תרבחו ותסעדו

המימונה זה ה-חג של המרוקאים. כמה שהמרוקאים אוהבים להשקיע ולבשל בערבי שישי ויותר מכך בערבי חג – אפשר להכפיל את זה ב-10 ואולי זה יתקרב לכמה שהם אוהבים להשקיע במימונה. אז הם מוציאים את כל הכלים המיוחדים (במיוחד אלה שירשו או שהובאו ממרוקו), ממלאים את השולחן בשלל עצום וצבעוני של מתוקים – והכי חשוב – משאירים את הדלת פתוחה. כ-ו-ל-ם מוזמנים.

על שולחן המימונה תמיד תהיה מונחת קערה גדולה ויפה של קמח מקושטת בפולים ירוקים וטריים (סמל למזל ושגשוג), ערימה ענקית של מופלטות, ולצידה חמאה ודבש וז'בן (זה כמו ממרח מרשמלו מרוקאי, שעשוי מחלבונים מוקצפים עם סוכר ומעט מי ורדים), מגוון ריבות (ריבת צימוקים (מרוזיה), ריבת חצילים, ומה לא), תה מתוק מתוק וכמובן – העוגיות.

מאז שסבתי ז"ל נפטרה את המימונה אנחנו עושים לרוב אצל אחת מהדודות שלי. בדרך כלל אני מכינה למימונה מרציפנים – גם בצורת פירות וירקות וגם תמרים, שזיפים ואגוזי מלך ממולאים במרציפנים בשלל צבעים. השנה החלטתי לגוון מעט ולהכין נשיקות נשיקות. למה נשיקות נשיקות? כי הכנתי נשיקות קטנות בשני צבעים (בכל זאת חג) שאותן חיברתי יחדיו עם שוקולד מריר. את המתכון למרנג עצמו לקחתי מעוגיו.נט האחת והיחידה, ועשיתי כמה שינויים קטנים בהתאם לרצוני.

אז, מוכנים להתחיל?

שמים בקערת מיקסר עם וו מטרפה 2 חלבונים בטמפרטורת חדר יחד עם קורט מלח.

מקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.

מערבבים 60 ג' סוכר יחד עם 1 סוכר הווניל ומוסיפים לחלבונים בהדרגה (4-3 פעמים).

וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד 10 דקות

עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.

מחלקים 60 ג' אבקת סוכר לשתי קערות (30 ג' בכל קערה), מוסיפים לכל קערה כפית קורנפלור (8 ג'). אם משתמשים בצבע מאכל באבקה, מוסיפים את הצבע לאחת הקערות. אם משתמשים בצבע מאכל בג'ל מוסיפים ישירות לקערת המרנג.

מחלקים את המרנג לשתי קערות (אני שקלתי את המרנג המוכן ויצא לי 120 ג', אז חילקתי לשתי קערות של 60 ג' כל אחת, אבל הכול תלוי בגודל הביצים שהשתמשתם בהם, אז יתכן שתצא לכם כמות שונה). מנפים לתוך כל קערה עם המרנג כמות אחת של אבקת סוכר וקורנפלור (אחת עם צבע אחת בלי) ומקפלים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את שני המרנגים לשק זילוף אחד עם צנתר משונן. מנסים להכניס את המרנגים משני הצדדים, ולא אחד על השני.

מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומזלפים נשיקות קטנות.

אופים בחום 60 מעלות למשך 5-4 שעות (גיליתי שזו השיטה הטובה ביותר לתנור שלי, אך זה משתנה מתנור לתנור. במתכון של עוגיו.נט היא אופה בחום 80 מעלות למשך 3-2 שעות).

טיפ של שיר: יודעים שהנשיקות מוכנות כאשר הן נפרדות בקלות מהנייר.

לאחר שהנשיקות מתקררות, ממסים 50 ג' שוקולד מריר. טובלים בסיס של נשיקה אחת בשוקולד ומחברים לנשיקה שנייה.

עושים כך לכל הנשיקות. מניחים במקרר למשך כ-10 דקות, כדי שהשוקולד יתקשה.

את הנשיקות אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר.

חג שמח וטעים!

נשיקות נשיקות (מקור המתכון מתוך עוגיו.נט, עם כמה שינויים שלי)
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
60 גר' סוכר
1 אבקת סוכר
60 גר' אבקת סוכר
2 כפיות קורנפלור (16 ג')
צבע מאכל ורוד

50 ג' שוקולד מריר

אופן הכנה:

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו מטרפה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
  2. מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל בהדרגה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
  3. מחלקים את המרנג שווה בשווה לשתי קערות.
  4. מחלקים את אבקת הסוכר לשתי קערות (30 ג' בכל קערה), מוסיפים לכל קערה כפית קורנפלור. אם משתמשים בצבע מאכל באבקה, מוסיפים את הצבע לאחת הקערות. אם משתמשים בצבע מאכל בג'ל מוסיפים ישירות לקערת המרנג.
  5. מנפים לתוך כל קערה עם המרנג כמות אחת של אבקת סוכר וקורנפלור ומקפלים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים את שני המרנגים לשק זילוף אחד עם צנתר משונן.
  7. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומזלפים נשיקות קטנות.
  8. אופים בחום 60 מעלות למשך 5-4 שעות (גיליתי שזו השיטה הטובה ביותר לתנור שלי, אך זה משתנה מתנור לתנור. במתכון של עוגיו.נט היא אופה בחום 80 מעלות למשך 3-2 שעות).
  9. יודעים שהנשיקות מוכנות כאשר הן נפרדות בקלות מהנייר.
  10. לאחר שהנשיקות מתקררות, ממסים 50 ג' שוקולד מריר. טובלים בסיס של נשיקה אחת בשוקולד ומחברים לנשיקה שנייה. עושים כך לכל הנשיקות.
  11. מניחים במקרר למשך כ-10 דקות, כדי שהשוקולד יתקשה, אך לאחר מכן אפשר לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר.

בברכת תרבחו ותסעדו,
טליה.

2 תגובות בנושא “תרבחו ותסעדו

  1. מקסימות הנשיקות נשיקות שלך 🙂 וגם נראה טעים
    תודה מיוחדת על ההדרכה איך להכין מרנג בשני צבעים, בדיוק מתכננת להכין משהו כזה היום (כן, great minds…) התכנון שלי היה לשים את החלבונים בשתי שקיות זילוף נפרדות ואז את שניהם יחד – בשקית אחת. שיטה שלך הרבה פחות מסובכת.
    חג שמח
    🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *