מעבדות לחירות

מכירים את המתכונים האלה שתמיד מצטברים להם באיזו מגירה או ארון – פתקים קטנים, דפי מחברת, גזרי עיתונים וכו'? לפעמים יש איזה אזכור ערטילאי למקור המתכון (העוגיות של נחמה השכנה, עוגת השוקולד של שוש…) אבל לרוב לא בדיוק בטוחים מאיפה המתכון הזה הגיע. עם זאת, איכשהו המתכונים האלה הם מהסוג שמשתמשים בהם הכי הרבה, והנה העוגה של שוש הפכה להיות עוגת שוקולד הבית, וגזיר העיתון עם עוגת האפרסקים ההפוכה זה ה-מתכון הקבוע של עונת האפרסקים.

אז את המתכון הזה אני יודעת מאיפה קיבלתי (בערך) – רק שקיבלתי אותו משני אנשים שונים, ובשתי גרסאות שונות, אך העיקרון של שני המתכון זהה – גרעינים, סוכר, ביצים. זה הכול. בגרסה אחת (שקיבלתי משיר, שקיבלה מהשכנה, שקיבלה מ…) שמים פצפוצי אורז, שומשום, גרעיני חמנייה, חלבונים וסוכר חום, ואילו בגרסה השנייה (שקיבלתי מאמא, שקיבלה מחברה ללימודים, שקיבלה מ…) שמים רק גרעינים, ביצים שלמות וסוכר חום.

בקיצור – המתכון עממי והלחן לפי טעמכם האישי.

חוץ מהגמישות המופלאה של המתכון הזה, יתרון נוסף שלו זה כמה פשוט להכין אותו – בלי מיקסר ובלי הרבה טררם, מדובר ב-10 דקות עבודה (באמת!) + זמן אפייה (מועט) והנה יש לכם עוגיות טעימות, בריאות ו-(במקרה לחלוטין) כשרות לפסח.

אז, מוכנים להתחיל?

שמים בקערה 600 ג' גרעינים שונים. אני השתמשתי ב-100 ג' שומשום, 150 ג' גרעיני חמנייה, 150 ג' גרעיני דלעת ו-200 ג' שקדים פרוסים, אבל אתם יכולים לגוון לפי טעמכם ולשחק עם הכמויות.

בעקרון המרכיבים הנוספים הם סוכר חום וביצים אבל… במתכון המקורי שקיבלתי היה מצוין 1 כוס סוכר חום, אך עשיתי גם ככה וגם עם 1/2 כוס סוכר ובשני המקרים יצא טעים מאוד, אז תרגישו חופשי לצמצם את כמות הסוכר בחצי. בנוסף, למרות שבמתכון הזה מדובר ב-2 ביצים שלמות, יש הרבה גרסאות (שאת חלקן ניסיתי), שבהן משתמשים רק בחלבונים, אז אם יש לכם חלבונים שאתם רוצים לנצל – זאת ההזדמנות שלכם.

אז… מוסיפים 1-1/2 כוס סוכר חום לגרעינים ומערבבים.

בקערה טורפים מעט 2 ביצים שלמות (או 2 חלבונים) עם מזלג.

מוסיפים את הביצים הטרופות לתערובת הגרעינים ומערבבים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות של התערובת, ומשטחים אותן מעט.

אופים בחום 180 מעלות למשך 10 דקות. לאחר מכן מכבים את התנור ומשאירים את העוגיות להתייבש בפנים עוד כ-10 דקות.

שומרים בקופסה סגורה היטב.

ושהיה לכם חג שמח!

מתוקים נוספים לפסח:
עוגיות שוקולד ובוטנים
עוגיות קוקוס
עוגיות קוקוס, תפוזים ושוקולד
עוגת גבינה ותותים לפסח 

עוגיות בריאות (מקור המתכון: עממי)
600 ג' גרעינים (אני השתמשתי ב-100 ג' שומשום, 150 ג' גרעיני חמנייה, 150 ג' גרעיני דלעת ו-200 ג' שקדים פרוסים, אבל אתם יכולים לגוון לפי טעמכם ולשחק עם הכמויות)
2 ביצים
1-1/2 כוס סוכר חום

אופן הכנה: 

  1. מערבבים את הגרעינים יחד עם הסוכר.
  2. בקערה טורפים מעט את הביצים עם מזלג.
  3. מוסיפים את הביצים הטרופות לתערובת הגרעינים ומערבבים.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות של התערובת, ומשטחים אותם מעט.
  5. אופים בחום 180 מעלות למשך 10 דקות. לאחר מכן מכבים את התנור ומשאירים את העוגיות להתייבש בפנים עוד כ-10 דקות.
  6. שומרים בקופסה סגורה היטב.

מקווה שתהנו,
טליה

6 תגובות בנושא “מעבדות לחירות

  1. הכנתי, יצא מעולה.
    רק משום מה הייתה חסרה ביצה, אז הוספתי עוד חלבון.
    עוגיות טעימות מאד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *