון, נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו: 'ראה מעשיי כמה נאים ומשובחים הם, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת, אין מי שיתקן אחריך'" – מדרש קהלת רבא, ט'

מאכלי חג זה, כידוע, סובבים כולם סביב הפירות והאגוזים שהארץ השתבחה בהם, ולכבוד החג החלטתי לגוון את טארט הטופי פקאן הקלאסי ולהחליף את הפקאנים בתערובת של מגוון אגוזים. זו לא המצאה חדשה, פשוט הגרסה שלי ואם קרמל לא מרתיע אתכם במיוחד (זו מיומנות נרכשת) מדובר באחד הטארטים היותר פשוטים להכנה, אך עם אפקט הוואוו המתבקש.

אז, מוכנים להתחיל?

מתחילים בהכנת הקלתית – בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים 200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות יחד עם 2 כוסות קמח, 1/4 כוס אבקת סוכר וקורט מלח. מערבבים עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים ביצה שלמה ו-1/4 כוס מים קרים וממשיכים לעבד, רק עד קבלת בצק אחיד.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק.

מעבירים שאת הבצק לתבנית פאי ובעזרת מזלג מחוררים את התחתית ואת השוליים. מניחים במקרר למשך 20-15 דקות.

אופים בחום 180 מעלות למשך 35 דקות, עד שהבצק זהוב ואפוי לחלוטין.

מכינים את המילוי – בסיר עמוק עם תחתית עבה שמים 300 ג' סוכר וממסים על להבה נמוכה, עד שמתקבל קרמל בצבע חום (זהירות לא לבשל יותר מדי את הסוכר, אחרת מתקבל טעם מר).
חשוב: הסיר צריך להיות עמוק בהרבה ביחס לכמות הסוכר, וזאת משום שכאשר מוסיפים את השמנת התערובת תופחת ומבעבעת.

מוסיפים 1/8 כפית מלח הגס ומערבבים. אם רוצים שהטופי יהיה מלוח יותר מוסיפים יותר מלח (כ-1/2 כפית מלח גס במקום 1/8).

התוצר הסופי

מחממים מיכל שמנת עד סף רתיחה ומוסיפים לקרמל (זהירות חם ומבעבע!), מערבבים על להבה נמוכה עד שהקרמל והשמנת מתאחדים, ואין גושי קרמל ברוטב.

מסירים מהאש, מוסיפים 400 ג' אגוזים קלויים (אני השתמשתי בתערובת של אגוזי מלח, קשיו, לוז, שקדים ובוטנים) ומערבבים.

שופכים את תערובת האגוזים והטופי על הקלתית האפויה ומפזרים באופן אחיד.
מקררים לחלוטין לפני שחותכים.

הפאי נשמר כשבוע (אין צורך לשמור במקרר, אך כן בכלי אטום).

טארט  טופי ואגוזים
לקלתית-
200 ג' חמאה קרה
2 כוסות קמח
1/4 כוס אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה
1/4 כוס מים קרים

למילוי-
400 ג' אגוזים קלויים (אני השתמשתי בתערובת של אגוזי מלח, קשיו, לוז, שקדים ובוטנים)
300 ג' סוכר
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
1/8 כפית מלח גס

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הקלתית – בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה הקרה, חתוכה לקוביות. מערבבים עד קבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה ואת המים וממשיכים לעבד, רק עד קבלת בצק אחיד.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק. מעבירים שאת הבצק לתבנית פאי ובעזרת מזלג מחוררים את התחתית ואת השוליים. מניחים במקרר למשך 20-15 דקות.
  4. אופים בחום 180 מעלות למשך 35 דקות, עד שהבצק זהוב ואפוי לחלוטין.
  5. מכינים את המילוי – בסיר עמוק ועבה שמים את הסוכר וממסים על להבה נמוכה, עד שמתקבל קרמל בצבע חום בהיר.
  6. מוסיפים את המלח הגס ומערבבים. אם רוצים שהטופי יהיה מלוח יותר מוסיפים יותר מלח (כ-1/2 כפית מלח גס במקום 1/8).
  7. מחממים את השמנת עד סף רתיחה ומוסיפים לקרמל (זהירות חם ומבעבע!), מערבבים על להבה נמוכה עד שהקרמל והשמנת מתאחדים, ואין גושי קרמל ברוטב.
  8. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים הקלויים ומערבבים.
  9. שופכים את תערובת האגוזים והטופי על הקלתית האפויה ומפזרים באופן אחיד.
  10. מקררים לחלוטין לפני שחותכים.
  11. הטארט נשמר כשבוע (אין צורך לשמור במקרר, אך כן בכלי אטום).

מקווה שתיהנו וחג ט"ו בשבט שמח!
טליה

3 תגובות בנושא “טארט טופי ואגוזים

  1. וואו איך בא לי כזה. עכשיו. בעצם, בכל רגע נתון. זה אחד הטארטים האהובים עלי, ואיכשהו מעולם לא היה לי האומץ להכין אותו… ובעיקר לא התחשק לי להשקיע להכין ובסוף להתאכזב מזה שלא יצא בדיוק כמו שאני אוהבת – לא סטיקי מידי, לא יציקה קשה לנגיסה… שלך נראה מבטיח! וגם לא מסובך. אדווח איך יצא 🙂

  2. פינגבאק: טארט קשיו זעפרן ותאנים | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *