עוגיות שוקולד-מנטה

עוגיות שוקולד-מנטה 1

עבר די הרבה זמן מאז שהעליתי פוסט. את אתגר הצבעים הגדול זנחתי לחלוטין (או לפחות בינתיים), והאמת שגם די הרבה זמן לא ממש נכנסתי למטבח. חוץ מהדברים הבסיסים, ומדי פעם בסופ"שים עם המשפחה לא בישלתי או אפיתי יותר מדי לאחרונה. איכשהו, בשלב מסוים, שקית צ'יטוס הפכה להיות ארוחת ערב לגיטימית. גיליתי שמאז שעברתי לגור לבד אין לי יותר מדי השראה. כשאין לי למי לבשל חוץ מלעצמי אני לא באמת טורחת להשקיע יותר מדי.

לאט לאט, אבל, אני מתחילה להתרגל לרעיון. מאז שעברתי לגור לבד התחלתי לעשות דברים שמעולם לא העזתי לעשות קודם. פעם, אם הייתי רוצה ללכת לראות סרט ולא הייתי מוצאת שותף לא הייתי הולכת. היום לעומת זאת, אני הולכת לסרטים לבד, להרצאות, ורחמנא ליצלן – אפילו למסעדות לבד.

שלבי הכנה

שלבי ההכנה

זה לא אומר, כמובן, שאני עושה הכול לבד, אלא רק שהלבד לא מונע ממני לעשות דברים.

או עד שזה מגיע למטבח בכל אופן, אבל גם על זה אני עובדת.

קחו את העוגיות האלה למשל. אני אוהבת שוקולד מנטה. זה אחד משילובי השוקולד האהובים עליי (ולא אכפת לי שמיכל אומרת שזה כמו לאכול שוקולד ולצחצח שיניים באותו הזמן!). כשמנטקה הכריזו על נענע/מנטה כחומר הגלם החודשי, ידעתי שאם אכין משהו זה יכלול שוקולד ומנטה. ידעתי גם שזה משהו שלא ממש אמצא לו פרטנרים וזה אומר שאם אכין את העוגיות האלה, רוב הסיכויים שאני אוכל אותן לבדי. בימים כתיקונם זה היה מונע ממני להכין אותן, אבל לא הפעם. רואים? אני עובדת על זה.

עוגיות שוקולד מנטה

הפתרון שמצאתי כדי לא לאכול את כולן ביומיים (והן כ"כ טעימות שזה היה חשש אמיתי), היה פשוט להכין מחלק מהן קוקילידות קטנות (במילוי גלידת שוקולד מנטה כמובן), ולהקפיא אותן, כך שהן נשמרו למשך יותר זמן.

עוגיות שוקולד-מנטה 3

שני דברים קטנים, לפני שנתחיל: 1. את פיצפוצי השוקולד מנטה קיבלתי מבת דודתי גלית, כשחזרה מביקור בארה"ב. זה לא משהו שממש אפשר למצוא בארץ, אבל שוקולד-מנטה בחפיסות דווקא מוצאים פה הרבה. פשוט קוצצים אותו ומוסיפים לבלילה במקום הפצפוצים. בנוסף, כיוון שטעם המנטה מגיע מהפצפוצים בלבד, אם אתם לא אוהבים את השילוב, אתם יכולים להחליף אותם בכל פצפוץ שאתם אוהבים – פצפוצי שוקולד מריר, פצפוצי שוקולד לבן, פצפוצי חמאת בוטנים וכו'.
2. לכל המתכונים המשתתפים באתגר הכי מרענן של הקיץ, פשוט הקישו על המילה נענע.

אז, מוכנים להתחיל?

קיצור-01

עוגיות שוקולד-מנטה
(המתכון לקוח מכאן, עם שינויים והתאמות שלי. כמות: כ-45 עוגיות)

100 ג' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
100 ג' שוקולד מריר מומס
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס קקאו
קורט מלח
1 גביע יוגורט
1 חבילת שוקולד צ'יפס מנטה/300 ג' שוקולד מנטה קצוץ

גלידת שוקולד מנטה

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר, עד קבלת קרם חלק ואוורירי.
  2. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומקציפים כדקה, עד שנטמע לחלוטין בתערובת.
  3. בזרם איטי מוסיפים את השוקולד המומס עד שגם הוא נטמע בתערובת.
  4. מנפים לקערה את כל החומרים היבשים: הקמח, א. האפייה, הסודה לשתייה הקקאו והמלח.
  5. מוסיפים את תערובת היבשים ואת היוגורט לסירוגין לתערובת (את היבשים ב-3 פעמים, ואת היוגורט בפעמיים), ומקציפים עד קבלת בלילה אחידה.
  6. שומרים 1/2 כוס מפצפוצי השוקולד מנטה/שוקולד קצוץ בצד.
  7. את היתר מוסיפים לתערובת ומקפלים אותם פנימה עם מרית.
  8. מרפדים תבנית עם נייר אפייה.
  9. חשוב: מקררים את הבצק כרבע שעה במקרר (ושומרים במקרר בין נגלות של אפייה).
  10. בעזרת 2 כפיות יוצרים תלוליות של בצק בערך הגודל כדור פינג-פונג עם רווחים ביניהם, כדי לאפשר להן מקום לגדול.
  11. מפזרים מעל כל עוגיה מעט מפצפוצי השוקולד מנטה/שוקולד קצוץ ששמרנו בצד.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15-13 דק'.
  13. מניחים להתקרר לפני שמאחסנים בקופסה. העוגיות נשמרות כ-5-4 ימים.

אם רוצים – מחברים כל זוג עוגיות עם גלידת שוקולד מנטה ושומרים במקפיא.

מקווה שתיהנו,
טליה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *