ריחות של חורף

אז אומרים שבסוף השבוע הקרוב כנראה ירד גשם. די בחצי הבטחה מסוג שכזה כדי לשמח אותי – אם יש דבר אחד שיותר טוב מגשם זה גשם בסופ"ש – לא צריך לצאת מהבית, אפשר פשוט להתכרבל מתחת לשמיכה חמה עם ספר טוב או מול סרט טוב, עם כוס של משהו חם ופשוט להתפנק. בעצם, אם יש דבר אחד שיכול להפוך את הסצנה הזאת למושלמת לחלוטין זה אם בנוסף לקולות הגשם בחוץ, יהיה בבית גם ריח של מאפים טריים.

ריח של מאפים טריים זה תמיד דבר טוב (מתי כבר מישהו יחשוב לעשות מטהרי אוויר בריח עוגיות, פופקורן או לחם טרי?), אבל בחורף לריח הזה יש גם תכונות מנחמות ומספקות עד אין קץ.

אז לקראת האולי חורף שאולי יבוא הנה מתכון שיעשה לכם ריח טוב בבית ובעיקר שמח בלב: מאפה מבצק חש"ק במילוי של חצילים, עגבניות מיובשות ואורגנו. חוץ מהחלק שצריך לחכות לחצילים שיגירו נוזלים המאפה הזה ממש פשוט וקל להכנה – תכינו ליד סלט ירוק נחמד ויש לכם אחלה ארוחת ערב 🙂

אז, מוכנים להתחיל?

הכנת הבצק – שמים בקערה 450 ג' קמח תופח יחד עם 200 ג' חמאה ו-1 מיכל שמנת חמוצה ולשים (במיקסר או ביד) עד קבלת בצק אחיד וחלק.

מחלקים את הבצק ל-2, ועוטפים כל חצי בניילון נצמד. מניחים במקרר לנוח למשך חצי שעה-שעה.

הכנת המילוי – מקלפים 3 חצילים גדולים וחותכים לקוביות. שמים את קוביות החצילים בסיר גדול עם מים ומעט מלח ומבשלים עד שהם מתרככים.

מניחים במסננת לשעתיים לפחות (אך עדיף לכל הלילה) כדי לסנן היטב את הנוזלים.

בקערה מערבבים את החצילים יחד עם 1 גבינה לבנה, 3 ביצים+1 חלבון (אל דאגה – גם בחלמון נשתמש) 3 כפות אבקת מרק פטריות, 1/2 כוס גבינה מגוררת לטעמכם (אמנטל, עמק, גאודה וכו'),
10-7 עגבניות מיובשת חתוכות ו-1 כף אורגנו יבש.

אם אוהבים, אפשר להמיר את העגבניות המיובשות והאורגנו ב-1/2 כוס שמיר קצוץ.

מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים חצי מהבצק בגודל שהוא קצת יותר גדול מגודל התבנית (כך שייווצרו שוליים) ומניחים בתבנית.

שמים מעל את המילוי.

מרדדים את החצי השני של הבצק ומניחים מעל. את השוליים הנותרים "מקפלים" כלפי פנימה. מורחים את הבצק בחלמון הטרוף ובוזקים מעל שומשום.

אופים בחום 180 מעלות למשך כ-40 דקות, עד שהחלק העליון של הבצק מקבל צבע זהוב שחום יפה.

מחכים שיתקרר מעט לפני שחותכים.

מאפה חצילים ועגבניות מיובשות
לבצק חש"ק-
450 ג' קמח תופח
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
1 שמנת חמוצה

למילוי-
3 חצילים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 גבינה לבנה
3 ביצים+1 חלבון
3 כפות אבקת מרק פטריות
1/2 כוס גבינה מגוררת לטעמכם (אמנטל, עמק, גאודה וכו')
10-7 עגבניות מיובשת חתוכות
1 כף אורגנו

לציפוי-
1 חלמון
שומשום

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק – שמים בקערה את כל החומרים ולשים (במיקסר או ביד) עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  2. מחלקים את הבצק ל-2, ועוטפים כל חצי בניילון נצמד. מניחים במקרר לנוח למשך חצי שעה-שעה.
  3. מכינים את המילוי – שמים את קוביות החצילים בסיר גדול עם מים ומעט מלח ומבשלים עד שהם מתרככים. מניחים במסננת לשעתיים לפחות (אך עדיף לכל הלילה) כדי לסנן היטב את הנוזלים.
  4. בקערה מערבבים את החצילים יחד עם שאר חומרי המילוי.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים חצי מהבצק בגודל שהוא קצת יותר גדול מגודל התבנית (כך שיווצרו שוליים) ומניחים בתבנית.
  6. שמים מעל את המילוי.
  7. מרדדים את החצי השני של הבצק ומניחים מעל. את השוליים הנותרים "מקפלים" כלפי פנימה.
  8. מורחים את הבצק בחלמון הטרוף ובוזקים מעל שומשום.
  9. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-40 דקות, עד שהחלק העליון של הבצק מקבל צבע זהוב-שחום יפה.
  10. מחכים שיתקרר מעט לפני שחותכים.

מקווה שתהנו,
טליה

 

2 תגובות בנושא “ריחות של חורף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *