חיתוכיות לימון

לימון, כשחושבים על זה, הוא ממש יוצא דופן במשפחת פרי ההדר. הוא היחיד שלא מקשרים באופן אוטומטי עם החורף, כי משתמשים בו בכל השנה, הוא היחיד שלא מתוק, והוא היחיד שמשתלב מצוין גם באוכל (כשאני אומרת "אוכל", אני מתכוונת לתבשילים של ממש, לא לסלטים) וגם בקינוחים. עם זאת, ברוב המקרים לימון נחשב יחסית לדי למל"ם במשפחת פרי ההדר. הוא לא מקבל כבוד כמו הפומלה ואחותה הפומלית, הוא לא מככב כמו התפוז, ומנגד, גם לא מעורר שנאה עזה כמו הקלמנטינה. הוא פשוט שם כשצריכים אותו.

היום, עם זאת, הלימון הוא הכוכב. הוא לא פה כדי "לתבל" או להוסיף טעם, הוא הוא הטעם.

חיתוכיות לימון זה קינוח אמריקאי קלאסי, ממש כמו הבראוניז, או עוגיות השוקולד צ'יפס. מדובר בריבועים של בצק פריך וחמאתי להפליא, ומעל שכבה של קרד לימון אפוי. תחשבו על סוג של קוביות פאי לימון, רק בלי שכבת המרנג מעל. שני מרקמים שמשתלבים יחד באופן מופלא. והכי כיף – זה ממש, אבל ממש פשוט להכנה!

אז, מוכנים להתחיל?

מתחילים עם הקלתית – מקציפים 200 ג' חמאה רכה יחד עם 1 כוס סוכר במיקסר עם וו מטרפה, עד קבלת קרם חלק.

מגרדים את הדפנות של הקערה ומוסיפים 2 כוסות קמח וקורט מלח, וממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את הבצק בתבנית, בעזרת הידיים או עם מערוך. אופים את הבצק 18-15 דקות בחום 180 מעלות. כיוון שאין תמונה אחרי האפייה הראשונית של הבצק, קחו בחשבון שהבצק נשאר עדיין בהיר ולא שחום.

מכינים את שכבת הלימון – שמים במיקסר 4 ביצים שלמות יחד עם 1/2 1 כוסות סוכר ומקציפים עם וו בלון עד קבלת בלילה בהירה ותפוחה.

מוסיפים כוס קמח, קליפה מגוררת מלימון אחד ו-1/2 כוס מיץ לימון סחוט ומקציפים עוד 2 דקות, לקבלת בלילה חלק ואחידה.

שופכים את הבלילה על הקלתית החצי אפויה.

מחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שהבלילה יציבה למגע.

(איזה מזל שלא רואים בתמונה את שלושת רבעי השורה שכבר חיסלתי בשלב הזה…)

מצננים לחלוטין לפני שחותכים לקוביות.

מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

שומרים את החיתוכיות בקופסה סגורה היטב, עם הפרדה בין השכבות (נשמר כשבוע).

מסתבר שיש בבלוג די הרבה מתכונים עם פרי הדר למיניהם. הנה רשימת המתוקים:
עוגת אשכוליות
עוגת תפוזים והל
עוגת לימון ודבש
פאי שוקולד-לימון
עוגיות טקילה וליים
עוגיות קוקוס וליים
עוגיות פטל, לימון ושקדים 
עוגיות שקדים לימוניות
עוגיות קוקוס שוקולד ותפוז

 

חיתוכיות לימון (מתוך הספר: Homemade decadence, עם מעט שינויים שלי)
לקלתית –
200 ג' חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
קןרט מלח

לשכבת הלימון –
4 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס קמח
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/2 כוס מיץ לימון

אופן הכנה:

  1. מתחילים עם הקלתית – מקציפים את החמאה והסוכר עם וו מטרפה, עד קבלת קרם חלק.
  2. מוסיפים את הקמח והמלח, וממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את הבצק בתבנית, בעזרת הידיים או עם מערוך.
  4. אופים את הבצק 18-15 דקות בחום 180 מעלות.
  5. מכינים את שכבת הלימון – שמים במיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים עם וו בלון עד קבלת בלילה בהירה ותפוחה.
  6. מוסיפים את הקמח, קליפת הלימון המגוררת ומיץ הלימון ומקציפים עוד 2 דקות, לקבלת בלילה חלק ואחידה.
  7. שופכים את הבלילה על הקלתית החצי אפויה ומחזירים לתנור למשך 20 דקות.
  8. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לקוביות.
  9. מפזרים מעל אבקת סוכר.
  10. שומרים את החיתוכיות בקופסה סגורה היטב, עם הפרדה בין השכבות (נשמר כשבוע).

מקווה שתיהנו,
טליה

4 תגובות בנושא “חיתוכיות לימון

  1. נראה נהדר!
    הזדמנות לחנוך את המיקסר החדש שקניתי!
    מה זה וו מטרפה? בצורה K גיטרה או בצורה של קרס?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *