בראוניז בטעם של פעם

אחת הסוגיות הבעייתיות בארוחות על האש זה נושא הקינוח. גם אם נשים לרגע בצד את נושא הכשרות, עדיין צריך לחשוב איך נסחב את זה (הרי עשיית "על האש" בכלל, וביום העצמאות בפרט עושים לרוב מחוץ לבית, כאשר התנאים לרוב אינם אידאליים), האם הקינוח יחזיק מעמד שעות בחום, מחוץ למקרר וכמובן – האם זה קינוח שכולם יאהבו.

הפתרון שלי (כשהוא לא פשוט פירות, אבל פירות זה לא באמת קינוח אז זה לא נחשב) הוא בדרך כלל שוקולד – כי ברצינות – מי לא אוהב שוקולד?

דבר נחמד שאפשר לעשות עם שוקולד בהקשר של "על האש" (והוא גם פרווה וגם טבעוני – ווהו!) זה לקחת בננות שלמות על קליפתן ולחרוץ בהן חריץ עמוק לאורך, כמעט עד הצד שני, ובחריץ להכניס קוביות שוקולד. לאחר מכן עוטפים את הבננות בנייר כסף ומניחים על המנגל לכמה דקות מכל צד, ואז בעזרת כפית פשוט מתענגים על כל ביס.

מה שאני אציע לכם הפעם, עם זאת, הוא אומנם לא טבעוני, אך א. לפחות יש אפשרות לפרוון את המתכון, ב. אפילו לא צריך כפית בשבילו – אוכלים עם הידיים, הישר מהקופסה, ו-ג. זה שוקולד – מי בכלל צריך ד. אחרי זה?

כן – קוביות בראוניז עמוסות שוקולד הן (בעיני לפחות) קינוח מושלם לאחרי ארוחה על האש, במיוחד כאשר הן חתוכות לקוביות קטנטנות וחמודות (וכך מפחיתות גם את רגשות האשמה מאכילת קינוח אחרי כל האוכל שבדר"כ בא קודם). בנוסף, לכבוד יום העצמאות, החלטתי לשדרג את המתכון הבסיסי שלי לבראוניז עם ניחוח ארצישראלי נוסטלגי בכך שקצצתי גס חטיפי טעמי, טוויסט ואגוזי ופיזרתי מעל.

אז, מוכנים להתחיל?

בסיר עמוק ממסים 200 ג' חמאה (או כמות שווה של מחמאה או 160 ג' שמן קוקוס) יחד עם 200 ג' שוקולד מריר.

מוסיפים 1 כוס סוכר וממשיכים לבשל דקה-שתיים, עד שהסוכר נמס מעט. מסירים מהאש.

מוסיפים 4 ביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב נמרץ (מערבבים כדקה בין ביצה לביצה, כדי לוודא שהן נטמעו היטב בתערובת).

מנפים לתוך התערובת 3/4 כוס קמח ו-1/4 כוס קקאו ומערבבים פנימה עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת פנימה.

קוצצים גס את חטיפי השוקולד (אני השתמשתי ב-2 חטיפי אגוזי, 2 חטיפי טוויסט ו-2 חטיפי טעמי, אך כמובן שאתם יכולים לגוון עם כל מה שעושה לכם טוב).

מפזרים מעל התערובת, תוך שמשקיעים אותם מעט פנימה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.

מניחים להתקרר לחלוטין ואז חותכים לקוביות בגודל שאוהבים.

שומרים בקופסה סגורה היטב (אין שום צורך בקירור).

בתיאבון ויום עצמאות שמח!

בראוניז בטעם של פעם (המתכון הבסיסי לבראוניז, עם שינויים שלי, לקוח מתוך הספר שוקולד)
200 ג' שוקולד מריר
200 ג' חמאה (ניתן להמיר בכמות שווה של מחמאה או ב-160 ג' שמן קוקוס)
1 כוס סוכר
4 ביצים שלמות
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
2 חטיפי אגוזי
2 חטיפי טוויסט
2 חטיפי טעמי

אופן הכנה:

  1. בסיר עמוק ממסים את החמאה (או מחמאה או שמן קוקוס) יחד עם השוקולד.
  2. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל דקה-שתיים, עד שהסוכר נמס מעט. מסירים מהאש.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב נמרץ (מערבבים כדקה בין ביצה לביצה, כדי לוודא שהן נטמעו היטב בתערובת).
  4. מנפים לתוך התערובת את הקמח ואת הקקאו ומערבבים פנימה עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת פנימה.
  6. קוצצים גס את חטיפי השוקולד ומפזרים מעל התערובת, תוך שמשקיעים אותם מעט פנימה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.
  8. מניחים להתקרר לחלוטין ואז חותכים לקוביות בגודל שאוהבים.
  9. שומרים בקופסה סגורה היטב (אין צורך בקירור).

מקווה שתיהנו, ויום עצמאות שמח!
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *