בחזרה לעתיד

אז נכון, במקור תכננתי להעלות מתכון של צ'ורוס, אבל אחרי ניסיון כושל (וחוסר זמן לניסיון נוסף) החלטתי לדבוק בטענה שהמרשתת מלאה גם ככה במתכונים לצ'ורוס אז למה לא לעשות משהו שונה, משהו מיוחד, משהו נוסטלגי…

הפוסט הזה הוא כולו מחווה לשנות השמונים, וליתר דיוק – למסעדות הסיניות של שנות השמונים. אז, עוד לפני שידענו משהו על משהו, ומסעדות סיניות מצועצעות נחשבו לשיא החידוש והקולינריה (לא שהשתמשנו אז במילים כמו "קולינריה") האטרקציה הכי גדולה שחווינו הייתה כשהיו מגישים לשולחן את הקינוח: פירות מטוגנים בבלילה, שהיו מבעירים במקום.

האמת היא שאני לא ממש בטוחה מה הקשר בין הקינוח הזה לבין אוכל סיני, אבל מה שבטוח – הוא מתאים בול לחג החנוכה, והבונוס – זה ממש, אבל ממש קל להכנה. אין צורך להתפיח או למלא שום דבר: מכינים את הבלילה בתוך פחות מ-5 דקות (מילה שלי), ולאחר טיגון מהיר מתקבלים פירות עטופים בבצק סופגנייתי, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים. והיי -זה מכיל פירות, אז זה גם בריא. מה לא?

אז, מוכנים להתחיל?

כמות הבלילה שנכין היום מספיקה ל-2 תפוחים ו-2 בננות. אתם כמובן יכולים לשחק עם הכמויות או להחליף פירות (אננס מתאים מצוין, למשל).

מקלפים את התפוחים, מוציאים להם את הליבה וחותכים לפרוסות בעובי בינוני. מקלפים את הבננות וחותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי בינוני.

מכינים את הבלילה – בקערה שמים 1 כוס קמח תופח, 2 סוכר וניל, 1/4 כפית מלח ו-1 ביצה. בנוסף מכינים כוס עם מי קרח*.

* אם רוצים, אפשר להמיר את המים בבירה או ביין לבן אך חשוב שגם הם יהיו מאוד מאוד קרים.

יודעים שסמיכות הבלילה טובה כאשר מניחים את הפירות והם לא שוקעים (אך זהירות לא לעשות אותה סמיכה מדי)

את המים מוסיפים בזרם איטי, תוך כדי ערבוב רצוף, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה, מעט סמיכה (קצת פחות סמיכה מבלילה של פנקייק).

במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים את הפירות בבלילה, מנערים מעט ומניחים בעדינות בשמן החם*.

זהירות שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הבלילה תישרף מבחוץ לפני שהפירות שבפנים יספיקו להתרכך.

כאשר הפירות משחימים מעט מצד אחד הופכים ומטגנים עד השחמה קלה גם מהצד השני.
מוציאים ומניחים על נייר סופג, לספיגת השומנים העודפים.

מגישים חם, לצד סירופ מייפל או סירופ שוקולד.

אגב – אם אתם תוהים איפה הקטע של הפלומבה משתלב פה, אז בהדלקת הנרות כמובן 😉

פירות מטוגנים בבלילה
2 תפוחים (עדיף ירוקים)
2 בננות

 לבלילה –
1 כוס קמח תופח
2 סוכר וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה
מי קרח

שמן לטיגון חצי עמוק

להגשה – 
סירופ מייפל
סירופ שוקולד

אופן הכנה:

  1. מקלפים את התפוחים, מוציאים להם את הליבה וחותכים לפרוסות בעובי בינוני. מקלפים את הבננות וחותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי בינוני.
  2. מכינים את הבלילה – בקערה שמים את כל החומרים חוץ מהמים. את המים מוסיפים בזרם איטי, תוך כדי ערבוב רצוף, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה, מעט סמיכה (קצת פחות סמיכה מבלילה של פנקייק).
  3. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. זהירות שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הבלילה תישרף מבחוץ לפני שהפירות שבפנים יספיקו להתרכך.
  4. טובלים את הפירות בבלילה, מנערים מעט ומניחים בעדינות בשמן החם. כאשר הפירות משחימים מעט מצד אחד הופכים ומטגנים עד השחמה קלה גם מהצד השני.
  5. מוציאים ומניחים על נייר סופג, לספיגת השומנים העודפים.
  6. מגישים חם, לצד סירופ מייפל או סירופ שוקולד.

מקווה שתיהנו, וחג שמח!
טליה

3 תגובות בנושא “בחזרה לעתיד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *