מעבר לכל דמיון

אחת הסיבות שבגללן החלטתי לפתוח את הבלוג הזה היא כדי שיהיה לי תירוץ להוציא לפועל חלק מהרעיונות המשוגעים שלפעמים מסתובבים לי בראש, ותאמינו לי – לפעמים הרעיונות שמסתובבים לי בראש הם די משוגעים. לפעמים אני באמת מוציאה אותם לפועל ואז מגלה שהמציאות לא בדיוק תואמת לפנטזיה, אבל לפעמים… לפעמים המציאות עולה על כל דמיון.

וכך קרה בוקר אחד בדרכי לעבודה, בעודי חושבת מה לעשות עם האתגר החודשי של מנטקה (ג'ינג'ר, למקרה שתהיתם), צץ לי הרעיון הזה: מה אם אני אעשה עוגיות מלוחות עם ג'ינג'ר ו-וואסבי ואעצב אותן כדי שיראו כמו סושי? כמה שאני שונאת לנהוג, גם אני חייבת להודות שבזמן הנהיגה לפעמים עולים לי הרעיונות המשוגעים ביותר, ולפעמים משוגע זה טוב.

הרעיון הזה פשוט לא יצא לי מהראש כל היום, וכשהגעתי הביתה הייתי חייבת, פשוט חייבת לנסות אותו.

בפורים האחרון מנטקה ארגנה משחק "גמד-ענק" שבה כל גמד היה צריך להכין לענק שהגריל משלוח מנות שהכיל לפחות דבר אחד מתוק ודבר אחד מלוח (ועוד הפתעה קטנה), וכמובן לצרף מתכונים. הגמד שלי הייתה ענת, מהבלוג "על עיצוב ושאר ירקות". הדבר המלוח שהיא הכינה לי היו עוגיות פרמז'ן מלוחות מתובלות בפפריקה וצ'ילי וכמה שהן היו טעימות. חצי קופסה חוסלה עוד באותו הערב.

משלוח המנות שקיבלתי מענת

כשחשבתי על העוגיות סושי שלי החלטתי להשתמש כבסיס במתכון של ענת, אך עם כמה שינויים והתאמות. כך, ברוח הסושי, המרתי חלק מכמות הקמח בקמח אורז, את התבלינים המקוריים המרתי בג'ינג'ר יבש טחון ובאבקת וואסבי, הוספתי קצת צבעי מאכל בשביל האפקט ושיחקתי קצת עם העיצוב כדי שיראה כמו סושי.

התוצאה הייתה פשוט מושלמת – גם עוגיות יפיפיות שבאמת נראות כמו סושי וגם עם טעמים מיוחדים ומפתיעים של ג'ינג'ר ו-וואסבי. אחרי שבערך שליש מגש חוסל אותו ערב, וחצי נוסף שלקחתי למחרת לעבודה חוסל גם הוא ידעתי שיש פה מתכון מנצח.

כל מה שהיה חסר עכשיו זה שם. אז פניתי לחבר'ה של "כחומר ביד הבלוגר" סיפרתי להם מה הכנתי ואפילו צירפתי תמונה וביקשתי את עזרתם. בין כל ההצעות צופית הבריקה עם השם "ג'ינג'רולס".

אז, אחרי כל הסיפורים האלה – מוכנים להתחיל?

המרכיבים הדרושים (+מחצלת סושי שהתביישה להצטלם).

בקערת המיקסר שמים 150 ג' קמח יחד עם 50 ג' קמח אורז (אם אין, אפשר להשתמש ב-200 ג' קמח), 100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות ו-1/2 כפית מלח. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים 100 ג' פרמז'ן ומערבבים מעט  (עם כף או עם המיקסר).

בקערה נפרדת טורפים מעט ביצה אחת בעזרת מזלג, ומוסיפים לתערובת הקמח.

מעבדים רק עד קבלת בצק אחיד וחלק.

כמות הבצק שמתקבלת היא כ-450 ג'. מחלקים את הבצק לשלוש – 2 חתיכות במשקל 100 ג' כל אחד, וחתיכה נוספת במשקל 150 ג'.

שמים את שתי החתיכות הקטנות בקערות נפרדות. קערה אחת מערבבים עם 1/2 1 כפיות של אבקת הוואסבי ומעט צבע מאכל ירוק (אבקה או ג'ל, לא נוזל), ואת החתיכה השנייה מערבבים עם 1/2 1 כפיות אבקת ג'ינג'ר יבש טחון ומעט צבע המאכל הוורוד.

את החתיכה הגדולה משאירים כפי שהיא.

מרפדים מחצלת סושי בניילון נצמד, ומניחים מעל את חתיכת הבצק הגדולה.

מרדדים את הבצק בדיוק בגודל המחצלת.

מגלגלים את שתי החתיכות הקטנות יותר לצינורות באורך המחצלת. מניחים במרכז הבצק המרודד.

בעזרת המחצלת מגלגלים את הבצק, תוך כדי הידוק עד קבלת נקניק עגול ומהודק היטב.

מבט צידי.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקפיא (על משטח ישר) למשך חצי שעה-שעה.

מוציאים מהמקפיא ומסירים את הניילון הנצמד. מברישים בחלבון ביצה ומצפים בשומשום שחור מסביב.

בעזרת סכין חדה פורסים את הנקניק לפרוסות דקות ככל האפשר.

מרפדים מגש לתנור בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות הבצק במגש (אין צורך ליצור מרווחים גדולים, העוגיות לא תופחות באפייה).

אופים למשך 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית (כמו העוגייה ההפוכה שבאמצע) אך נשארות לבנות למעלה.

לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין, מעבירים לקופסה אטומה.

בתיאבון!

לכל שאר המתכונים שמשתתפים החודש בפרויקט של כחומר ביד הבלוגר (קראמבל אגסים וג'ינג'ר, טראפלס שוקולד לבן, תה ירוק וג'ינג'ר, חטיפי אנרגיה, עוגיות ומה לא) לחצו על המילה ג'ינג'ר.

ג'ינג'רולס – עוגיות פרמז'ן מלוחות עם ג'ינג'ר ו-וואסבי
150 ג' קמח
50 ג' קמח אורז
100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 ג' גבינת פרמז'ן מגוררן
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1/2 1 כפיות ג'ינג'ר יבש טחון
1/2 1 כפיות אבקת וואסבי
מעט צבע מאכל ירוק וורוד

לציפוי-
חלבון ביצה
שומשום שחור

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר שמים את הקמחים יחד עם החמאה והמלח. מערבבים עם וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים מעט  (עם כף או עם המיקסר).
  3. בקערה נפרדת טורפים את הביצה מעט בעזרת מזלג, ומוסיפים לתערובת הקמח. מעבדים רק עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  4. כמות הבצק שמתקבלת היא כ-450 ג'. מחלקים את הבצק לשלוש – 2 חתיכות במשקל 100 ג' כל אחד, וחתיכה נוספת במשקל 150 ג'.
  5. שמים את שתי החתיכות הקטנות בקערות נפרדות. קערה אחת מערבבים עם אבקת הוואסבי וצבע מאכל ירוק, ואת החתיכה השנייה מערבבים עם אבקת הג'ינג'ר וצבע המאכל הוורוד. את החתיכה הגדולה משאירים כפי שהיא.
  6. מרפדים מחצלת סושי בניילון נצמד. מרדדים את החתיכה הגדולה (הלבנה) בדיוק בגודל המחצלת.
  7. מגלגלים את שתי החתיכות הקטנות יותר לצינורות באורך המחצלת. מניחים במרכז הבצק המרודד.
  8. בעזרת המחצלת מגלגלים את הבצק, תוך כדי הידוק עד קבלת נקניק עגול ומהודק היטב.
  9. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקפיא (על משטח ישר) למשך חצי שעה-שעה.
  10. מוציאים מהמקפיא ומסירים את הניילון הנצמד. מברישים בחלבון ביצה ומצפים בשומשום שחור מסביב.
  11. מרפדים מגש לתנור בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה פורסים את הנקניק לפרוסות דקות ומסדרים במגש (אין צורך ליצור מרווחים גדולים, העוגיות לא תופחות באפייה).
  12. אופים למשך 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית אך נשארות לבנות למעלה.
  13. לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין, מעבירים לקופסה אטומה.

מקווה שתהנו,
טליה

8 תגובות בנושא “מעבר לכל דמיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *