בעבור נזיד עדשים

אני אוהבת מרקים, אבל כמו הרבה דברים בחיים שלי זה מגיע עם סייגים מסוימים. ככלות הכול, רק בגלל שאני אוהבים מרקים לא אומר שאני צריכה לאהוב את כל המרקים… למשל, למרקים הצלולים משום מה אף פעם לא ממש התחברתי. מרק עוף למשל (ויסלחו לי היהודים באשר הם) – ממש (אבל ממש!) לא עושה לי את זה. אני יותר בקטע של מרקים סמיכים, נזידים אפילו – מרקים עשירים מתוכן.

החורף שסוף סוף הגיע לבקר (בבקשה תישאר לנצח!!!) מסמן כמובן גם את תחילת עונת המרקים, ולכבוד המאורע הנה מתכון קל וטעים של מרק עדשים עשיר וסמיך. בפחות משעה של עבודה (כולל הבישול) כל הבית שלכם יתמלא ריח כ"כ משכר שאל תופתעו עם השכנים פתאום יחליטו לקפוץ לבקר.

אז, מוכנים להתחיל?

החומרים הדרושים: 1 בצל גדול, 1 גזר גדול, 1 כוס עדשים ירוקות, 1/2 צרור כוסברה מלח וכורכום.

קוצצים את הבצל והגזר לקוביות קטנות.

בסיר רחב שמים 3-2 כפות שמן ומטגנים מעט את הבצל ואת הגזר עד שמתחילים להיות שקופים.

שוטפים היטב את העדשים, מסננים ומוסיפים לסיר. מערבבים מעט.

מוסיפים מים עד כפול מגובה העדשים (בערך 2 ליטר), וכפית מלח ומביאים לרתיחה.

כאשר המים רותחים מוסיפים  1/2 מכמות הכוסברה ו-1/2 כפית כורכום (חשוב להוסיף את הכורכום רק כשהמים רותחים, אחרת מתקבל טעם לוואי מר).

אם מבשלים בסיר לחץ, אז לאחר שהסיר נכנס ללחץ מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 1/2 שעה.
אם מבשלים בסיר רגיל אז מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה, ומבשלים כ-45-40 דקות (עד שהעדשים מבושלים – כלומר רכים מספיק לאכילה אך לא מתפרקים במרק).

מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת הכוסברה ומערבבים. מתקנים תיבול עם צריך.
מגישים חם – בתיאבון!

 

מרק עדשים (מקור המתכון: אמא)
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות
1 גזר גדול, קצוץ לקוביות קטנות
1 כוס עדשים ירוקות
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
מלח, כורכום
שמן

אופן הכנה:

  1. בסיר רחב שמים 3-2 כפות שמן ומטגנים מעט את הבצל ואת הגזר עד שמתחילים להיות שקופים.
  2. שוטפים היטב את העדשים, מסננים ומוסיפים לסיר. מערבבים מעט.
  3. מוסיפים מים עד כפול מגובה העדשים (בערך 2 ליטר), וכפית מלח ומביאים לרתיחה.
  4. כאשר המים רותחים מוסיפים  1/2 מכמות הכוסברה ו-1/2 כפית כורכום (חשוב להוסיף את הכורכום רק כשהמים רותחים, אחרת מתקבל טעם לוואי מר).
  5. אם מבשלים בסיר לחץ, אז לאחר שהסיר נכנס ללחץ מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 1/2 שעה.
  6. אם מבשלים בסיר רגיל אז מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה, ומבשלים כ-45-40 דקות (עד שהעדשים מבושלים – כלומר רכים מספיק לאכילה אך לא מתפרקים במרק).
  7. מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת הכוסברה ומערבבים.

מגישים חם.

מקווה שתיהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “בעבור נזיד עדשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *