פרחי מאצ'ה ומרציפן ורדים

4

אני חושבת שיצא לי לציין בבלוג פעם או פעמים כמה שאני אוהבת את פורים (בכל זאת, זה החג האהוב עליי).

1

זה חג צבעוני, כיפי וטעים – אבל לא טעים מאוכל, כמו שאר החגים שלנו, אלא טעים ממתוקים.

2

משלוחי מנות, בין אם הם קנויים או מוכנים ביד, כוללים כמעט באופן מוחלט דברי מתיקה

גינת הוורדים שלי :-)

גינת הוורדים שלי 🙂

(תחשבו כמה מילים יש לנו בשפה העברית רק לדברים מתוקים: ממתקים, מגדנות, פרפראות, מיני תרגימה…).

7

השנה השקעתי מעבר לרגיל במשלוחי מנות – במשך שבוע שלם בכל יום שהייתי חוזרת מהעבודה הייתי מכינה דבר או שניים – ריבות, גרנולה, עוגיות ומה לא.

והנה הם - בתוך המשלוח

והנה הם – בתוך המשלוח

אחד הדברים שהכנתי היה פרחים מבצק פריך עם אבקת מאצ'ה (אבקת תה ירוק יפני – שזה החלק הירוק באתגר הצבעים הגדול :-)) ממולאים במרציפן ורדים.

משלוח המנות שהכנתי השנה לאירוע חילופי משלוחי המנות של עוגיו.נט. מי שהגרילה את המשלוח, אגב, הייתה צופית מהבלוג המקסים בובעל'ה

הוורדים במרציפן, עם זאת, לא הגיעו מתמצית מי ורדים, כמו שלעתים מכינים (בין היתר בכל מני עוגיות מרוקאיות שאני כ"כ אוהבת), אלא מעלי ורדים של ממש, שהשרתי קודם בקצת ליקר קואנטרו. (את עלי הוורדים המיובשים, אגב, אפשר להשיג כמעט בכל חנות תבלינים.)

אז, מוכנים להתחיל?

קיצור-01

פרחי מאצ'ה ומרציפן ורדים

לבסיס –
1/2 1 כוסות קמח
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מלאה אבקת מאצ'ה (אפשר להשיג בחנויות תה, או חנויות בריאות)

למרציפן ורדים –
300 ג' שקדים טחונים
300 ג' סוכר
3 כפות קמח
2 כפות עלי ורדים מיובשים (להשיג בחנויות תבלינים)
2 כפות ליקר קואנטרו או אמרטו
מעט תמצית שקדים איכותית
3 חלבונים
קורט מלח
4-3 טיפות צבע מאכל אדום (ג'ל לא נוזל!)

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבסיס – במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, המלח, המאצ'ה, הסוכר והחמאה ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.
  2. מוספים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד קבלת בצק. אם הבצק קשה מדי מוסיפים 2-1 כפות של מים קרים.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  4. מכינים בינתיים את המרציפן – משרים את עלי הורדים בליקר ל-10 דקות.
  5. בקערה מערבבים את השקדים, הסוכר, הקמח, עלי הוורדים (כולל הליקר) והתמצית.
  6. מקציפים את החלבונים עם המלח וצבע המאכל עד קבלת קצף רך אך יציב.
  7. מערבבים יחד עד שתי התערובות.
  8. הרכבה – מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים פרחים קטנים עם חותכן מתאים.
  9. מניחים עיגול של מרציפן בבסיס של כל פרח ומהדקים את שולי הפרחים כלי מעלה לכיוון המרציפן, ותוך כדי נותנים למרציפן צורת אגס (בסיס רחה וראש צר), כמו פרח סגור.
  10. מניחים את כל הפרחים שהכנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. אופים בחום 170 מעלות כ-20-18 דקות, עד שתחתית הבסיס מזהיבה והמרציפן מזהיב מעט גם הוא.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *