מלח הארץ

מגירת התבלינים בבית שלנו מכילה לפחות 40-30 תבלינים שונים, לא כולל עשבי תיבול או שום וכו'. בין התבלינים הרגילים (פפריקה, כמון, כורכום ושות') יש גם תבלינים יותר אקזוטיים כגון כוכב אניס, פקעות ורדים, כוסברה יבשה, זרעי אניס, זרעי שומר ומה לא. אפילו הפלפל השחור שאנחנו משתמשים בו הוא פלפל מצרי שזה בעצם תערובת של 7 תבלינים ולא פלפל שחור רגיל. כן, אנחנו בהחלט אוהבים תיבול בחיים שלנו.

אבל בכנות – אם הייתי צריכה לבחור רק תבלין אחד שבאמת לא אוכל להסתדר בלעדיו זה מלח, פשוט ככל שזה ישמע. כמו הסיפור הידוע על הנסיכה והמלח  – כמה תפלים החיים בלעדיו. מלח הוא ממכר ויותר מכך ממכרות עוגיות מלוחות. כשמדובר בעוגיות מתוקות אני עוד מצליחה למתן את עצמי, אבל אם יניחו לפני עוגיות מלוחות, הן ייעלמו אחת אחרי השנייה עוד לפני שתספיקו לומר "מי הזיז את העוגייה שלי?".

אם אתם זוכרים, Ex Cocina חגגה ממש לא מזמן שנתיים, ולרגל המאורע הגרלתי בין העוקבים בעמוד הפייסבוק של הבלוג 2 מתנות: אחת לחובבי הבישול ואחת לחובבי האפייה. לכל מתנה צרפתי גם צנצנת עוגיות מעשה ידי – עוגיות מתוקות לחובבי האפייה (פוסט בקרוב :-)) ועוגיות מלוחות לחובבי הבישול. אז זה מה שהכנתי לזוכה הבשלנית – ספק עוגיות ספק קרקרים מלוחים (וממקרקרים לחלוטין) מתובלים בזרעי כמון שלמים. אם אין לכם זרעי כמון (או אם אתם לא אוהבים) אפשר להחליף בכמות שווה של זרעי קימל, או של עשבי תיבול יבשים כגון טימין, רוזמרין ואורגנו.

הקרקרים האלו ממש קלים להכנה והבונוס הוא שהם גם, במקרה לחלוטין, טבעוניים.

אז, מוכנים להתחיל?

החומרים הדרושים: 2 כוסות קמח, 1/2 1 כפיות מלח שטוחות, 1/3 כוס שמן זית, 1/2 כוס מים פושרים, 1 כפית אבקת אפייה ו-1/2 1 כפיות של זרעי כמון שלמים.

שמים יחד את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.

לשים עד קבלת בצק אחיד (אפשר ללוש גם ידנית). הבצק שמתקבל הוא מעט קשה, לא רך, וזה בסדר. מניחים את הבצק בצד ל-10 דקות בתוך קערה מכוסה.

מרדדים את הבצק דק ככל האפשר.

בעזרת קורצן קורצים קוביות (לחילופין, אפשר לחתוך עם סכין).

אני גם מיתגתי את הקרקרים עם השם של Ex Cocina 🙂
(ולמקרה שתהיתם היכן ניתן למצוא חותמת כזאת לעוגיות, אז כאן (ותודה לשיר על התגלית!))

מסדרים את הקרקרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב מלמטה ורק מתחיל להזהיב למעלה. מקררים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסה אטומה היטב.

קרקרים מלוחים עם זרעי כמון
2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח שטוחות
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כפיות זרעי כמון שלמים

אופן הכנה:

  1. שמים יחד את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ולשים עד קבלת בצק אחיד (אפשר ללוש גם ידנית). הבצק שמתקבל הוא מעט קשה, לא רך, וזה בסדר.
  2. מניחים את הבצק בצד ל-10 דקות בתוך קערה מכוסה.
  3. מרדדים את הבצק דק ככל האפשר ובעזרת קורצן קורצים קוביות (לחילופין, אפשר לחתוך עם סכין).
  4. מסדרים את הקרקרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בחום 180 מעלות כ-12-10 דקות, עד שמזהיב מלמטה ורק מתחיל להזהיב למעלה.
  6. מקררים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסה אטומה היטב.

מקווה שתיהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “מלח הארץ

  1. פינגבאק: לוז לוז סיטואיישן | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *