הפתעה!

מוזר ככל שזה ישמע, אני גיליתי את האהבה שלי לשוקולד בגיל די מאוחר. כשהייתי צעירה יותר והיו שואלים אותי אם אני אוהבת שוקולד הייתי אומרת שלא ממש. טוב אולי חוץ מ-Côte-d'Or שאמא שלי הייתי מביאה מצרפת. מעולם לא אהבתי פסק זמן (חילול הקודש, אני יודעת), שוקולד פרה אף פעם לא עשה לי את זה, וכך גם טורטית, טורינו, מקופלת, טוויסט, טעמי ושאר חטיפי השוקולד מהילדות. גם כשבגרתי והתחילו להגיע לארץ כל מיני דברים כגון סניקרס, מארס, טוויקס וכו' לא ממש התלהבתי. אני יכולה לאכול מהם במנות קטנות, אבל אחד שלם? מתוק מדי לטעמי. תנו לי שוקולד מריר איכותי במילוי דובדבנים, מנטה, מרציפן וכו' ואני מאושרת עד הגג, אבל חטיפי השוקולד האלה לא מפתים אותי בכלל.

שוק לוינסקי, קולקצית חורף 2014

ולמה אני בכלל מדברת על זה? כי חטיפי שוקולד הם חומר הגלם החדש בפרויקט "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה. לא שוקולד – חטיפי שוקולד!  אני חייבת להודות שלקח לי דקה לחשוב איזה חטיפי שוקולד אני בכלל אוהבת כדי לעשות איתם משהו. M&Ms, ובאונטי עלו כאופציה, וסניקרס הייתה הבחירה הברורה, בגלל השילוב הקדוש של שוקולד-קרמל-בוטנים, אבל כבר עשיתי פעם את עוגת סניקרס (ובכלל השילוב של שוקולד-חמאת בוטנים די מככב אצלי בבלוג), ורציתי משהו מיוחד יותר בשביל האתגר.

חטיפי השוקולד היחידים שאני באמת אוהבת (חוץ מ-M&Ms) ואף פעם לא יכולה להתאפק מלקנות (ולזלול) אותם הם השוקולדים לבית קינדר – קינדר בואנו וקינדר היפו בראשם, אך גם קינדר דופלו, קינדר בונס, וכמובן, קינדר סורפריז (המקורי!).

אז החלטתי שהאתגר הפעם יוקדש לקינדר ("ילד") הפנימי שבנו וזה מה שיצא: ביצי שוקולד ממולאות במוס שוקולד-פרלינה (הורס!) עם הפתעות (בכל זאת ביצי קינדר) – עוגיות אוריאו טחונות, קינדר בואנו קצוץ וקינדר בונס קצוץ. כל ביצה מכילה משהו אחר*, כך שאם לצטט את פורסט גאמפ:
"life is like a box of chocolate, you never know what you're gonna get".
*כמובן שאתם יכולים לגוון עם איזה חטיף שוקולד שאתם אוהבים (אלוהים יודע שיש אינסוף מהם).

לכל שאר המתכונים המשתתפים בפרויקט (טרייפל בראוניז ריס'ס קאפס, פסק זמן ורוד, עוגת מאלטיזרס, סניקרס דודלס ומה לא!) לחצו על המילה Surprise!

אז, מוכנים להתחיל?

להכנת ביצי השוקולד הדבר הראשון שתצטרכו הוא תבנית שקעים מסיליקון בצורת ביצים.
אני קניתי את שלי כאן.

מכינים את ביצי השוקולד – ממסים 30 ג' שוקולד לבן בבאן מארי או בפולסים במיקרו.

בעזרת מברשת נקייה יוצרים דוגמאות בתבנית. מכניסים למקרר/מקפיא לכמה דקות, כדי שהוא יתקשה מעט. אם רוצים את הביצים חלקות, אז כמובן שניתן לוותר על השלב הזה, אך אני חושבת שזה מוסיף לביצים קצת "אופי".

בקערה נפרדת ממסים 200 ג' שוקולד מריר בבאן מארי או בפולסים במיקרו ומחלקים בין השקעים.

מטים את התבנית לכל הכיוונים כדי שהשוקולד יכסה לחלוטין את השקעים. אם צריך, נעזרים בכפית. אם יש יותר מדי שוקולד הופכים את התבנית מעל גערה ומנערים מעט, כדי שהשאריות יפלו מטה. מכניסים למקרר/מקפיא למשך 30 דקות לפחות, כדי שהשוקולד יתקשה.

מפרידים מהתבנית בעדינות.

הערה לגבי החומרים – אני השתמשתי בשוקולד פרלינה מיוחד שקיבלתי מצרפת, אך כיוון שהשוקולד הזה לא נגיש בארץ המתכון משלב שוקולד מריר יחד עם מחית פרלינה (אפשר למצוא בחנויות המתמחות באפייה). אפשר כמובן גם להשתמש בשוקולד מריר רגיל, לקבלת מוס שוקולד לא פרלינאי.

מכינים את המוס – מפרידים 2 ביצים. שמים את החלמונים בקערה חסינת חום יחד עם 2 כפות סוכר קורט מלח ו-2 כפות מים.

טורפים מעט עם מטרפה. שמים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים קלות וממשיכים לטרוף למשך 5 דקות. מסירים מהלהבה. מוסיפים 1 כף ליקר קואנרטו ומערבבים. אפשר, כמובן, להחליף בליקר אחר כרצונכם.

ממסים 200 ג' שוקולד יחד עם 30 ג' מחית פרלינה בבאן מארי או בפולסים במיקרו.

מוסיפים את השוקולד המומס לחלמונים ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. בשלב הזה התערובת שמתקבלת מאוד סמיכה.

מקציפים מיכל שמנת מתוקה עד קצף יציב, אך לא נוקשה מדי.

מוסיפים חצי מהקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים נמרצות (כדי לרכך את השוקולד).

התערובת בשלב זה כבר יותר קלילה ובהירה

לאחר מכן מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות.

בנפרד מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.

מוסיפים את החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס חלק והומוגני.

שקית ההפתעות – כאמור, אני השתמשתי בעוגיות אוריאו, בקינדר בואנו ובקינדר בונס. את העוגיות טחנתי (אפשר גם לקצוץ לקבלת חתיכות קרנצ'יות), ואת הקינדר-את-קינדר קצצתי גס.

מרכיבים – מחלקים המוס לקערת לפי ההפתעות שהכנתם (במקרה שלי שלוש). מערבבים בעדינות את המוס עם ההפתעות.

ממלאים כל חצי ביצה במוס לבחירתכם, כמעט עד הסוף. מניחים במקרר לחצי שעה.

איך סוגרים את הביצים? מחממים סכין או סכין פלטה על להבת הגז ולאחר מכן מעבירים על שולי שני חצאי ביצים כדי להמס מעט את הקצוות ואז מחברים בעדינות את החצאים יחדיו.

מחזירים חזרה לתבנית ושומרים במקרר לפחות 4-3 שעות לפי ההגשה, עד שהמוס מתייצב לחלוטין.

בתיאבון!

ועוד אחד אחרון:

והנה כמה מתכונים נוספים בבלוג בהשראת חטיפי שוקולד:
רולדת סניקרס
בראוניז שלוש שכבות

ביצי הפתעה – ביצי שוקולד ממולאים במוס שוקולד-פרלינה עם הפתעות
(כמות: 5 ביצי הפתעה)
לביצי השוקולד-
30 ג' שוקולד לבן
200 ג' שוקולד מריר

למוס שוקולד-
2 ביצים
3 כפות סוכר
2 כפות מים
קורט מלח
1 כף ליקר קואנטרו
200 ג' שוקולד מריר
30 ג' מחית פרלינה
1 מיכל שמנת מתוקה

להפתעות-
עוגיות אוריאו טחונות
שברי קינדר בואנו
שברי קינדר בון

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ביצי השוקולד – ממסים את השוקולד הלבן בבאן מארי או בפולסים במיקרו ובעזרת מברשת נקייה יוצרים דוגמאות בתבנית. מכניסים למקרר/מקפיא לכמה דקות, כדי שהוא יתקשה מעט.
  2. ממסים את השוקולד המריר בבאן מארי או בפולסים במיקרו ומחלקים בין השקעים. מטים את התבנית לכל הכיוונים כדי שהשוקולד יכסה לחלוטין את השקעים. אם צריך, נעזרים בכפית. מכניסים למקרר/מקפיא למשך 30 דקות לפחות, כדי שהשוקולד יתקשה. מפרידים מהתבנית.
  3. מכינים את המוס – מפרידים את הביצים. שמים את החלמונים בקערה חסינת חום יחד עם 2 כפות סוכר קורט מלח ו-2 כפות מים.
  4. טורפים מעט עם מטרפה. שמים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים קלות וממשיכים לטרוף למשך 5 דקות.
  5. מסירים מהלהבה. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
  6. ממסים את השוקולד יחד עם הפרלינה בבאן מארי או בפולסים במיקרו.
  7. מוסיפים את השוקולד המומס לחלמונים ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה עד קצף יציב, אך לא נוקשה מדי. מוסיפים חצי מהקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים נמרצות (כדי לרכך את השוקולד). לאחר מכן מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות.
  9. בנפרד מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
  10. מוסיפים את החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס חלק והומוגני.
  11. מרכיבים – מחלקים המוס לקערת לפי ההפתעות שהכנתם (במקרה שלי שלוש). מערבבים בעדינות את המוס עם ההפתעות.
  12. ממלאים כל חצי ביצה במוס לבחירתכם, כמעט עד הסוף. מניחים במקרר לחצי שעה.
  13. איך סוגרים את הביצים? מחממים סכין או סכין פלטה על להבת הגז ולאחר מכן מעבירים על שולי שני חצאי ביצים ואז מחברים בעדינות את החצאים יחדיו. מחזירים חזרה לתבנית ושומרים במקרר לפחות 4-3 שעות לפי ההגשה, עד שהמוס מתייצב לחלוטין.

מקווה שתיהנו,
טליה

12 תגובות בנושא “הפתעה!

  1. פינגבאק: עוגת פיסטוקים ופירות יער וגם בלוגולדת 3 | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *