במיה מוקפצת בתיבול מצרי

במיה מוקפצת בסגנון מצרי

רגע לפני שנגמר חודש מרץ, ואתו כל כל המתכונים הירוקים באתגר הצבעים הגדול (חכו חכו – צפוי אחד נוסף לקינוח, או אולי זה למנה ראשונה?), הנה מתכון ירוק נוסף עם אחד מהירקות הכי ירוקים והכי שנויים במחלוקת – הבמיה.

במיה זה בהחלט ירק בעייתי, בגלל המרקם שלו ולאו דווקא בגלל הטעם. באופן אישי לקח לי שנים עד שבכלל התחלתי לחבב את הירק הזה, אבל היום אני מעריצה. אז כן, המתכון הזה הוא לא לכל אחד, אבל לאוהבי הבמיה שביניכם – מדובר במעדן אמתי.

אז, מוכנים להתחיל?

שלב 1

מתחילים בכך שקוטמים בעדינות את ראשי הבמיה. את ראש הבמיה לא חותכים באופן ישר, כיוון שזה יגרום לתוכן הגרגרי של הבמיה להישפך החוצה.

שלב 2

אז איך קוטמים את הבמיה? בתנועה אלכסונית כלפי מעלה, כך שמתקבלת צורה של עפרון מחודד.

שלב 3

לאחר מכן שוטפים ומנגבים מעודפי המים.

שלב 4

בנוסף, כותשים 6-5 שיני שום קלופות, וחותכים לטבעות 1-1/2 פלפל חריף (אני השתמשי בצ'ילי אדום, אבל אפשר כל פלפל לבחירתכם).

שלב 5 שלב 6

במחבת שמים 4-3 כפות שמן יחד עם השום הכתוש והפלפל ומטגנים דקה.

שלב 7

מוסיפים את הבמיה, כפית מלח וכף של כוסברה יבשה טחונה ומערבבים.
מכסים את המחבת ומנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-4 דקות, כדי שהבמיה תתבשל מבפנים.
מסיימים עם עוד דקה-שתיים של הקפצה על להבה גבוהה, ללא המכסה.

במיה מוקפצת בסגנון מצרי 1

מגישים חם (אפשר גם לזלף מעל מעט שמן זית).

במיה מוקפצת בסגנון מצרי 2

למתכוני במיה נוספים בבלוג ראו:
עוף ירוק עם במיה

קיצור בישול-01

במיה מוקפצת בתיבול מצרי
1 חבילת במיה ארוכה (אפשר גם עם במיה רגילה – כ-3-2 כוסות)
6-5 שיני שום כתושות
1-1/2 פלפל חריף (צ'ילי, או כל פלפל לבחירתכם)
1 כפית מלח
1 כף כוסברה יבשה טחונה
4-3 כפות שמן  (אני ערבבתי שמן רגיל עם שמן זית)

אופן הכנה:

  1. קוטמים בעדינות את ראשי הבמיה (ראו תמונה למעלה), שוטפים ומנגבים מעודפי המים.
  2. במחבת שמים את השמן יחד עם השום הכתוש והפלפל ומטגנים דקה.
  3. מוסיפים את הבמיה, את המלח ואת הכוסברה היבשה ומערבבים.
  4. מכסים את המחבת ומנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-4 דקות, כדי שהבמיה תתבשל מבפנים.
  5. מסיימים עם עוד דקה-שתיים של הקפצה על להבה גבוהה, ללא המכסה.
  6. מגישים חם (אפשר גם לזלף מעל מעט שמן זית).

מקווה שתיהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “במיה מוקפצת בתיבול מצרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *