טראפלס שוקולד לבן לימונית-לואיזה

כחומר ביד הבלוגר - אתגר תה

מסיבות כאלו ואחרות, לא יצא לי להשקיע בבלוג בתקופה האחרונה כמו בעבר. לכן, החלטתי להציב לעצמי אתגר בלוגרי לשנת 2016 – במשך שנה שלמה אני אעלה בכל חודש מתכונים בצבע אחד בלבד. אני קוראת לזה אתגר הצבעים הגדול. 11 חודשים – 11 צבעים, ולקינוח חודש אחד צבעוני במיוחד. בנוסף, בכל חודש אני שואפת להעלות לפחות 3 מתכונים בצבע החודשי – מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. תאחלו לי בהצלחה…

הצבע שנבחר לחודש ינואר, כיאה להתחלות חדשות, הוא לבן, אז תצפו לראות הרבה ממנו בחודש הקרוב…

טראפלס שוקולד לבן לימונית-לואיזה 1

את האתגר האישי שלי שילבתי הפעם עם האתגר החודשי של כחומר ביד הבלוגר. כשמנטקה הכריזו על חומר הגלם החודשי, תה, קפצו לי מיד לראש דברים כמו צ'אי, מאצ'ה, ארל גריי, נענע וכו'. בסוף החלטתי ללכת על אחד השילובים האהובים עליי בתה – לימונית ולואיזה, אותם שילבתי בטראפלס שוקולד לבן. בגלל שזה בכל זאת אתגר וזה – הכנתי ספלים וכפיות משוקולד לבן (שצבעתי מבחוץ בצבע מאכל מוזהב, אבל לא ממש רואים את זה בתמונה), וככה הגשתי את הטראפלס תה שלי – בכוסיות תה שוקולד. שיהיה מעניין 🙂

טראפלס שוקולד לבן לימונית-לואיזה 2

אין הפעם צילומים של שלבי ההכנה (שזה גם דבר שתראו הרבה יותר ממנו בשנה הקרובה), כי זה באמת מתכון כ"כ פשוט שאין בזה צורך ממשי. התוצאות, עם זאת, הן ביחס הפוך להשקעה – זה אחד הדברים הטעימים שיצא לי להכין, ואני לא מהמעריצות של השוקולד הלבן.

טראפלס שוקולד לבן לימונית-לואיזה 4

אפשרות נוספת להכנה, אם אין לכם תבנית להכנת ספלים (או אם סתם לא מתחשק לכם)

לכל שאר המתכונים שמשתתפים באתגר החודש, ושבהחלט יחממו לכם את היום, פשוט לחצו על המילה תה.

טראפלס שוקולד לבן לימונית-לואיזה

לכל מתכוני התה בבלוג:
דונאטס צ'אי עם זיגוג מייפל-חמאה חומה
עוגת אורז מאודה עם תה ירוק ופטל
עוגת פריחת הדובדבן
פאי שוקולד לימון
טראפלס צ'אי ושקדים

קיצור-01

טראפלס שוקולד לבן לימונית-לואיזה

לכוסיות ולכפיות שוקולד (לא חובה)
100 ג' שוקולד לבן
תבניות בצורת ספלים/כפיות

לטראפלס
200 ג' שוקולד לבן איכותי
70 מ"ל שמנת מתוקה
5-6 עלים של לואיזה
5-6 עלים של לימונית
1/4 כפית גרידת לימון (להדגשת הטעם)

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הכוסיות והכפיות – ממסים את השוקולד הלבן על באן מרי (סיר כפול), או בפולסים של 30 שניות במיקרו.
  2. ממלאים את השקעים של הספלים ונותנים 3-2 מכות עדינות על השולחן, כדי לוודא שאין בפנים בועות אוויר. הופכים בחזרה מעל הקערה כדי לרוקן את שאריות השוקולד (צריכה להיות רק מסגרת של שוקולד). זהירות לא לרוקן ויתר מדי – אם המעטפת תהיה דקה מדי, היא תישבר כאשר תנסו להוציא מהתבנית.
  3. משאריות השוקולד ממלאים את התבנית של הכפיות ונותנים 3-2 מכות עדינות על השולחן, כדי לוודא שאין בפנים בועות אוויר.
  4. מכניסים את התבניות למקרר לקירור מוחלט (כחצי שעה) ואז הופכים על משטח העבודה ולוחצים בעדינות על התבנית, כדי להוציא את השוקולד.
  5. משרים את העלים בשמנת כחצי שעה.
  6. מביאים את השמנת (עם העלים) לסף רתיחה.
  7. מסננים את השמנת ושופכים את השוקולד הלבן.
  8. מחכים כחצי דקה ומתחילים לערבב, עד שכל הגושים נמסים, ומתקבלת תערובת חלקה (לפעמים צריך להכניס למיקרו לפולס או שניים של 30 שניות).
  9. מעבירים לשקית זילוף (לא חתוכה בקצה), סוגרים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. הטראפלס צריך להתקרר מעט, אך לא יותר מדי (אחרת הוא מתקשה ולא ניתן לזלף אותו. במקרה כזה, אגב, פשוט מניחים אותו מעט מחוץ למקרר עד שהשוקולד מתרכך מספיק לזילוף).
  10. חותכים את קצה שקית הזילוף וממלאים את הספלים בשוקולד.
  11. אופציה נוספת: אם אין תבניות של ספלים (או סתם לא מתחשק להכין), פשוט יוצרים מהשוקולד כדורים ומגלגלים בעדינות באבקת סוכר.

מקווה שתיהנו,
טליה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *