קציצות סרטנים של מר קראב

לא מזמן קיבלנו מתנה מיוחדת: בעלה של חברה של אמא שלי, שאוהב לדוג לפעמים, הביא לנו שקית מלאה בסרטנים כחולים. היה די בכך כדי שנעשה ארוחת ערב חגיגית סתם כך באמצע השבוע. את הסרטנים אידנו בציר של בירה, שום, צ'ילי, כוסברה וליים (מתכון שמצאתי אי שם ברחבי המרשתת), ואין לומר כמה שזה היה טעים, למרות כל ההתעסקות הנדרשת (ובמיוחד לאור העובדה שאין לנו בבית את הכלים המתאימים לפירוק סרטנים).

אבל עם כל הרצון הטוב, לא ממש יכולנו לאכול את כל הסרטנים באותו הערב. אז לאחר שאמא שלי ואחי הגדול הוציאו את הבשר מכל הסרטנים הנותרים, הגיע תורי להכין איתו משהו (הם לגמרי עשו את כל העבודה הקשה, החלק שלי היה החלק הקל). עכשיו, אני לא יודעת מה אתכם, אבל כשאומרים לי סרטנים האסוציאציה הראשונה היא קציצות הסרטנים של מר קראב. וכן –  אני גדולה מדי להכיר את בובספוג, ולא – אין לי ילדים שאוכל להשתמש בהם כתירוץ.

אז זה מה שעשיתי – קציצות סרטנים פריכות מבחוץ ומאוד עסיסיות מבפנים. לשומרי הכשרות שביניכם – אתם יכולים להמיר את בשר הסרטנים בכל בשר דג אחר (לבן), וכיוון שמדובר בבשר שכבר מבושל, זו הזדמנות מצוינת לנצל שאריות, ובכך להוסיף קצת גיוון לארוחה.

אז, מוכנים להתחיל?

בקערה מערבבים 300 ג' בשר סרטנים, מבושל ומפורק, 1 גבעול כרפס קצוץ, כולל העלים, 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק, ו-1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

מוסיפים 1 כף גדושה של מיונז, 1 כפית גדושה של חרדל, 1 ביצה, 1/2 כוס פירורי לחם, מלח, ופלפל שחור.

מערבבים היטב. אם צריך – מוסיפים מעט פירורי לחם.

מחממים שמן במחבת עמוקה. בעזרת שתי כפות יוצרים קציצות.

מטגנים עד שהקציצות משחימות יפה משני הצדדים. הערה: שימו לב שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הקציצות ישרפו ולא יתבשלו מספיק מבפנים.

מגישים חם, עם רוטב לבחירתכם (צ'ילי מתוק, סרירצ'ה, רוטב מיונז מתובל וכו').

קציצות סרטנים (מקור המתכון – שילוב של כל מיני מתכונים מרחבי המרשתת)
300 ג' בשר סרטנים, מבושל ומפורק
1 גבעול כרפס, כולל העלים
1 בצל סגול קטן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף גדושה של מיונז
1 כפית גדושה של חרדל
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור

שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  2. מחממים שמן במחבת עמוקה. בעזרת שתי כפות יוצרים קציצות.
  3. מטגנים עד שהקציצות משחימות יפה משני הצדדים. הערה: שימו לב שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הקציצות ישרפו ולא יתבשלו מספיק מבפנים.
  4. מגישים חם, עם רוטב לבחירתכם (צ'ילי מתוק, סרירצ'ה, רוטב מיונז מתובל וכו').

מקווה שתיהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “קציצות סרטנים של מר קראב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *