עוגות חמאת בוטנים אישיות עם פצפוצי שוקולד וקרמל (פרווה)

לפני כמה חודשים הצטרפתי לפרויקט בשם "שבת מתוקה" שבו מתאספים פעם בחודש אנשים חובבי אפייה ואופים מאפים מתוקים לעמותות/ארגונים שונים (לרוב גם מהסוג שפחות זוכה לתשומת לב).

אני לא יכולה  אפילו להתחיל ולתאר לכם את ההשקעה והנתינה של האנשים שם – מהיוזמים שטורחים כל חודש, תרים אחר מקומות שאפשר יהיה לתרום להם (לא פשוט כמו שאולי זה נשמע) ומארגנים כל מה שצריך (מתנדבים, נקודות איסוף ועוד), ועד האופים שמקדישים מזמנם ומשקיעים את הלב ואת הנשמה במה שהם מכינים, עבור אנשים זרים להם לחלוטין. זה באמת מסוג הדברים שמחזירים לי את האמון באנושיות.

מבחינתי, אחד האתגרים באפייה לפרויקט זה שאלו צריכים להיות מאפים שיחזיקו מעמד כמה ימים (כלומר בלי קרמים, מוסים וכו'), כיוון שלוקח לפחות יומיים-שלושה לאסוף את כל המאפים עד שמעבירים אותם הלאה.

עוגיות זה תמיד טוב, הכנתי גם בראוניז כמה פעמים (עם כל מיני תוספות משוגעות לפי מצב הרוח) וזה מה שהכנתי לפרויקט הקודם – עוגות חמאת בוטנים אישיות עם פצפוצי שוקולד ופצפוצי קרמל
(מי שתוהה איפה מצאתי פצפוצי קרמל, אז ב"אושר עד", אבל אני מניחה שאפשר למצוא גם בחנויות מתמחות).

אגב, לא צירפתי קישור לפרויקט כיוון שלא מחפשים כרגע עוד מתנדבים קבועים, אבל אם מישהו מעוניין להצטרף לפרויקט של ראש השנה (ב-12.9), אתם מוזמנים ליצור אתי קשר בתגובות או בהודעה פרטית.

אז, מוכנים להתחיל?

עוגות חמאת בוטנים אישיות עם פצפוצי שוקולד וקרמל
(כמות: 18 מיני-אינגליש קייקס/מאפינס, או 2 תבניות אינגליש קייק רגילות או עוגה עגולה בקוטר 26)
3 כפות גדושות של חמאת בוטנים (חלקה או עם חתיכות לבחירתכם)
1/2 1 כוסות סוכר
3 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
2 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
1/4 1 כוסות מים

פצפוצי שוקולד / פצפוצי קרמל

אופן הכנה:

  1. בקערה מיקסר עם וו בלון שמים את חמאת הבוטנים, הביצים, הסוכר, והווניל ומקציפים
    3-4 דקות, עד קבלת קרם חלק ואוורירי.
  2. מוסיפים 2 כפות שמן ומקציפים עוד דקה.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוספים לתערובת לסירוגין עם המים (את הקמח בשלוש פעמים ואת המים בפעמיים, כך שמתחילים ומסיימים עם הקמח). מקציפים עוד 3-2 דקות, עד קבלת תערובת חלקה והומוגנית.
  4. מעבירים למיני תבניות אינגליש קייק.
  5. מפזרים מעל פצפוצי שוקולד ופצפוצי קרמל (אם יש), או פצפוצי חמאת בוטנים (אם יש).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות (יודעים שמוכן ע"י מבחן הדקירה).

מקווה שתיהנו,
טליה

6 תגובות בנושא “עוגות חמאת בוטנים אישיות עם פצפוצי שוקולד וקרמל (פרווה)

  1. הי, אני ליאור והייתי רוצה להשתתף ב"שבת קסומה"… אני יודעת שאיחרתי קצת את ראש השנה אבל… האם אוכל להצטרף לפעם הבאה?
    והאם מדובר במאפים בכמויות סיטונאיות? כי אני לא בטוחה שאוכל לאפות בכמויות כאלה מבחינה תקציבית, אני בת 18…
    תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *