מתוק לי מתוק לי

בשבוע שעבר היה אטרף הכנת עוגיות אצלנו בבית. בכל יום שחזרתי הביתה מצאתי עוד ועוד קופסאות מלאות בכל טוב – עוגיות שוקולד, עוגיות לימון, ביסקוטי, בקלוואה ומה לא. עם זאת רק במתכון אחד הספקתי לעזור לאמי, וכמובן, גם לצלם תוך כדי. לא פעם הזכרתי את מחברת המתכונים של אמא שלי – אותה מחברת מצהיבה שאוצרת בתוכה מתכונים מנצחים שאספה אמי במשך השנים. גם הפעם מדובר במתכון מנצח מאותה מחברת מדוברת – כונאפה של אגוזי לוז.

בדר"כ כשחושבים על כנאפה חושבים על כנאפה גבינה – חמים וטעים עם סירופ דביק ומתקתק. אבל יש גם סוגים אחרים של כנאפה. כמו זה למשל – שתי שכבות של שערות קדאיף פריכות וביניהן תערובת אגוזים קראנצ'ית והכול ספוג (אך לא שוחה חלילה) בסירופ מי ורדים (אצלנו קוראים לזה גם כונאפה, עם סגול מתחת ל-פ', שלא להתבלבל עם כונפה עם קמץ). קלאסיקה מצרית במיטבה. וההכנה? הרבה יותר פשוטה ממה שאתם חושבים.

אז, מוכנים להתחיל?

בסיר קטן ממסים 300 ג' חמאה (או מחמאה אם רוצים לפרוון את המתכון – אך בשום פנים ואופן לא שמן. בניגוד לחמאה ומחמאה שמן לא מתמצק בקירור, וזה יגרום לכונאפה שלכם להתפרק לחלוטין).
בקערה מפרידים 500 ג' שערות קדאיף (הן מגיעות לרוב מהודקות היטב בקופסה ויש להפריד בעדינות בידיים).

שופכים את החמאה המומסת על שערות הקדאיף ומערבבים בעדינות, עד שהחמאה מצפה היטב את כל שערות הקדאיף.

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי – 300 ג' אגוזים קצוצים בינוני-גס (אנחנו השתמשנו באגוזי לוז, אך אפשר גם לערבב עם אגוזי מלך או שקדים), יחד עם 1/4 כוס סוכר ו-2 סוכר וניל.

מחלקים את הקדאיף לשני חלקים. חצי אחד שמים בתבנית (לא חייב עגולה) ומהדקים היטב. חושב להדק היטב בכל שלב ושלב, כדי שהכנאפה לא תתפרק בשלב החיתוך.

שופכים מעל את תערובת המילוי. מפזרים באופן אחיד במגש תוך כדי הידוק.

שמים מעל את יתרת שערות הקדאיף ומהדקים היטב.

אופים בתנור למשך כ-45 דקות בחום 180 מעלות, עד קבלת צבע זהוב-שחום יפה.

בזמן שהכונאפה בתנור מכינים את הסירופ – בסיר שמים 2 כוסות סוכר יחד עם 1 כוס מים וכמה טיפות של תמצית מי ורדים. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. כאשר הסוכר נמס לחלוטין מוסיפים 2 כפות של מיץ לימון וממשיכים לערבב עד קבלת מרקם סמיך וצמיגי (מצטערת שאין תמונה של הסירופ אחרי – שכחתי לצלם:-/).

שתי נקודות חשובות:

  1. את הכונאפה חותכים לקוביות לפני ששופכים את הסירופ, כך הוא מחלחל לכל חלקי התבנית, ולא רק למעלה ובצדדים.
  2. חשוב לשפוך את הסירופ על הכונאפה בעודו חם, כיוון שכשהוא חם הוא נוזלי יותר ולכן נספג יותר.

את הוכנאפה מגישים לצד כוס תה חמה, או כוס קפה שחור.

כונאפה אגוזים
לכנאפה-
500 ג' שערות קדאיף
300 ג' חמאה/מחמאה
300 ג' אגוזי לוז קצוצים גס
1/4 כוס סוכר לבן
2 סוכר וניל

לסירופ-
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
4-3 טיפות תמצית מי ורדים
2 כפות מיץ לימון (בערך חצי לימון)

אופן הכנה:

  1.  בסיר קטן ממסים את החמאה.
  2. בקערה מפרידים את שערות הקדאיף בעדינות בידיים.
  3. שופכים את החמאה המומסת על הקדאיף ומערבבים בעדינות, עד שהחמאה מצפה היטב את כל שערות הקדאיף.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי.
  5. מחלקים את הקדאיף לשני חלקים. חצי אחד שמים בתבנית (לא חייב עגולה) ומהדקים היטב. חושב להדק היטב בכל שלב ושלב, כדי שהכנאפה לא תתפרק בשלב החיתוך.
  6. שופכים מעל את תערובת המילוי. מפזרים באופן אחיד במגש תוך כדי הידוק.
  7. שמים מעל את יתרת שערות הקדאיף ומהדקים היטב.
  8. אופים בתנור למשך כ-45 דקות בחום 180 מעלות, עד קבלת צבע זהוב-שחום יפה.
  9. בזמן שהכנאפה בתנור מכינים את הסירופ – בסיר שמים את הסוכר יחד עם המים ותמצית מי הורדים. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. כאשר הסוכר נמס לחלוטין מוסיפים את מיץ לימון וממשיכים לערבב עד קבלת מרקם סמיך וצמיגי.
  10. חותכים את הכנאפה לקוביות לפני ששופכים את הסירופ, כך הוא מחלחל לכל חלקי התבנית, ולא רק למעלה ובצדדים. חשוב לשפוך את הסירופ בעודו חם, כיוון שכשהוא חם הוא נוזלי יותר ולכן נספג יותר.
  11. את הכנאפה מגישים לצד כוס תה חמה, או כוס קפה שחור.

מקווה שתהנו,
טליה

8 תגובות בנושא “מתוק לי מתוק לי

  1. מחזיר אותי שלושים+ שנים אחורה….. כמה זמו לא שמעתי את המילה הזו; כונפה – כך אימי וסבתי. תודה ושבת שלום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *