ההנאות הקטנות של טליה

ערמונים זה אחד האגוזים האהובים עליי ביותר אם לא ה-. למרות שעבור הרבה אנשים מדובר באגוז מרתיע, בעיקר בשל הקליפה, בעיני יש משהו מאוד מספק במלאכת הקילוף שלהם – עבודה ששכרה בצידה. לאור האמור, הייתם חושבים שכשמנטקה הכריזו שחומר הגלם החודש הוא ערמונים הייתי המאושרת באדם. אז זהו, שלא בדיוק. לא פעם ניסתי להכין קינוחים על בסיס ערמונים, וברוב המקרים, גם אם הקינוח לכשעצמו טעים טעם הערמונים כמעט ולא מורגש. זהו אגוז מאוד עדין, והוא במיטבו כשהוא טבעי – קלוי או חלוט ונאכל היישר מהקליפה.

אבל, בכל זאת אתגר זה אתגר ומבחינתי הפעם האתגר היה לא רק לעשות קינוח טעים, אלא שטעם הערמונים בו גם יהיה הדומיננטי. ולא, לא רציתי להכין מון בלאן. הרבה רעיונות התרוצצו להם בראש, אבל בסופו של דבר הצלחתי להתביית על אחד – קרם ברולה ערמונים. כאילו זה קרם ברולה וזה ערמונים!
can it get any better than this? (אין צורך לענות, אני יודעת שלא).

זוכרים את הסצנה בסרט "אמילי" שבו מתארים את ההנאות הקטנות של אמילי ואחת מהן היא לפצח את שכבת הסוכר של הקרם ברולה עם קצה הכפית? – זאת אישה שיודעת מה באמת חשוב בחיים! (התמונה לקוחה מכאן)

אז אחרי כמה שיטוטים במרשתת, מצאתי מתכון שנראה לי מבטיח, ועם כמה שינויים קלים יצא קינוח גם טעים, גם יפה וגם עם טעם בולט של ערמונים.

במתכון היה גם שימוש בערמונים מסוכרים (Marrons Glace), וכיוון שלא ניתן למצוא כאלה בארץ (לא שידוע לי בכל אופן), החלטתי להכין בעצמי. למי שלא מכיר מדובר במעדן אמיתי, ערמונים מושרים בסירופ בניחוח וניל עד כדי שקיפות, נמסים על הלשון במתיקות מתפצפצת. כמובן שהתוצר הביתי לא משתווה לדבר האמיתי, אבל גם הוא יצא טעים מאוד. אם אין לכם את הסבלנות להכין את הערמונים המסוכרים (בכל זאת, מדובר במלאכה שלוקחת מספר ימים), אפשר לוותר עליהם ולהכין את הקרם ברולה בלעדיהם.

אז, מוכנים להתחיל?

שמים בסיר 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל), יחד עם 200 מ"ל חלב* ו-1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו. ומביאים לרתיחה קלה (כדקה לאחר שמתחיל לבעבע). מסירים מהאש ומוציאים את מקל הווניל.

*למרות שבמתכון המקורי השתמשו ב-200 מ"ל חלב, אני ממליצה לוותר על זה כיוון שהקרם יוצא מאוד קרמי, ובלי החלב הוא יהיה סמיך ועשיר יותר.

בנפרד מקציפים 7 חלמונים יחד עם 100 ג' סוכר (במתכון המקורי השתמשו באבקת סוכר אך אני השתמשתי בסוכר לבן רגיל).

התערובת צריכה להיות בהירה ותפוחה, כמו בתמונה מעל.

בזרם איטי מאוד מוסיפים את השמנת לחלמונים, תוך כדי ערבוב במיקסר בקצב בינוני.

מחית הערמונים הזאת היא האהובה עליי – אם אתם מוצאים אותה (בטיב טעם וכו'), אני ממליצה עליה בחום

מוסיפים 300 ג' מחית הערמונים ומערבים רק עד שנטמעת בתערובת.

בעזרת מצקת יוצקים את התערובת לקעריות. חשוב לקחת עם המצקת תמיד מתחתית הבלילה ולאו דווקא מלמעלה. הכמות שתצא לכם תלויה בגודל הקעריות.

חוצים ערמונים מסוכרים לשניים, ומניחים שני חצאים בכל קערית. מניחים את הקעריות בתבנית וממלאים כ-1/2 מהגובה במים רותחים. אופים בחום 130 מעלות כשעה, עד שהבלילה מתייצבת.

כך אמורה להראות הבלילה לאחר האפייה – היא צריכה להיות רוטטת מעט אך יציבה וקפיצית למגע

מניחים בצד להתקרר מעט.

ככה נראה הקרם ברולה אם לא מסירים את שכבת הקצף לפני האפייה (מתחת לקצף זה נראה בדיוק כמו התמונה הקודמת). זה אולי נראה פחות אסתטי, אך השכבה הזאת ממש טעימה, וגם ככה לא יראו אותה אחרי שתפזרו סוכר מעל ותקרמלו אותו – אז לשיקולכם.

לאחר מכן מכסים כל קערית בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-8 שעות.

לפני ההגשה מפזרים כף סוכר על כל קערית באופן אחיד.

בעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר.

אם אין ברנר מכניסים לתנור בחום גבוה מאוד (250 מעלות), על מצב גריל למשך כדקה-שתיים.

מחכים כדקה כדי שהסוכר יפסיק לבעבע ויתקשה ומגישים.

גם בעיני אחד התענוגות הגדולים בחיים זה לפצפץ את שכבת הסוכר מעל הקרם ברולה (וגם להשקיע את היד בשק של דגנים, אבל להקפיץ אבנים אני לא יודעת).

בתיאבון!

לכל שאר המתכונים שמשתתפים החודש בפרויקט (אורשקי ערמונים, רביולי שוקולד וערמונים, בורקס ערמונים ופאקן ועוד ועוד ועוד…) לחצו על המילה ערמון.

למאפי ערמונים נוספים:
עוגת קונקורד ערמונים
עוגיות חורף – עוגיות בטטה מתובלות במילוי מחית ערמונים

קרם ברולה ערמונים (מקור המתכון מכאן, עם שינויים שלי)
500 מ"ל שמנת
200 מ"ל חלב (מומלץ בלי)
1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
7 חלמונים
100 ג' סוכר
300 ג' מחית ערמונים (אפשר למצוא בחנויות כמו טיב טעם ושות')

ערמונים מסוכרים ככמות הקעריות
סוכר לבן לפיזור

אופן הכנה:

  1. שמים בסיר את השמנת, החלב והווניל ומביאים לרתיחה קלה. מסירים מהאש ומוציאים את מקל הווניל.
  2. בנפרד מקציפים את החלמונים עם הסוכר, עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. בזרם איטי מאוד מוסיפים את השמנת לחלמונים, תוך כדי ערבוב בקצב בינוני.
  4. מוסיפים את מחית הערמונים ומערבים רק עד שנטמעת בתערובת.
  5. יוצקים את התערובת לקעריות. חוצים כל ערמון לשניים, ומניחים שני חצאים בכל קערית.
  6. מניחים את הקעריות בתבנית וממלאים כ-1/2 מהגובה במים רותחים. אופים בחום 130 מעלות כשעה, עד שהתערובת מתייצבת (היא צריכה להיות רוטטת אך קפיצית למגע).
  7. מניחים בצד להתקרר מעט. לאחר מכן מכסים כל קערית בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-8 שעות.
  8. מפזרים כף סוכר על כל קערית ובעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר. אם אין ברנר מכניסים לתנור בחום גבוה מאוד (250 מעלות), על מצב גריל למשך כדקה-שתיים.
  9. מגישים מייד.

מקווה שתהנו,
טליה

5 תגובות בנושא “ההנאות הקטנות של טליה

  1. קרם ברולה זה אחד הדברים האהובים עליי ביחד עם אמלי וקרקוש הקרמל. התמונות נפלאות מעבירות טעם ומרקם של עננות לבנה ביום אביב

  2. גמני מתהההה על ערמונים
    ומאוד אוהבת את הסרט אמלי!
    זוכרת במיוחד לטובה את הקטע שמדבר על הברולה
    וברולה ערמונים נשמע לי כמו קינוח מנצח….
    הייתי מאוד שמחה לנגיסה!

  3. פינגבאק: קרם ברולה ערמונים Picrest | Picrest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *