צל עץ התמר

אתם מכירים את המתכונים האלה שאתם נתקלים בהם ממש במקרה כשאתם בכלל מחפשים משהו אחר והם פשוט נתקעים לכם בראש? כך קרה לי עם המתכון הזה של שרון היינריך המקסימה. אני אפילו לא זוכרת מה חיפשתי בזמנו, אבל המתכון הזה תויק ונשמר בזיכרון שלי לשימוש בעת הצורך. והנה החודש קם לו צורך.

כן, אני מתכוונת למה שאתם חושבים שאני מתכוונת (בהנחה, כמובן, שאתם אכן חושבים על מה שאני חושבת שאתם חושבים) – הגיע הזמן לאתגר החודשי של מנטקה. מנטקה כהרגלם בוחרים שלא ללכת על המוכר והבאנלי, ולכבוד ראש השנה המתקרב הם לא בחרו חלילה בתפוחים או בדבש אלא בתמרים (זוכרים את אתגר הרימונים משנה שעברה – אז באמת היה קשה…).

למזלי תמרים הם חומרים גלם נפלא ואפשר לעשות איתו כ"כ הרבה דברים (רק תראו מה הכינו שאר המשתתפים בפרויקט). אז החודש באמת היו לי הרבה רעיונות – עוגת sticky date pudding, תמרים ממולאים ומטוגנים בבלילה (אני עוד אעשה אתכם יום אחד!), טארט תמרים כלשהו, אך בעיקר ידעתי שפשוט בא לי על שילוב של תמרים וחלבה.

זה היה הרגע שבו נזכרתי במתכון המדובר, והשתמשתי בו כהשראה. עשיתי כמה שינויים בבצק (עשיתי אותו יותר כמו בצק חש"ק), והוספתי לו טוויסט קטן בצורת הל טחון, ואת שילוב השוקולד-ספקולוס החלפתי כמובן בתמרים-חלבה. בנוסף, במקום שבע שכבות עשיתי תשע, גם כי אני קצת (הרבה) משוגעת, גם כי תשע זה אחד המספרים האהובים עליי (שבע זה נחמד והכול, אבל תשע…) וגם כי אני אוהבת סימטריות ולא רציתי להפלות בין התמרים לחלבה. למה אני מתכוונת כשאני אומרת תשע שכבות? אז ככה – מדובר ב-5 שכבות של בצק וביניהן 2 שכבות של ממרח תמרים ושתי שכבות של ממרח חלבה. ולא – זה ממש לא מסובך כמו שזה אולי נשמע, אבל זה ממש ממש טעים (וכ"כ לא דיאטתי – ראו הוזהרתם!).

אז, מוכנים להתחיל?

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את 1/2 2 כוסות קמח תופח, 200 ג' חמאה בטמפ' חדר (לא קרה מהמקרר, אך לא רכה מדי), 2 כפות אבקת סוכר ו-1/2 כפית הל.

מערבבים עד קבלת תערובת פירורית, ומוסיפים 1 מיכל שמנת חמוצה.

מערבבים עד קבלת בצק אחיד ורך.

מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שוווים (כמות הבצק שיצאה לי הייתה 800 ג', אז חילקתי ל-5 חלקים של 160 ג' כל אחד).

עוטפים כל חתיכת בצק בניילון נצמד. 4 מכניסים למקרר ו-1 למקפיא למשך שעה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה (אני השתמשתי בתבנית מרובעת בגודל של בערך 30X30), וכן חותכים נייר אפייה נוסף בגודל התבנית.

מקמחים את נייר האפייה ומרדדים עליו חתיכת בצק, בדיוק בגודל הנייר.
קחו בחשבון שאם התבנית שלכם קטנה יותר שכבות הבצק יהיה עבות יותר ולהפך.

הופכים את הבצק בעדינות לתוך התבנית, ומקלפים את נייר האפייה.

מורחים חצי מכמות ממרח החלבה על הבצק באופן אחיד.

מרדדים חתיכת בצק נוספת ומניחים על שכבת החלבה. מורחים חצי מכמות ממרח התמרים באופן אחיד על הבצק.
ממשיכים כך עם שתי חתיכות הבצק הנוספת, כך שבסה"כ נוצרות 8 שכבות: בצק > ממרח חלבה > בצק > ממרח תמרים > בצק > ממרח חלבה > בצק > ממרח תמרים.

מוציאים את חתיכת הבצק החמישית מהמקפיא, ובעזרת פומפייה "מגררים" אותו מעל שכבת התמרים האחרונה, כך שהשכבה העליונה תכוסה כולה בפירורי בצק. אם רוצים אפשר לפזר מעל חופן אגוזי מלך קצוצים.

אופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב-שחום יפה.

מניחים להתקרר לחלוטין לפני שחותכים לקוביות.

שומרים בקופסה אטומה היטב.

בתיאבון  🙂

ושלא תגידו שאני לא דואגת לכם – הנה אפילו מוזיקת רקע לכשתכינו את המתכון…

מתכוני תמרים נוספים בבלוג:
עוגיות מקרוד תמרים
אורסה בעגואה (עוגיות תמרים מצריות) 

חיתוכיות תמרים וחלבה (מבוסס על המתכון הזה, עם שינויים שלי)
1/2 2 כוסות  קמח תופח
200 ג' חמאה בטמפ' חדר
1 שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית הל טחון
1 קופסת ממרח תמרים
1 קופסת ממרח חלבה
אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, החמאה, הסוכר וההל. מערבבים עד קבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד ורך.
  3. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שוווים (כמות הבצק שיצאה לי הייתה 800 ג', אז חילקתי ל-5 חלקים של 160 ג' כל אחד).
  4. עוטפים כל חתיכת בצק בניילון נצמד. 4 מכניסים למקרר ו-1 למקפיא למשך שעה.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, וכן חותכים נייר אפייה נוסף בגודל התבנית. מקמחים את נייר האפייה ומרדדים עליו חתיכת בצק, בדיוק בגודל הנייר.
  6. הופכים את הבצק בעדינות לתוך התבנית, ומקלפים את נייר האפייה.
  7. מורחים חצי מכמות ממרח החלבה על הבצק באופן אחיד.
  8. מרדדים חתיכת בצק נוספת ומניחים על שכבת החלבה. מורחים חצי מכמות ממרח התמרים באופן אחיד על הבצק.
  9. ממשיכים כך עם שתי חתיכות הבצק הנוספת, כך שבסה"כ נוצרות 8 שכבות: בצק > ממרח חלבה > בצק > ממרח תמרים > בצק > ממרח חלבה > בצק > ממרח תמרים.
  10. מוציאים את חתיכת הבצק החמישית מהמקפיא, ובעזרת פומפייה "מגררים" אותו מעל שכבת התמרים האחרונה, כך שהשכבה העליונה תכוסה כולה בפירורי בצק. אם רוצים אפשר לפזר מעל חופן אגוזי מלך קצוצים.
  11. אופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהבצק מקבל צבע זהוב-שחום יפה.
  12. מניחים להתקרר לחלוטין לפני שחותכים לקוביות.

מקווה שתהנו,
טליה

11 תגובות בנושא “צל עץ התמר

  1. נשמע טעים בדיוק כמו שזה נראה. משום מה אני בטוחה שגם נטעם טעים…
    אף פעם לא חשבתי על שילוב של חלבה עם ממרח תמרים. אז טוב שאת כאן 🙂

  2. שילוב מושלםם! מעולם לא חשבתי לשלב חלבה ותמרים, לגמרי עלית פה על משהו שווה 😉
    ותמיד יודעים שכמה שיותר משמין, ככה יותר טעים וזה בהחלט נראה מדהים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *