משפחת סימפסון

אני יודעת שאני קצת כופרת בעיקר עם הפוסט הזה – בכל זאת, פוסט לכבוד חנוכה ושעוסק בסוג של סופגנייה ועדיין אין פה אפילו טיפה של שמן. יש קצת חמאה, אומנם, אך היא לא משמשת לטיגון ולכן זה לא ממש נחשב במקרה הזה. אני מקווה שבכל זאת תמצאו מקום בלבכם לסלוח לי אחרי שתנסו את המתכון הזה ותטעמו אותו, כי אני מבטיחה לכם – אין דברים כאלה!

אל תגלו, אבל מה שבעצם עשיתי זה שהכנתי בלילת בסיס אחת וחילקתי אותה לשניים. חצי מהבלילה ערבבתי עם אבקת צ'אי ולאחר האפייה שדרגתי עם זיגוג בטעמי מייפל וחמאה חומה. את החצי השני עשיתי בסגנון קטיפה אדומה ולאחר האפייה טבלתי בזיגוג על בסיס גבינת שמנת וגרגרי וניל. אני אומנם לא יכולה לתת קישור מדויק לבלילת הבסיס כי זה ערבובידה של כל מיני מתכונים מהמרשתת + שינויים שלי, אבל אני מאוד גאה לומר שהמתכונים לזיגוגים הם שניהם שלי.

מה שכיף בשני המתכונים האלו זה שהם ממש קלים להכנה והם כ"כ שונים זה מזה גם במרקם וגם בטעם, כך שלמרות הבסיס המשותף, אף אחד לא יאמין לכם שזו בעצם בלילה אחת שחולקה לשניים. בנוסף, דונאטס זה בדיוק מסוג המתכונים האלה שכ"כ כיף להכין עם ילדים, ולתת להם לקשט עד שיצאו להם סוכריות מהאף.

אז, מוכנים להתחיל?

מכינים את בלילת הבסיס

שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים: 3 כוסות קמח, 1/2 1 כוסות סוכר, 1 אבקת אפייה, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית סודה לשתייה. מערבבים עם כף.

מוסיפים את כל החומרים הרטובים: 2 ביצים, 1/2 1 כוסות חלב, 50 ג' חמאה מומסת ו-1 כפית תמצית וניל.

מערבבים במיקסר עם וו מטרפה למשך 4-3 דקות, עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.

מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים (בערך 580 ג' בכל קערה).

מכינים את הדונאטס צ'אי 

מוסיפים לבלילה כפית אבקת צ'אי ומערבבים היטב. אם אין אבקת צ'אי אפשר לעשות תערובת של קינמון, הל טחון, ג'ינג'ר יבש טחון ואגוז מוסקט.

שמים את הבלילה בשקית זילוף וממלאים תבנית שקעים בצורת דונאטס משומנת ומקומחת. אופים בחום 180 מעלות למשך 12-10 דקות. בין נגלה לנגלה יש לשמן ולקמח שוב את התבנית.

מניחים להתקרר על רשת קירור.

מכינים את  הזיגוג מייפל-חמאה חומה – מערבבים בקערה 1 כוס אבקת סוכר, 2 כפות סירופ מייפל איכותי, 3 כפות חמאה חומה (הסבר לגבי איך עושים חמאה חומה ראו כאן), ו-2-1 כפות מים, עד קבלת בלילה חלקה. לא מוסיפים את המים בבת אחת אלא לפי צורך – עד קבלת מרקם שניתן יהיה לטבול בו את הדונאטס, אך לא דליל מדי.

טובלים את הדונאטס (החלק העליון) בזיגוג.

לפני שהציפוי מתקשה, מפזרים מעט פקאן סיני קצוץ לקישוט.

הדונאטס נשמרים מחוץ למקרר 3-2 ימים.

ומה עושים אם אין תבנית בצורת דונאטס? לוקחים תבניות עגולות אישיות ובמרכזן שמים כדור מנייר כסף. מזלפים את הבלילה מסביב ואופים.

מכינים את הדונאטס קטיפה אדומה

מוסיפים לבלילה כף שטוחה של אבקת קקאו מנופה ומערבבים היטב.

 

מוסיפים צבע מאכל אדום ומערבבים עד שנטמע בתערובת.

בקערה נפרדת מערבבים את 1/2 כפית סודה לשתייה יחד עם כפית חומץ, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.

שמים את הבלילה בשקית זילוף וממלאים תבנית שקעים בצורת דונאטס משומנת ומקומחת. אופים בחום 180 מעלות למשך 12-10 דקות. בין נגלה לנגלה יש לשמן ולקמח שוב את התבנית.

מניחים להתקרר על רשת קירור.

מכינים את הזיגוג גבינת שמנת – מערבבים בקערה 2 כפות גדושות גבינת שמנת, 1/2 כוס + כף אבקת סוכר, גרגרים מ-1/4 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל ו-2-1 כפות שמנת מתוקה, עד קבלת בלילה חלקה. לא מוסיפים את השמנת בבת אחת אלא לפי צורך – עד קבלת מרקם שניתן יהיה לטבול בו את הדונאטס, אך לא דליל מדי.

טובלים את הדונאטס (החלק העליון) בזיגוג.

ממשיכים כך עם כל הדונאטס.

מבט מבפנים

הדונאטס נשמרים במקרר כ-4-3 ימים, אך מומלץ להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני שאוכלים.

חג חנוכה שמח!

דונאטס אפויים בשני טעמים
מתכון בסיס –
3 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1 אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
2 ביצים
1/2 1 כוסות חלב
50 ג' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל

לדונאטס צא'י –
1/2 מכמות הבלילה
1 כפית אבקת צ'אי (או כמות שווה של תערובת של קינמון, הל טחון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט)

לזיגוג מייפל-חמאה חומה – 
1 כוס אבקת סוכר
2 כפות סירופ מייפל איכותי
3 כפות חמאה חומה (הסבר לגבי איך עושים חמאה חומה ראו כאן)
2-1 כפות מים

לקישוט – פקאן סיני קצוץ

לדונאטס קטיפה אדומה –
1/2 מכמות הבלילה
1 כף שטוחה קקאו
צבע מאכל אדום
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית חומץ

לזיגוג גבינת שמנת –
2 כפות גדושות גבינת שמנת
1/2 כוס + כף אבקת סוכר
גרגרים מ-1/4 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
2-1 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  1. מכינים את בלילת הבסיס – שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים עם וו מטרפה למשך 4-3 דקות, עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
  3. מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים (בערך 580 ג' בכל קערה).
  4. מכינים את הדונאטס צ'אי – מוסיפים לבלילה את אבקת הצ'אי ומערבבים היטב.
  5. שמים את הבלילה בשקית זילוף וממלאים תבנית שקעים בצורת דונאטס משומנת ומקומחת. אופים בחום 180 מעלות למשך 12-10 דקות.
  6. מניחים להתקרר על רשת קירור.
  7. מכינים את  הזיגוג מייפל-חמאה חומה – מערבבים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד קבלת בלילה חלקה. לא מוסיפים את המים בבת אחת אלא לפי צורך – עד קבלת מרקם שניתן יהיה לטבול בו את הדונאטס, אך לא דליל מדי.
  8. הדונאטס נשמרים מחוץ למקרר 3-2 ימים.
  9. מכינים את הדונאטס קטיפה אדומה – מוסיפים לבלילה אבקת קקאו מנופה ומערבבים היטב.
  10. מוסיפים צבע מאכל אדום ומערבבים עד שנטמע בתערובת.
  11. בקערה נפרדת מערבבים את הסודה לשתייה יחד עם החומץ, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.
  12. שמים את הבלילה בשקית זילוף וממלאים תבנית שקעים בצורת דונאטס משומנת ומקומחת. אופים בחום 180 מעלות למשך 12-10 דקות.
  13. מניחים להתקרר על רשת קירור.
  14. מכינים את הזיגוג גבינת שמנת – מערבבים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד קבלת בלילה חלקה. לא מוסיפים את השמנת בבת אחת אלא לפי צורך – עד קבלת מרקם שניתן יהיה לטבול בו את הדונאטס, אך לא דליל מדי.
  15. הדונאטס נשמרים במקרר כ-4-3 ימים, אך מומלץ להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני שאוכלים.

מקווה שתיהנו וחג שמח!
טליה

תגובה אחת בנושא “משפחת סימפסון

  1. פינגבאק: טראפלס שוקולד לבן לימונית-לואיזה | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *