פאי תפוחים שיכור

"מה שטוב בראש השנה, חוץ מתפוח בדבש, זו ההזדמנות להתחיל הכול מחדש" (- מקור לא ידוע)
המשפט הזה, שאני נושאת עמי מאז שקראתי אותו לראשונה, מקבל השנה משנה תוקף מבחינתי, כיוון שאני מתכננת השנה הרבה מאוד שינויים (שעם חלקם כבר התחלתי), ובעוד שאני מקווה שיהיו לטובה אני גם יודעת שבפועל, הם יהיו מה שאני אעשה שהם יהיו.

אולי זאת רק אני, אבל יש משהו בשינויים שהוא מלחיץ ומרגש כאחד:
מצד החששות של "הכול יכול לקרות!" ומצד שני ההתרגשות של "הכול יכול לקרות!".

חצי מהעניין בשינויים, לדעתי, הוא גם החלטה מה לקחת אתך הלאה – ממה אתה רוצה להיפטר, ומה אתה רוצה להביא – בין אם מדובר בדברים מוחשיים כמו חפצים, או בדברים פחות מוחשיים כמו רגשות או התנהגות.

היופי בראש השנה הוא שהוא נותן לנו הזדמנות לחשוב על הדברים האלה – לעשות סוג של בדק בית פנימי, ואז להשאיר מאחור את כל הרע והלא רצוי ולפתוח דף חדש. כמובן שלא תמיד אנחנו באמת עומדים בכל השאיפות שלנו, אבל לפעמים די בתחושה הזאת  של "הכול יכול לקרות" כדי לעודד אותנו ולתת לנו סוג של פוש לקראת השנה החדשה.

אם הגעתם עד כה, אחרי כל ברבורי השכל שלי, מגיע לכם לקבל גם מתכון לפאי תפוחים שיכור – דרך טובה להתחיל את השנה החדשה, לא?

אז, מוכנים להתחיל?

מתחילים הכנת המילוי:

עוברים להכנת הבצק:

ואז מרכיבים הכול יחד:

ואיך עושים את דוגמת השתי וערב? ככה:

פשוט יותר מה שזה נראה, נכון?

שתהיה לכם שנת טובה ומתוקה במיוחד!

ואם חשקה נפשכם במתכונים נוספים של עוגות תפוחים:
עוגת ריקוטה, תפוחים ודבש
פאן פרדו (עוגת פודינג לחם ותפוחים)
קראמבל תפוחים ופירות יער
פאי תפוחים דבש וג'ינג'ר
עוגת תפוחים ופרג 

פאי תפוחים שיכור
לבצק –
1/4 2 כוסות קמח
180 ג' חמאה קרה
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
1/4 כוס מים קרים

למילוי –
8-7 תפוחים ירוקים, קלופים ומרוקנים מליבה, חתוכים לרבעים
1 בקבוק סיידר תפוחים אלכוהולי (כמו למשל Strongbow או Somersby)
1/2 כוס דבש
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1/4 כפית  אגוז מוסקט
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 כף גדושה קמח

20 ג' חמאה
מעט סוכר דמררה לפיזור

אופן הכנה: 

  1. מתחילים מהמילוי – שמים את כל חומרי המילוי (חוץ מהקמח) במחבת עמוקה ומבשלים (תוך כדי ערבוב מדי פעם) על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים בצד להתקרר.
  2. לאחר שהמילוי התקרר לחלוטין מערבבים יחד עם כף הקמח.
  3. מכינים את הבצק – בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.
  4. מוסיפים את המים הקרים וממשיכים לערבב רק עד קבלת בצק אחיד.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים (לא שווים, חלק אחד גדול יותר מהשני), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
  6. מרכיבים את הפאי: מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את חתיכת הבצק הגדולה יותר. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי, ומהדקים את הבצק לתבנית (במיוחד בנקודת החיבור בין התחתית לדפנות). חשוב להשאיר שוליים מחוץ לתבנית, עליו "נדביק" את רצועות הבצק למעלה.
  7. ממלאים את הפאי בתערובת התפוחים הקרה, ומפזרים מעל את 20 ג' החמאה הנותרים (חתוכים לקוביות).
  8. מרדדים את יתרת הבצק וחותכים לרצועות שוות (פחות או יותר, אלא אם בא לכם לשלוף סרגל).
  9. מרטיבים מעט את שולי הבצק ומסדרים מעל את הרצועות בצורת שתי וערב (ראו הסבר התמונות למעלה).
  10. לאחר הידוק הרצועות חותכים את השאריות מסביב.
  11. מברישים את הרצועות במעט מים או ביצה ומפזרי מעל מעט סוכר דמררה.
  12. אופים בחום 170 מעלות כ-55-50 דק'.
  13. מה עושים אם נותרו לנו שאריות בצק? אפשר לרדד את הבצק שוב ולקרוץ ממנו פרחים או עלים קטנים, להבריש מעט את מסגרת העוגה במים ו"להדביק" סביב את הפרחים/עלים.

מקווה שתיהנו, ושתהיה לכם שנה טובה ומתוקה,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *