ניוקי ברוטב פטריות ואפונה

מכירים את הביטוי "הסנדלר הולך יחף"? אז המקבילה לזה בעולם בלוגי האוכל היא כשלבלוגר לא בא לבשל. כן, עם כל האהבה שלי לאוכל ולבישול, לפעמים פשוט לא בא לי. לא פעם ננזפתי בארוחת הצהריים בעבודה, כאשר כל מה שהיה לי לאכול זה שניצל טבעול וסלט, או איזה סנדוויץ' מאולתר, על כך שאני, מכל האנשים, מעזה לא להכין ארוחת צהריים כהלכתה.

לפעמים, לעומת זאת, אני יכולה לחזור הביתה אחרי יום קשה ומעייף במיוחד ועם חשק עז ולא מוסבר לבשל. זה קורה כאשר אני רואה איזה מתכון מקורי ומעניין, או  כאשר עולה לי איזו הברקה קולינרית ואני פשוט חייבת לנסות, או לפעמים סתם ביקור אצל הירקן שם אני רואה איזה ירק שמדליק אצלי נורה. לפעמים, כלל מה שצריך זה טיפה השראה.

במקרה הזה הייתה זו האפונה. כשקפצתי יום אחד לירקן אחרי העבודה ראיתי איך מונחות שם בגאווה קופסאות של אפונה טרייה. לא יכולתי לעמוד בפיתוי והייתי חייבת לקנות. אז התחילו הגלגלים לעבוד וניסיתי לחשוב מה לעשות איתה. נזכרתי פתאום ברוטב לפסטה שחברתי נגה מכינה, שמכיל, בין היתר, אפונה טרייה (והסוד שלה – טיפה צ'ילי גרוס. מדהים מה שמעט צ'ילי גרוס עושה לרוטב שמנת). פטריות טריות (שאני אף פעם לא מתאפקת מלקנות) סגרו את העניין – רוטב אפונה ופטריות על בסיס שמנת, ובמקום פסטה – ניוקי.

הכיף במתכון הזה, הוא פשטות ההכנה (בהנחה שאתם לא מכינים את הניוקי במקום) לעומת התוצאות המרשימות. אני לא רוצה להשוויץ או משהו, אבל אחי הקטן אמר שהמנה הזאת טעימה יותר מבמסעדה.

אז, מוכנים להתחיל?

הכנה ראשונית: מקלפים אפונה טרייה (כ-1/2 כוס לאחר הקילוף) או משתמשים באפונה קפואה מפושרת, קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות, פורסים 3-2 שיני שום וחותכים סלסת פטריות לפרוסות עבות.

ממסים במחבת עמוקה/ווק 25 ג' חמאה יחד עם 2 כפות שמן זית.

מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד שמתחילים להזהיב.

מוסיפים את הפטריות ומקפיצים 4-3 דקות.

מוסיפים 1/4 כוס יין לבן ומערבבים. מקפיצים 3-2 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים.

מוסיפים 500 מ"ל שמנת לבישול (שני מכלים), את האפונה ומתבלים במלח, בפלפל שחור ובמעט צ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, עד שהניוקי יהיה מוכן (חשוב: הרוטב צריך לחכות לניוקי ולא ההיפך).

מבשלים את הניוקי* לפי ההוראות ומוסיפים לרוטב.

*אם אתם רוצים לדעת איך מכינים ניוקי ביתי, ראו כאן.

מחזירים חזרה לאש, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-1 דקות לפני שמסירים מהאש.

מגישים חם, עם גבינת פרמז'ן מגוררת.

ניוקי ברוטב פטריות ואפונה
500 ג' ניוקי (קנוי, או ביתי)
1 בצל גדול קצוץ
3-2 שיני שום פרוסות
1 סלסלת פטריות, פרוסות
1/2 כוס אפונה טרייה (או קפואה ומופשרת, אך לא(!) משומרת)
1/4 כוס יין לבן
500 מ"ל שמנת לבישול (שני מכלים)
25 ג' חמאה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1/8 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה אך מומלץ)
גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן הכנה:

  1. ממסים במחבת עמוקה/ווק את החמאה יחד עם שמן הזית. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד שמתחילים להזהיב.
  2. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים 4-3 דקות.
  3. מוסיפים את היין ומערבבים. מקפיצים 3-2 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים.
  4. מוסיפים את השמנת, התבלינים והאפונה ומערבבים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, עד שהניוקי יהיה מוכן (הרוטב צריך לחכות לניוקי ולא ההיפך).
  5. מבשלים את הניוקי לפי ההוראות ומוסיפים לרוטב. מחזירים חזרה לאש, מערבבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהלהבה.
  6. מגישים חם, עם גבינת פרמז'ן מגוררת.

מקווה שתיהנו,
טליה

2 תגובות בנושא “ניוקי ברוטב פטריות ואפונה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *