לוז לוז סיטואיישן

זוכרים את הבלוגולדת שחגגתי לא מזמן, ואת ההגרלה שערכתי לכבוד האירוע? אז אחרי הרשומה על הקרקרים המלוחים שעשיתי, הגיע הזמן לגלות לכם מה עשיתי בגזרת המתוקים. ידעתי שאני רוצה לעשות משהו חדש, וכמובן שהייתי צריכה לקחת בחשבון שהעוגיות נשלחות בדואר, ולכן אי אפשר לעשות משהו עם קרמים וכדומה, בייחוד לאור העובדה שהבלוגולדת שלי חפף עם השביתה הגדולה בדואר…

חשבתי שזו גם תהיה הזמנות מצוינת לנסות את אחת מחותמות העוגיות שקיבלתי במתנה מאחי ליום ההולדת (שלי, לא של הבלוג), אז החלטתי לעשות סוג של עוגיות חמאה, אבל משודרגות (בכל זאת מדובר באירוע מיוחד). השדרוג הגיע בצורה של אגוזי לוז קלויים וטחונים לאבקה. בעיני, אגוזי לוז זה אחד האגוזים הפחות מוערכים באפייה. כשהוא צריך להתמודד מול פיסטוקים, שקדים, פקאנים או חלילה מקדמיה, הוא תמיד מתגמד לידם, אבל פה הוא מקבל את מרכז הבמה כפי שמגיע לו.

כשהכנתי את העוגיות בפעם הראשונה עשיתי אותן די גדולות, בגלל גודל החותמת, וכך יצא שכמעט כל הכמות שהכנתי נשלחה לזוכה. הבעיה הייתה שהריח שלהן די הטריף את אמא שלי (והיא לא מתלהבת בקלות) שלא לדבר על התגובה כשהיא טעמה אחד. הבטחתי לה שאני אעשה כמות נוספת בהזדמנות, ובאמת שבוע לאחר מכן עשיתי אותן שוב, רק שהפעם עשיתי אותן קטנות יותר. הן היו כ"כ חמודות שהייתי פשוט חייבת לעשות לפחות מחלקן עוגיות סנדוויץ' קטנות. המילוי? ממרח אגוזי לוז* כמובן. חברה שלי קראה לזה "לוז לוז סיטואיישן" 🙂

*מדובר בממרח אגוזי לוז של חברת לואקר, אבל אפשר כמובן להשתמש גם בנוטלה שגם היא ברובה עשויה מאותו אגוז מופלא.

אז, מוכנים להתחיל?

החומרים הדרושים: 1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים, טחונים לאבקה (המדידה נעשית לפני הטחינה), 3/4 1 כוסות קמח, 100 ג' חמאה רכה, 1/2 שקית אבקת אפייה, 2 ביצים (תתעלמו מהעובדה שבתמונה מופיעה רק אחת), 1/2 כוס סוכר ו-1 סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל (ניסיתי בשתי הגרסאות ובשתיהן יצא מצוין).

שמים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד קבלת בצק חלק.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מקמחים מעט משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק (לא דק מדי, בערך בעובי 1/2 ס"מ).
אם מרגישים שהבצק רך מדי או דביק, מוסיפים מעט קמח.

בעזרת קורצן קורצים צורות (אני השתמשתי גם בחותמת לעוגיות כדי להטביע בהן כיתוב, אך כמובן שזה לא חובה).

מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

אופים בחום 180 מעלות כ-12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מלמטה ורק מתחילות להזהיב מלמעלה.

שומרים בקופסה אטומה היטב.

והנה הן בגרסה המוקטנת והמושחתת שלהם…

עוגיות אגוזי לוז פריכות
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים, טחונים לאבקה (מודדים לפני הטחינה)
3/4 1  כוסות קמח
100 ג' חמאה רכה
1/2 שקית אבקת אפייה
2 ביצה
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. שמים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד קבלת בצק חלק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  3. מקמחים מעט משטח עבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק (לא דק מדי, בערך בעובי 1/2 ס"מ). אם מרגישים שהבצק רך מדי או דביק, מוסיפים מעט קמח.
  4. בעזרת קורצן קורצים צורות.
  5. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
  6. אופים בחום 180 מעלות כ-12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מלמטה ורק מתחילות להזהיב מלמעלה.
  7. שומרים בקופסה אטומה היטב.

מקווה שתיהנו,
טליה

2 תגובות בנושא “לוז לוז סיטואיישן

  1. היי! הכנתי ויצא מדהים! אני רוצה להכין בגרסא הפרווה(מחמאה), אבל אני לא ככ אוהבת. אפשר להמיר בשמן?
    תודה:)

    • איזה כיף לשמוע!
      לא ניסיתי להכין בגרסת הפרווה, אבל בעיקרון אם את רוצה להמיר חמאה לשמן אז 100ג' חמאה = חצי כוס שמן.
      תספרי איך יצא 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *