סורבה מנגו, צ'ילי וליים

SAMSUNG CAMERA PICTURES

חומר הגלם האחרון בפרויקט של כחומר ביד הבלוגר היה מנגו – אחד הפירות הטעימים ביותר שנבראו. להכין קינוח עם מנגו זה כבר סיפור אחר לחלוטין. הוא כ"כ טעים ככה שאף פעם לא ממש שילבתי אותו בקינוחים שלא בצורתו הטבעית. 

שילוב של החודש האחרון של מור כמנהלת הפרויקט והצעצוע החדש במטבח שלי (תרמומיקס) דחפו אותי לא רק להכין משהו (כן – הפעם האחרונה שעלה פוסט בבלוג היתה לפני חודש בדיוק, עם חומר הגלם הקודם), אלא נתן לי השראה למה להכין: סורבה מנגו עם צ'ילי וליים – קינוח קליל, קר, קיצי וכתום. 

אגב – חומר גם ממאתגר תמיד מניב מתכונים מעניינים – כדי לראות מה הכינו שאר המשתתפים בפרויקט, לחצו על המילה מנגו.

אז כמה טיפים לפני שנתחיל:

  • את המתכון הזה אפשר לעשות עם כמעט כל פרי, לא רק מנגו – אננס, מלון, פירות יער, אפרסקים, תפוחים, בננות וכו'. 
  • מה שחשוב זה לבחור פירות בשלים ומתוקים (אך לא רכים מדי).
  • איך מקפיאים את הפירות? לאחר שמקלפים וחותכים את הפרי לקוביות בערך בגודל 2X2, משטחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה (טיפ: תוודאו מראש שהתבנית נכנסת למקפיא). לאחר שהקוביות קופאות אז מעבירים אותם לכלי אטום/שקית עד השימוש. ככה הן לא הופכות להיות גוש שתאלצו להיאבק עימו כדי לפרק את החתיכות.
  • כיוון שזה קינוח מאוד מהיר וקליל להכנה, מומלץ להכין כל מיני פירות קפואים במקפיא – כך תמיד תהיו מוכנים לכל אורח או אירוע שלא יבוא 🙂
  • כמות הסוכר שמשתמשים במתכון הזה משתנה לפי מתיקות הפרי, ולפי טעמכם האישי כמובן.
  • כדי לטבען את המתכון אפשר להשמיט את החלבון, אבל כמו בחשבון שהמרקם ישתנה בהתאם ויהיה דליל יותר.
  • אם יש ברשותכם מטחנת קפה/תבלינים, תטחנו בעצמכם את הסוכר יחד עם גרידת הליים (או עם תבלינים) – זה נותן ארומה אחרת.

אז, מוכנים להתחיל?

קיצור-01

סורבה מנגו, צ'ילי וליים
(המתכון לקוח מהספר Ma cuisine au quotidien, עם שינויים והתאמות שלי)

600-500 ג' מנגו חתוך לקוביות וקפוא (לפי ההסבר למעלה)
80 ג' אבקת סוכר (אפשר עד 20 ג' יותר או פחות, לפי טעמכם)
1 חלבון ביצה
1 ליים – קליפה ומיץ
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס (אפשר יותר או פחות – לפי טעמכם)

אופן הכנה:

בתרמומיקס:

  1. שמים 80 ג' סוכר (לא אבקת סוכר) יחד עם גרידת הליים והצי'לי וטוחנים – 10 שניות /
    מהירות 10
  2. מוסיפים את המנגו הקפוא (כשהוא מופרד לקוביות) – 2 שניות / טורבו, כדי להקל על הערבוב
  3. מוסיפים את חלבון הביצה יחד עם מיץ הליים ומערבבים –  1.5 דק' / מהירות 5, עד קבלת
    סורבה חלק וקרמי
  4. אם רוצים שהסורבה יהיה אוורירי יותר מכניסים את המטרפה ומערבבים עוד 1 דקה / מהירות 3
  5. מגישים מיד. אם מקפיאים, יש להוציא כ-10 דק' לפני ההגשה.

בבלנדר:

  1. שמים בבלנדר את המנגו הקפוא יחד עם אבקת הסוכר, גרידת הליים והצי'לי וטוחנים מעט בכמה פולסים.
  2. מוסיפים את החלבון ואת מיץ הליים וטוחנים 3-2 דקות, עד קבלת סורבה חלק.

סורבה

כמה שילובים מעניינים לסיום:

  • להודי – תחליפו את גרידת הליים ב-1/2 כפית הל טחון ותוסיפו בסוף פיסטוקים קלויים קצוצים
  • למרענן – תשלבו מלון או אננס יחד עם נענע טרייה
  • למפתיע – תשלבו תותים (בעונה) עם בזיליקום
  • למושחת – תוסיפו לבננות פצפוצי שוקולד ופצפוצי חמאת בוטנים, או פצפוצי שוקולד ואגוזי מלך

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *